۱۷ میلیارد تومان برای پروژههای آبخیزداری استان گلستان اختصاص یافت
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی مبلغ ۱۷ میلیارد تومان برای پروژههای آبخیزداری در استان گلستان تخصیص یافت.
به گزارش گلستان 24 ؛عبدالرحیم لطفی در نشست هماندیشی اساتید دانشگاه، کارشناسان و اصحاب رسانه درباره وضعیت مراتع استان گلستان اظهار داشت: امسال 11 گونه گیاهی که بیشتر آن طبیعی و بومی منطقه بوده در قالب پروژههای احیاء و اصلاح منابع طبیعی در شمال گنبدکاووس کشت شده است.
وی افزود: علاوه بر اینکه این گونهها به لحاظ سازگاری با شرایط اقلیمی مورد تحقیق و پژوهش قرار میگیرد، از نظر اقتصادی، نوع کشت و بهرهبرداری نیز بررسی میشود.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آخیزداری استان گلستان بیان کرد: از محل اعتبارات صندوق ملی توسعه مبلغ 17 میلیارد تومان برای 15 حوزه در استان گلستان در راستای پروژههای آبخیزداری اختصاص یافت.
وی ادامه داد: بوتهکاری و کپهکاری و توزیع بذور در حوزه پروژههای بیولوژیک آبخیزداری بوده که با هدف احیاء و اصلاح مرانع و ذخیره علوفه دام انجام میشود.
علی ستاریان معاون دانشگاه گنبدکاووس اظهار داشت: دانشگاه گنبدکاووس با تنوع رشتههای کشاورزی تلاش دارد تا تحقیقات مورد نیاز منطقه در حوزه کشاورزی و مرتع را انجام دهد.
وی افزود: ما آمادگی داریم در صورت همکاری منابع طبیعی شهرستان باغ بذر گیاهان مرتعی و درختچههای سازگار با شرایط آب و هوایی شمال گنبدکاووس را در ایستگاه چپرقویمه ایجاد کنیم.
معاون دانشگاه گنبدکاووس بیان داشت: با راه اندازی این باغ ضمن فعالیتهای تحقیقاتی درباره گونههای بومی مرتعی منطقه میتوان در حفاظت و تکثیر اینگونهها نیز فعالیت کرد.
70 درصد از وسعت اراضی استان گلستان جنگل و مرتع است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با تاکید بر اهمیت مشارکت دانشگاهها در طرح حفاظت از جنگلها، گفت: با توجه به وسعت 70 درصدی عرصههای ملی،جنگلی و مرتعی در استان گلستان حفاظت از آن بسیار مشکل است.
ایوب قزلسفلو اظهار داشت: در کشور ما برای دستگاههای اجرایی و نهادها در راستای پروژههای تحقیقاتی و پژوهشی اعتبار کمی تخصیص مییابد و ما از دانشگاه انتظار داریم تا در بخش فعالیتهای پژوهشی و پایاننامهها به جای پرداختن به موضوعات جهانی به کارهای تحقیقاتی کاربردی بومی بپردازد.
وی افزود: متاسفانه مطالبهگری مردم ما نیز در حوزه توسعه با نگاه عمرانی و سختافزاری بیشتر است. باید برای رفع این مشکل ارتباط بین دانشگاه و دستگاههای اجرایی قویتر شود و نگاه توسعه از بخش عمرانی به فعالیتهای کاربردی تولید گونههای بومی تغییر شکل یابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان بیان داشت: مردم و کشور ما نگرانی و دغدغه امنیت جانی، مالی و غیره را دارند اما هنوز داشتن امنیت زیستی در بین مردم ما نهادینه نشده است. و بعضی اوقات زمانی به این موضوع توجه میکنند که دیر شده و باید هزینه گزافی برای آن پرداخته شود.
وی ادامه داد:باید در افکار عمومی این موضوع نهادینه شود که عدم توجه به منابع طبیعی سبب تخریب آن می شود تا مطالبهگری عمومی از سوی مردم برای حفاظت از منابع طبیعی به وجود آید.
قزلسفلو گفت: دیگر نمیتوان به روشهای سالیان گذشته درباره حفاظت از منابع طبیعی و مقابله با بیابانزدایی اکتفا کرد و باید در حوزه جنگل و مرتع روشهای نوین و اقدامات جدید بهکار برد.
وی ادامه داد: هنر یک محقق در این پروژهها این است که آنچه به ذهن افراد عادی نمیرسد در ذهن وی جرقه بزند و گونههای بومی که در گذشته وجود داشته مورد تحقیق قرار گیرد.
مجید اسمعیلی مجری پروژههای تحقیقاتی گونههای مرتعی بومی در منطقه شمال گنبدکاووس اظهار داشت: 2 گونه بومی مرتعی در مراتع شمال شهرستان به مساحت 5 هکتار در حال تحقیق و پژوهش است. این گونه تجدید حیات طبیعی داشته که در استمرار این گیاه نقش بسیار اساسی دارد.
وی افزود: این گونهها سرمای زیر 13 درجه و گرمای بالای 45 درجه را تحمل میکند و آماده تولید و کشت در حد وسیع است.
2600 اصله نهال در مناطق مرزی گنبدکاووس غرس شد
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس گفت: به مناسبت هفته منابع طبیعی 2 هزار و 600 اصله نهال در حوزه داشلی برون مسیر جاده، شهر و روستاهای بخش داشلی برون با حضور مسئولان استانی و شهرستانی غرس شد.
قربانعلی گرایلو اظهار داشت: امروز 2 هزار و 600 اصله نهال در بخش داشلی برون غرس شد که از این تعداد 2 هزار اصله در روستاهای بخش داشلی برون و شهر اینچهبرون در راستای توسعه فضای سبز با همکاری بخشداری انجام شد.
وی افزود: 600 اصله نهال دیگر در مسیر 3 راهی روستای قره ماخر تا کرند و روستای دوزالوم تا گمرک به فاصله یک کیلومتر و در 2 مسیر جاده در هر سوی مسیر 2 نهال غرس شد.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس بیان کرد: این طرح به مدت 5 سال در مسیر جاده گنبدکاووس تا مرز اینچه برون و حوزه داشلی برون غرس میشود و هر سال فاصله کاشت بین نهالها کمتر شده تا در پایان شاهد نوار سبزی در مسیر این جاده باشیم.
وی ادامه داد: بخش نگهداری و مراقبت این نهال ها که مهمترین قسمت برای توسعه فضای سبز و ماندگاری نهالها است، قرار است توسط دهیاران و جوامع محلی مراقبت و آبیاری شود.
گرایلو با اشاره به بازدید کاروان علمی رسانه ای از پروژه های منابع طبیعی گفت: امروز کاروانی متشکل از اساتید دانشگاههای گنبدکاووس و خبرنگاران از پروژه تحقیقاتی دانشگاه برای تولید گونه مرتعی بومی منطقه شمال شهرستان بازدید کردند. این پروژه در سطح 4 هکتار در بخش داشلیبرون در حال انجام است و موفقیتهای خوبی بهدست آمده است.
وی یادآور شد: نخستین پروژه گونههای مرتعی به روش هلالی در سطح 500 هکتار از پروژههای مورد بازدید این کاروان بود.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس خاطرنشان کرد: در راستای استفاده از تجربه و علم و اجرای پروژههای تحقیقاتی امروز در پایان مراسم بازدید تفاهمنامهای بین دانشگاه گنبدکاووس با اداره منابع طبیعی منعقد شد تا بر روی گونههای بومی منطقه شمال که قابلیت کشت داشته باشند تحقیقاتی صورت گیرد.
انتهای پیام/
ارسال نظر