مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان گفت: در ۳ سال گذشته طرح مقابله با بیابان‌زایی در ۱۵ هزار هکتار از اراضی استان گلستان اجرا شد.

 طرح مقابله با بیابان‌زایی در ۱۵ هزار هکتار اراضی گلستان اجرا شد

به گزارش گلستان 24 ؛ ابوطالب قزلسفلو شامگاه شنبه در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم گلستان در ایستگاه تولید بذر چپرقویمه اظهار داشت: اراضی کم‌بازده مناطق شمالی گلستان کمتر از 200 میلی‌متر بارش سالانه دارند و کشت غلات در این اراضی مناسب نیست. این اراضی باید تبدیل به مراتع خصوصی برای پرورش دام شده و یا گیاهان دارویی کشت شود.

وی افزود: 350 هزار هکتار از اراضی شمال استان گلستان دارای پوشش گیاهی ضعیف بوده و در معرض بیابانی شدن هستند. در 3 سال گذشته طرح مقابله با بیابان‌زایی در 15 هزار هکتار از این اراضی اجرا شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان بیان داشت: عدم زراعت در اراضی کم بازده شمال گلستان آسیب جدی به این اراضی وارد کرده و سبب بروز خطر ریزگرده‌ها در این منطقه شده است.

وی ادامه داد: در 3 گذشته پروژه‌هایی مانند تولید یک میلیون بوته مرتعی، احداث بند خاکی برای جلوگیری از بیابانی شدن و احیای مراتع انجام شده است.

قزلسفلو گفت: تهدیدات زیست محیطی، توسعه بیابان و ریزگردها 3 چالش جدی در استان است که اگر مدیریت نشود در سال‌های آینده شاهد تخلیه روستاهای مرزی و مهاجرت مردم این مناطق و حاشیه‌نشینی آنها می‌شود.

وی یادآور شد: ما آمادگی داریم تا به صورت رایگان اراضی کم بازده که کشت زراعت در آنها مناسب نیست را تبدیل به مرتع خصوصی و یا گیاهان دارویی کشت کنیم.

مدیرکل منابع طبیعی گلستان خاطرنشان کرد: تنها تخصیص اعتبار برای جلوگیری از بیابانی شدن این اراضی کافی نیست و باید در این امر مهم همه ادارات و سازمان‌ها و مردم مشارکت و همکاری لازم را داشته باشند.

قربانعلی گرایلو رئیس منابع طبیعی گنبدکاووس اظهارداشت: به منظور بهبود وضعیت معیشتی مردم مناطق مرزی گنبدکاووس 8 هزار نهال گیاهان دارویی سازگار با این محیط مانند گل خطمی,گل مریم و دیگر انواع گیاهان دارویی بین مردم به صورت رایگان توزیع شد.

وی افزود: تغییر الگوی کشت در اراضی شمال گنبدکاووس علاوه بر جلوگیری از بیابانی شدن آن به لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه بوده و اشتغال پایداری ایجاد می‌کند.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس بیان کرد: به مناسبت هفته منابع طبیعی اعضای شورای پیشگیری از جرم استان از پروژه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری و اراضی خلع ید شمال این شهرستان بازدید کردند.

وی ادامه داد: به منظور ترغیب دانشجویان رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی به اجرای پروژه‌های تولید گونه‌های مرتعی بومی، در هفته منابع طبیعی کاروانی از دانشجویان گنبدکاووس از پروژه های منابع طبیعی بازدید می‌کنند.

انتهای پیام/ح

 

 

 

ارسال نظر

آخرین اخبار