رئیس قوه قضاییه گفت: امروز تعداد پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه زیبنده جمهوری اسلامی نیست، گفت: باید سرچشمه‌ها را بست

کوچکترین اغماضی با مخلان امنیت نخواهیم داشت/ سرمایه گذاران و قانونمندان مورد حمایت هستند/ هیچ‌کس حق ندارد قانون را زیر پا بگذارد یا دور بزند/ تعداد پرونده‌های قضایی زیبنده جمهوری اسلامی نیست

به گزارش گلستان 24 ؛ حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در مراسم معارفه رئیس جدید دستگاه قضا اظهار کرد: امیدوارم اعتماد مقام معظم رهبری به حقیر در قوه قضاییه موجب شرمندگی بنده محضر ایشان و قضات و نیروی‌های انقلابی نشود.

وی افزود: صمیمانه از تلاشهای خالصانه روسای قبلی قوه قضاییه تقدیر و تشکر می‌کنم و به روح بلند آیت الله شاهرودی استاد بزرگوارمان درود می‌فرستم.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه بدون تردید خدمات ارزنده‌ای در این ۴ دهه انجام شده است، گفت: در فاصله ۳ ساله‌ای که در قوه قضاییه نبودم و در آستان قدس رضوی و انتخابات ریاست جمهوری حضور داشتم فرصتی یافتم و بیش از گذشته با مشکلات مردم در سطوح مختلف آشنا شدم.

رئیس قوه قضاییه بیان کرد: همه عزیزان در قوه قضاییه تلاش خواهند کرد آنچه در سند بالادستی ما وجود دارد و توصیه‌های مقام معظم رهبری که به عقیده من منشور ۸ ماده‌ای است، اجرایی شود.

وی با اشاره به اینکه خواست همه مردم اجرای عدالت در سطوح بالاتر است، اظهار کرد: برنامه تحول قضایی باید در بستر گام دوم با کمک همه دستگاه‌ها به ویژه در حوزه اجرای عدالت به خوبی برداشته شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی تاکید کرد: در منشور گام دوم که بر بحث عدالت تاکید بسیاری شده است، می‌طلبد که امروز به یک نقطه قابل قبول در اجرای عدالت به تفاهم برسیم.

وی با اشاره به اینکه سخن در عدالت اثباتی و اجرایی است، چه کنیم مردم احساس اجرای عدالت کنند؟ گفت: اگر بخواهیم بر اصلی که نزدیکترین مورد اجرای عدالت و قانون است؛ بگوییم هیچ کس حق حرکت خلاف قانون و دور زدن آن را ندارد، عدالت اجرایی می‌شود؟

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی  با بیان اینکه مسئله اجرای قانون را باید جدی گرفت، تاکید کرد: ما باید بر اجرای قانون تکیه و اجرا کنیم. در کشور هر روز یک گروه سیاسی روی کار است؛ اما تکیه بر قانون می‌تواند راهگشا باشد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه امروز تعداد پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه زیبنده جمهوری اسلامی نیست، گفت: باید سرچشمه‌ها را بست؛ تمام دستگاه‌های کشور وظیفه پیشگیری از وقوع جرم دارند.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه هیچ دستگاهی را نمی‌شناسم که وظیفه پیشگیری از جرم نداشته باشد، اظهار کرد: این نگاه می‌تواند مانند وقوع جرم و موجب پیشگیری شود.

وی خاطرنشان کرد: لازم است از قوانین جرم زدایی و حبس زدایی شود؛ وقتی می‌گوییم حبس زدایی شود، مجلس اگر قانون گذاری کرده باشد، قضات ملزم به اجرا است.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه امیدوارم با کمک مجلس بحث قضا زدایی و حبس زدایی اجرایی شود، افزود: اخیرا رهبر انقلاب عفو گسترده‌ای را اعلام کردند، اما با روند فعلی مدتی طول نمی‌کشد که مجددا زندان‌های ما پر می‌شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی تاکید کرد: موضوع بعدی در تحول، نیاز به نیروی انسانی ماهر است. امروز آموزش قاضی داریم، اما باید مهارت‌های لازم را هم به آن‌ها بیاموزیم.

وی با بیان اینکه از قضات پاک باید صیانت شود، اظهار کرد:  امروز مدعی مبارزه با فساد در قوه قضاییه خود قضات هستند که می‌خواهند با چند نفری از کامندان که می‌خواهند این دستگاه را فاسد کنند، بایستند.

رئیس قوه قضاییه  با اشاره به اینکه ما ملزم به این هستیم که مقابل آن‌ها بایستیم و خواهیم ایستاد، گفت:  ما نمی‌توانیم مقابل تجاوز به آب، خاک و محیط زیست ساکت بنشینیم؛ درقبال تجاوز به حقوق عامه با قاطعیت می‌ایستیم.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه انشاالله  کاری خواهیم کرد که مردم از قضات با دو صفت حامی مطمئن و خادم عادل یاد کنند، اظهار کرد: انشاالله کاری می‌کنیم که تکریم ارباب رجوع در صدر اقدامات باشد.

وی با اشاره به اینکه دستگاه قضایی بیشتر دستگاه قضایی شناخته می‌شود تا نظارتی، اما نظارت را باید افزایش دهیم، افزود: دستگاه ها‌ی مختلف بدانند که نظارت به معنای مچ گیری نیست.

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: نظارت تضمین اجرای قانون و تداوم اعتماد به مدیران و سلامت در ادارات کشور است.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه از هرگونه سرمایه گذاری و کارآفرینی در کشور حمایت می‌کنیم، اظهار کرد: از مدیران در مقابل تحریم‌ها حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه بدانند مدیر شجاع قاطع و قانونمند مورد حمایت ما قرار دارد، گفت: در موضوع مبارزه با فساد که خواست مردم است، بهترین سخن پیام ۸ ماده‌ای رهبر انقلاب است که بعد از گذشت چند سال همچنان زنده است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه در این پیام تکلیف همه دستگاه‌ها از دولت و مجلس تا قوه قضاییه مشخص است، اظهار کرد: پرونده‌های ۱۲۳ میلیاردی، ۳ هزار میلیاردی و پرونده‌های دیگر که متهمان و رقم‌های متفاوت دارند، همه‌شان جنسشان یکی است، این‌ها نشان می‌دهند که ساختار‌های ما اشکال دارد.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: آن‌ها که در سازمان‌های مختلف حقوق بشری غربی فعال هستند خود متهمند و لیست بلندی از نقض حقوق بشر در کارنامه خود دارند.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز باید با مردم و دنیا بیشتر سخن بگوییم، اظهار کرد: نکته بعدی مسئله امنیت است. امروز با رهبری مثال زدنی ایشان و همت نیرو‌های امنیتی و نظامی ایران یکی از امن‌ترین کشور‌ها است.

وی با اشاره به اینکه امنیت امروز یکی از اولویت‌ها است، بیان کرد: در مقابل جرایم سازمان یافته و اقداماتی که امنیت را خدشه دار کند، کوچکترین اغماضی نخواهیم داشت.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه اجرای عدالت در گرو وجود امنیت است، اظهار کرد: از رسانه‌ها و نخبگان کمک می‌خواهیم و با آن‌ها نشست خواهیم داشت تا هم مساعدت کنند و هم در جریان امور قرار گیرند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه مخاطب اول پیام رهبری بنده هستم، اما در درجه بعد مخاطب همه مردم هستند، تاکید کرد: برای پیشنهاد، ارائه ایده و نقد منصفانه باید ظرفیت خود را بالا برد و استقبال کرد.

وی ادامه داد: اگر امکان اجرا هم نیست باید از آن استقبال کنیم. این نگاه‌ها فرصت است که در جهت ارتقا دستگاه قضا موثر خواهد بود. اما در نهایت شرط اجرای تمام این موضوعات اخلاص است.

حجت‌الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: اگر روسای قبلی و قضات توانستند امور را پیش ببرند بحث اخلاص بوده است که امروز نیز می‌توانیم با اخلاص و توسل به ائمه اطهار گره‌ها را باز کنیم.

انتهای پیام/

 

 

 

ارسال نظر

آخرین اخبار