تولید ارقام زراعی و باغی در کشورافزایش یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: سرعت تولید ارقام زراعی و باغی در کشوردر پنج سال گذشته حدوداً سه و نیم برابر شده است.
به گزارش گلستان 24 ؛معاون وزیر جهاد کشاورزی گلستان کاظم خاوازی عصر امروز در جلسهای که درمرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان برگزار شد گفت: اقدامات بسیار ارزنده و خوبی در مرکز تحقیات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان انجام شد و امروز شاهد چند رقم باقلای جدید هستیم.
وی افزود: یکی از ارقام جدید باقلای تولید شده در این مرکز قابلیت استفاده بهعنوان علوفه و باقلای خوراکی را دارد که از میزان تانن بسیار پایینی برخوردار است و با استقبال خوب بهرهبرداران و صاحبان صنایع همراه بوده است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: در مرکز تحقیقات گرگان در مورد کشت عادی گندم مشکل نداریم و تنوع عظیمی از ارقام مختلف در اختیار داریم که میتوانند نیازهای بخشهای آبی را تحت پوشش قرار بدهند.
وی ادامه داد: چند رقم گندم مقاوم به شوری را معرفی کردیم تا در مناطق متعددی که آب و خاک مبتلا به شوری است مورد استفاده قرار بگیرد.
وی درخصوص توسعه و بومیسازمی کشت نشایی که به همت مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان اتفاق افتاد، اشاره کرد وگفت: با توجه به موضوع آب، کشت نشایی میتواند تحول عظیمی را در بخش کشاورزی ایجاد کند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: در صورتی که طرح کشت نشایی موفق شود از اسفندماه چشمانداز بسیار وسعیی از اراضی دیم که بهدلیل سردسیر بودن امکان کشت در آنها وجود نداشت زیرکشت کلزا خواهد رفت.
خاوازی با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی توسط مجری طرح دانههای روغنی با همکاری موسسات تحقیقاتی ما در حال انجام است، گفت: ما برای هر اقلیم و هر وضعیت آب و خاک میتوانیم ارقام مناسبی را معرفی کنیم و این کار را به شدت توسعه دهیم.
وی گفت: در حوزه باغبانی نیز ارقام بسیاری زیادی را که دیررس هستند و میتوانند در سرمای پاییزه نجات یابند در دست معرفی داریم و امیدوارم جشنواره رقم که خردادماه سال آینده برگزار میشود با جشنواره سالهای گذشته قابل مقایسه نباشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: در پنج سال گذشته سرعت تولید ارقام زراعی و باغی در کشور حدوداً سه و نیم برابر شده است.
خاوازی با اشاره به آخرین نتایج خشکهکاری برنج در گلستان گفت: مشکل علفهای هرز در خشکهکاری برنج با تحقیقات انجامشده حل شده و سموم و علفکشهایی برای کنترل علفهای هرز معرفی شدند.
وی ادامه داد: ارقام مختلفی از برنج وجود دارد که میتواند به صورت خشکهکاری کشت شوند، ولی غربالگری انبوهی از لاینها که لاینهای بیهوازی هستند در دستور کار ما قرار دارد و در بین آنها ارقام خوبی وجود دارد که میتوانند برای خشکهکاری مورد استفاده قرار بگیرند.
وی در پایان گفت: بسته خشکهکاری برنج از طریق تحقیقات در حال تکمیل است و پس از کامل شدن در اختیار بهرهبرداران قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام /
ارسال نظر