سازندگی در مناطق سیل زده گلستان آغاز شد
فرمان امدادرسانی از سوی رهبری و تلاش مضاعف نیروهای مسلح حضور و پیگیری مسئولان و کمک های مستمر مردم دلهای مردمان دیار ترکمن صحرا را بعد از یک ماه بی خانمانی شاد می کند و آغاز فصل سازندگی را در سایه هبستگی ملی نوید می دهد.
به گزارش گلستان 24 ؛ آرزوهای جوانان و زنان و مردان ترکمن صحرا در گلستان در آخرین روزهای سرد زمستان با بارندگی سهمگین و هجوم سیلاب به خانه و زمین های کشاورزی بر باد رفت.
بارندگیها از شرق گلستان آغاز شد، گنبد کاووس،گالیکش، مینودشت، کلاله و رامیان ، سدهای بوستان و گلستان که سر ریز شد، آب به سمت گرگانرود و قرهسو آمد، حجم آب ساعت به ساعت افزایش یافت و طغیان کرد، هرچند اگر این رودخانه ها لایروبی می شدند و در مناطقی حریم رودخانه ها تصرف نمی شدند خسارت ها کمتر می شد اما نشد و شهر های گنبدکاووس، کلاله و سپس آق قلا و گمیشان به زیر آب رفت.
شهرهای مینودشت هم از رانش زمین در امان نماند و جان دخترک کوچک روستایی هم گرفته و خانه ها خراب شد.
خطرآبگرفتگی به پایان رسید
الان حدود یک ماه است که آب همچنان در خانه ها است اما نه مانند روزهای اول ؛ به گفته فرمانداران آق قلا و گمیشان در شهرهای مذکور آب با کمک نیروهای مسلح و نیروهای مردمی و دستگاه های اجرایی تخلیه شده است و با ایجاد سیل بندها و کانال های انحرافی و تغییر مسیر آب به تالاب و به دریای خزر خطر آبگرفتگی به پایان رسیده است .
آنها گفته اند؛ اکنون 3 درصد شهر گمیشان در زیر آب است. دغدغه اصلی در حوزه بهداشتی و استحکام بنا است که تیم ها و اکیپ ها مشغول هستندو هر روز جلسات هماهنگی را در شورای مدیریت بحران برگزار میشود و در آق قلا نیز امداد رسانی و عملیات تخلیه آب و لجن کشی منزل به منزل و نقطه به نقطه در حال انجام بوده و از لحاظ بهداشتی و درمانی مشکل خاصی وجود ندارد.
تأییدیه کمیته استحکام بناها برای سکونت در واحدهای مسکونی مناطق سیلزده لازم است/ خسارت سیل بسیار زیاد است
حالا مردمان شهرهایی که درگیر سیلاب شده اند دوست دارند زودتر به خانه هایشان برگردند اما سرپرست استانداری گلستان گفته است؛ تأییدیه کمیته استحکام بناها برای سکونت در واحدهای مسکونی مناطق سیلزده لازم است زیرا به دلیل یک ماه زیر آب بودن منازل سست شده اند و احتمال ریزش دارند .
میر محمد غراوی گفته است؛ سیل اخیر به 17هزار و 800 واحد مسکونی و 300 مدرسه خسارت زده است که نیازمند تخریب و بازسازی و یا ترمیم هستند.
سرپرست استانداری گلستان همچنین بیان کرد: خسارت سیل به بخش های مختلف بسیار زیاد است و ما در برآورد اولیه راه و شهرسازی تاکنون در حوزه راه و شهرسازی 30 میلیارد تومان، راهداری 220 میلیارد تومان، هواشناسی چهار میلیارد تومان، فرودگاهی 180میلیون تومان و راهآهن 17/7 میلیارد تومان و در بخش کشاورزی یک هزار و 950 میلیارد تومان، 400 میلیارد تومان به به بخش صنعت و معد خسارت وارد کرده است که باید بودجه های لازم برای جبران آن از سوی دولت اختصاص یابد.
به گفته مسئولان و مردم زندگی در شهرهای سیل زده گلستان جاری است و مردم کم کم به خانه هایشان بر می گردند و با کمک گروه های جهادی، و شهرداری ها منازلشان را از گل و لای می زدایند و فرش ها و وسایل خود را می شویند تا برای زندگی بهتر آماده کنند .
اما نهادها ی امدادی و کمک رسان هم برای تهیه لوازم و وسایل زندگی کمک می کنند، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ه)، کمیته امداد، بسیج ،کمک های مردمی و برخی ارگان ها همه وهمه دست به د ست هم دادند تا اندگی از دردهای مردم آسیب دیده را التیام دهند .
محمدعلی هروی، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر گلستان هم از امدادرسانی به بیش از 57 هزار نفر در سیل گلستان خبر داد و گفت: 4هزار و 626نیروی امدادگر در این عملیاتها به کارگیری شدند.
گروه های جهادی سنگ تمام گذاشتند
اینجا گروه های جهادی هم سنگ تمام گذاشتند، از شست شوی فروش و وسایل گرفته تا لایروبی تمیز کردن داخال مناز از گل و لای .اینجا نه کسی نام نشانی می پرسد و نه از شهر و دیار.
می گویند همه از دیار ایرانیانیم و الان گلستانی ایم، مازندرانی، لرستانی و خوزستانی و برای التیام عضو به دردآمده وطن از جان مایه می گذاریم .
روز گذشته رئیس سازمان بسیج مستضعفین با حضور در مناطق سیل زده از آغاز طرح "جهاد همبستگی ملی" با هدف کمک به هموطنان سیل زده خبرداد و گفت: در این طرح هر مسجد یک خانه و هر کاسب تامین یک کالای اساسی را عهده دار خواهد شد و هر بانک نیز یک مدرسه را می سازد که تمهیدات لازم را دوستان طراحی می کنند.
آغاز فصل سازندگی در سایه همبستگی ملی
سردار غیب پرور اضافه کرد: مردم با محوریت مساجد در بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده مشارکت می کنند، آنهایی که آسیب دیدند در اعتقادات و پایبندی ملی و مذهبی همه مثل هم هستند و کسبه متین ما هم که در دوران دفاع مقدس و بعد از آن هم از نظام و انقلاب دفاع کرده در این طرح مشارکت می کند.
رهبرمعظم انقلاب به درخواست مجوز رئیسجمهور برای برداشت از صندوق توسعه ملی هم فرومدند: اقدامات لازم برای جبران خسارات از محلهای موجود را سریعا آغاز کنید.
آری، فرمان امدادرسانی از سوی رهبری و تلاش مضاعف نیروهای مسلح حضور و پیگیری مسئولان و کمک های مستمر مردم دلهای مردمان دیار ترکمن صحرا را شاد می کند و آغاز فصل سازندگی را در سایه هبستگی ملی نوید می دهد.
انتهای پیام/
ارسال نظر