پرداخت 336 میلیارد ریال کمک بلاعوض مسکن و معیشت به سیلزدگان گلستان
سرپرست مدیریت بحران استان گلستان گفت: تاکنون برای 7 هزار و 351 نفر از سیلزدگان گلستانی حدود 33 میلیارد و 600 میلیون تومان کمک بلاعوض مسکن و معیشت پرداخت شده است.
به گزارش گلستان 24 : سیدرضا قادری امروز در گفتوگو با خبرنگار ما در گرگان اظهار کرد: در مجموع در بخش خسارتهای مردمی و تأُسیسات زیربنایی استان گلستان بالغ بر 4 هزار و 900 میلیارد تومان خسارت وارد شد که البته خسارتهای وارده تنها ناشی از سیل نبود و قبل از وقوع سیل شاهد بارندگیهای شدید، طوفان، برف و کولاک و رانش نیز در استان گلستان شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه دولت برای جبران خسارتها دو مصوبه در بخش کشاورزی و مسکن داشته است، تصریح کرد: تاکنون از مجموع 17 هزار و 800 واحد مسکونی خسارتدیده از سیل گلستان، 15 هزار و 271 متقاضی به بانک معرفی شدند که 7 هزار و 485 پرونده عقد قرارداد شده است.
سرپرست مدیریت بحران استان گلستان گفت: تاکنون برای 7 هزار و 351 نفر از سیلزدگان گلستانی شامل یک هزار و 642 مورد واحد مسکونی احداثی، 4 هزار و 804 مورد واحد تعمیری و 901 مورد معیشتی حدود 33 میلیارد و 600 میلیون تومان بلاعوض پرداخت شده است.
* گلستان عملکرد بیمهای 70 درصدی را در سطح کشور به خود اختصاص داد
قادری اضافه کرد: تاکنون یک هزار و 533 آواربرداری، 2 هزار و 281 پیکنی، 839 واحد فنداسیون، 254 واحد ستون، 51 واحد سقف، 20 واحد دیوارچینی و سفتکاری در مناطق سیلزده گلستان انجام شده است.
وی با اشاره به بیمه روستایی در حوادث طبیعی بیان کرد: در بحث بیمه منازل روستایی از بین 318 هزار و 290 واحد مسکونی روستایی در سطح استان 234 هزار و 664 واحد در سال 1397 بیمه شده بودند و عملکرد بیمه واحدهای مسکونی شهری و روستایی موجب شد تا استان گلستان عملکرد بیمهای 70 درصدی را در سطح کشور به خود اختصاص دهد.
سرپرست مدیریت بحران استان گلستان با بیان اینکه امسال نیز بیمه روستایی انجام شده است البته تکمیل نیست، ابراز کرد: امیدواریم با مشارکت مردم بتوانیم ضریب بیمه واحدهای مسکونی را افزایش دهیم، در حال تقریباً 12 شهرستان این اقدام را انجام دادند.
قادری تأکید کرد: در حالی که در قانون مدیریت بحران و بند پنج سیاستهای کلی مصوب مقام معظم رهبری در امر پیشگیری به موضوع بیمه توصیه شده اما هنوز قانونی برای اجباری شدن بیمه منازل مسکونی وجود ندارد که امیدواریم این قانون همانند بیمه شخص ثالث خودرو مصوب شود و بیمه در عوارض سالانه دهیاریها و شهرداریها گنجانده شود.
*احداث ایستگاه لرزهخیزی در علیآبادکتول/ ضرورت طرح جامع مدیریت سیلاب برای استان گلستان
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای واحدهای خسارتدیده از سیل خارج از محدوده شهری و روستایی توضیح داد: غالباً بسیاری از ساخت و سازها در حریم رودخانهها، مسیلها و خارج از محدودههای شهری و روستایی غیرمجاز بوده است در عین حال در قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق آسیب دیده استان تصمیمگیری و مقرر شد پس از شناسایی این واحدها، از سوی اداره کل راه و شهرسازی استان زمین مناسب در محدوده شهر یا روستا تأمین شود و این واحدها پس از جابهجایی از مزایای تسهیلات بهرهمند خواهند شد.
سرپرست مدیریت بحران استان گلستان در پاسخ به این پرسش که آیا سیلزدگانی که شغل آزاد داشتند و تحت پوشش بیمه نبودند قادر به دریافت بیمه بیکاری هستند، متذکر شد: سیلزدگان باید بیمه داشته باشند تا بتوانند از مزایای بیمه بیکاری بهرهمند شوند.
قادری با اشاره به اینکه برای جلوگیری از خسارت حوادث و بلایای طبیعی به استان گلستان اقداماتی را در دستور کار داریم، افزود: طرح جامع مدیریت سیلاب استان برای حوزه گرگانرود از سوی شرکت آب منطقهای انجام شده و به دنبال آن هستیم که این طرح برای کل استان انجام شود.
وی اضافه کرد: همچنین در این خصوص اقدامات پیشگیرانه برای لرزهخیزی نیز در دستور کار قرار دارد و ایستگاه لرزهخیزی در علیآبادکتول در حال احداث است.
انتهای پیام/فارس
ارسال نظر