مستند طعم آدامس کاری از دفتر جریان شناسی تاریخ معاصر درباره موضوع دستگیری و رهاکردن جاسوس آمریکایی جیسون رضائیان

دانلود مستند طعم آدامس کاری /نفوذ جاسوس آمریکایی در نهاد ریاست جمهوری
 

دانلود مستند طعم آدامس کاری /نفوذ جاسوس آمریکایی در نهاد ریاست جمهوری

مستند طعم آدامس کاری از دفتر جریان شناسی تاریخ معاصر درباره موضوع دستگیری و رهاکردن جاسوس آمریکایی جیسون رضائیان

نهم اردیبهشت امسال و در آستانه مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در برخی از حوزه های انتخابیه، صدا و سیما گزارشی از تأثیر نمایندگان مجلس دوره های قبل در خصوص موضوعات مهم کشور را بازخوانی کرد. لحظاتی از این گزارش تلویزیونی، درباره جلوگیری نمایندگان از نفوذ بود که به سخنان حسن روحانی در 14 مرداد 59 و جلسه بررسی اعتبار نامه سید احمد مدنی اختصاص داشت.
مهمترین دلیلی که حسن روحانی (نماینده مجلس آن روز و رئیس جمهور امروز) برای رد اعتبارنامه سید احمد مدنی (نماینده منتخب کرمان در مجلس اول) به زبان آورد، چیزی نبود جز موضوعی که 37 سال بعد به آن اعتراض کرد و این رفتارها را بهانه جویی و پرونده سازی خواند!
مطابق مشروح مذاکرات مجلس شورای اسلامی، در بیست و نهمین جلسه دوره اول مجلس، مورخ 14 مرداد 59 وقتی با اشاره هاشمی رفسنجانی، دستور جلسه به بررسی اعتبارنامه سیداحمد مدنی اختصاص می یابد، از جمله نمایندگانی که در این باره سخن می گوید و در مشروح مذاکرات مجلس (سال 59) و خطاب رئیس جلسه از او به «دکتر» یاد شده، حسن روحانی است. وی ابتدا با اشاره به دستوراتی که احمد مدنی در خصوص مدت سربازی داده، اشاره می کند و او را یک خائن می نامد و در ادامه بیان دلایل رد اعتبارنامه وی می گوید:
«... اما راجع به مساله نیروی دریائی، در ایامی که ایشان در نیروی دریائی بودند اولا پست ترین افراد را یعنی افرادی که سوء سابقه داشتند را در سمت های مهم گذاشته بود. وضع ناوگان های ما جوری شده بود که اصلا یک ناوگانی که قابل تحرک باشد در واقع نداشتیم. اکثر ناوگان های ما خوابیده بود که البته اخیرا بحمدالله ارتش جبران کرده است و اکثر ناوها به راه افتاده است .
این مساله را افراد سازمان سیاسی ایدئولوژیک نیروی دریائی بندرعباس و همچنین انجمن های اسلامی گواهند و مدارک را دارند که خبرنگاران خارجی در قسمت هائی از ناوها حق ندارند وارد بشوند اما ایشان در دوره تصدی اش، خودش شخصا اجازه می داده و خبرنگارهای آمریکائی و انگلیسی از تمام خصوصیات ناوهای ما با خبر می شدند؛ از مقدار آمادگی ما، و این مساله ای است که باید تعقیب بشود...»
نکته جالب در این سخنان روحانی، علاوه بر موضوع نزدیک شدن خبرنگاران جاسوس به احمد مدنی، و استفاده از افرادی با سوءسابقه، منابعی مثل انجمن اسلامی است که روحانی اخبار خود را از آنها دریافت کرده است.
جالب اینجاست که 37 سال بعد وقتی جماعتی از خبرنگارانی که با انواع و اقسام شیوه ها به جاسوسی می پرداختند، بازداشت می شوند، آقای روحانی در قامت رئیس جمهور به این بازداشت ها اعتراض می کند و این رفتارها را بهانه جویی و پرونده سازی می نامد! 
در این مستند کوتاه تلاش شده تا برشی از دو مقطع تاریخی در کنار هم قرار گیرد. روحانی سال 59 در حالی مهمترین دلیل رد اعتبارنامه احمد مدنی را راه دادن خبرنگاران در بخش های ممنوعه ناوهای ایران می داند که 37 سال بعد، در سال 94 خبرنگار جاسوسی بازداشت می شود که به راحتی و با حمایت برخی افراد در نهاد ریاست جمهوری، از بسیاری مراکز و جلسات گزارش تهیه می کرده و در سفرها همراه روحانی بوده و به اصطلاح فنی حتی طعم آدامسی که رییس جمهور می جویده را هم می دانسته است!
پ ن : احمد مدنی، از اعضای بلندپایه جبهه ملی ایران بود. وی در سال ۱۳۴۸ به درجه دریاداری در نیروی دریایی ایران رسید و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، فرمانده نیروی دریایی و اولین وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در دولت مهدی بازرگان شد. او در بهمن سال ۱۳۵۸ در نخستین انتخابات ریاست جمهوری ایران شرکت کرد و با حمایت جبهه ملی ایران با کسب 15/9٪ آراء حائز رتبه دوم شد. مدنی در انتخابات مجلس اول نیز از حوزه کرمان به نمایندگی مجلس انتخاب شد اما اعتبارنامه او در مجلس تصویب نشد. وی در سال ۱۳۵۹ به آمریکا مهاجرت کرد و تا زمان مرگ در آنجا بود. وی سال‌ها رهبری جبهه ملی ایران را در خارج از کشور بر عهده داشت.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار