«چُرتهای» ممنوع
اگر به خواب نمیروید بیش از ۱۰-۲۰ دقیقه در رختخواب نمانید. از اتاق خواب خارج شوید و به فعالیتی آرامش بخش همچون مطالعه کتاب در کمترین نور ممکن بپردازید تا خواب به سراغتان آید. حالا مجدداً به رختخواب بروید.
به گزارش گلستان24، بهداشت خواب شامل مجموعهای از عادات رفتاری است که به خواب رفتن و ادامه خواب را تسهیل میکند. آموزش بهداشت خواب فصل مشترک همه مداخلات درمانی مورد استفاده در اختلالات خواب بخصوص بیخوابی است.
در این رابطه دکتر سولماز عرشی - متخصص طب کار، دستیار فلوشیپ طب خواب دانشگاه علوم پزشکی تهران میگوید: بهداشت خواب شامل آموزش رفتارهای مناسب برای زندگی است که میتوانند بر خواب فرد موثر باشند (نظیر انجام فعالیتهای بدنی و زمان صرف شام) و نیز تغییر رفتارهایی است که به طور مستقیم با خواب وی تداخل دارند (نظیر استفاده از داروها یا موادی نظیر چای یا کشیدن سیگار که خواب را با مشکل مواجه میسازند).
نکات کلیدی در بهداشت خواب عبارتند از: تنها زمانی که خواب آلود هستید، به رختخواب بروید.
هر روز در یک زمان مشخص از خواب بیدار شوید (حتی در روزهای تعطیل)؛ ساعت خواب منظم و ثابتی داشته باشید، هر چند دیر به خواب رفته باشید.
از چرت زدن روزانه پرهیز کنید، به خصوص چرتهای عصرگاهی، هر چه این چرت زدنها به زمان خواب نزدیکتر باشد، شروع خواب را بیشتر مختل میکند.
از مصرف چای، قهوه، نوشابه، شکلات و الکل حداقل 3 ساعت قبل از خواب پرهیز کنید. همچنین مصرف خودسرانه داروهای خواب آور را کاهش دهید تا قطع شود.
قبل از به خواب رفتن، از خوردن وعدههای غذایی سنگین خودداری کنید و حتیالمقدور از مصرف محتوای چربی و پروتئین آن بکاهید.
شرایط محیطی مناسب (به ویژه از نظر نور، تهویه، سر و صدا و دما) را فراهم کنید.
از فعالیتهای پر استرس و پر هیجان در ساعات قبل از خوابیدن، اجتناب کنید.
ورزش و فعالیت بدنی عصرگاهی تاثیر مثبتی بر خواب شبانه دارد به خصوص اگر در معرض نور آفتاب باشد.
نرمشهای Relaxation را قبل از خواب انجام دهید.
اگر به خواب نمیروید بیش از 10-20 دقیقه در رختخواب نمانید. از اتاق خواب خارج شوید و به فعالیتی آرامش بخش هم چون مطالعه کتاب در کمترین نور ممکن بپردازید تا خواب به سراغتان آید. حالا مجددا به رختخواب بروید.
در اتاق خواب، تلویزیون و رادیو نباشد در اتاق خواب و رختخواب از تماشای تلویزیون، رادیو، ضبط، کار با کامپیوتر و حتی مطالعه کتاب بپرهیزید.
اگر همسرتان رفتار غیر طبیعی هم چون خرو پف، حرکات مکرر حین خواب و فریادهای شبانه دارد، نسبت به درمان آن اقدام کنید.
منبع: تسنیم
ارسال نظر