توصیههای رهبر انقلاب در سالی که گذشت
نگاهی به بیانات رهبر معظم انقلاب در سالی که گذشت به خوبی نشان میدهد که دغدغه حل مشکلات مردم و معیشت آنان مهمترین نگرانی ایشان بوده است،
بررسی محتوایی 49 سخنرانی رسمی منتشر شده در پایگاه اطلاعرسانی رهبر معظم انقلاب نشان دهنده این واقعیت است که حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای لحظهای از حل مشکلات مردم و انتقال این مشکلات به مسئولین برای حل آنها غافل نبودهاند، در این گزارش تلاش خواهیم کرد به بخشی از خواستهای رهبر انقلاب که در بیانات ایشان انعکاس داشته است بپردازیم.
دولت باید در پایان این سال گزارش دهد
رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی خود سال جاری را سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامیدند و تاکید کردند: به گمان من مسئله اقتصاد در اولویت اول است. در مسئله اقتصاد، آن چیزی که مهم است و اصل است، مسئله تولید داخلی است؛ مسئله ایجاد اشتغال و رفع بیکاری است؛ مسئله تحرک و رونق اقتصادی و مقابله با رکود است؛ اینها مسائل مبتلابه مردم است؛ اینها چیزهایی است که مردم آنها را حس میکنند و مطالبه میکنند؛ و آمارها و اظهارات خود مسئولین هم نشان میدهد که این مطالبات مردم و این خواستههای مردم بجا و بهمورد است.
ایشان افزودند: اگر ما بخواهیم مشکل رکود را حل کنیم، مشکل تولید داخلی را حل کنیم، بخواهیم مسئله بیکاری را حل کنیم، بخواهیم گرانی را مهار کنیم، علاج همه اینها در مجموعه مقاومت اقتصادی و اقتصاد مقاومتی گنجانده شده است. اقتصاد مقاومتی شامل همه اینها است. میشود با اقتصاد مقاومتی به جنگ بیکاری رفت؛ میشود به جنگ رکود رفت؛ میشود گرانی را مهار کرد؛ میشود در مقابل تهدیدهای دشمنان ایستادگی کرد؛ میشود فرصتهای بسیاری را برای کشور ایجاد کرد و از فرصتها استفاده کرد؛ شرطش این است که برای اقتصاد مقاومتی کار و تلاش انجام بگیرد.
رهبر انقلاب در نخستین روز سال جاری در حرم مطهر رضوی(ع) و در جمع زائرین آن حضرت خواستهای از دولت را مطرح کردند که تحقق آن را میتوان این روزها راستیآزمایی کرد: «امیدواریم در پرتو اقدام و عمل برای تحقق اقتصاد مقاومتی، دولت بتواند در پایان سال جاری از احیاء چند هزار کارخانه و کارگاه «صنعتی، تولیدی و کشاورزی» گزارشی عینی به مردم بدهد و مردم هم این اقدامات را احساس کنند و اعتماد و اطمینان یابند.»
از هر اقدامی در جهت منافع و حل مشکلات مردم حمایت خواهم کرد
رهبر معظم انقلاب 18 فروردین سال جاری نیز در دیدار عیدانه مسئولین با تأکید بر اینکه «اقدام و عمل» در اقتصاد مقاومتی باید بهگونهای باشد که در پایان سال، امکان ارائه گزارش دقیق و ملموس از عملکردها در حوزههای مختلف وجود داشته باشد، افزودند: من از هر اقدامی که در دولت، مجلس و قوه قضاییه، در جهت منافع مردم و گشایش امور و حل مشکلات مردم باشد، جداً حمایت خواهم کرد، اما مهم این است که احساس شود کاری که انجام میگیرد، برای منافع ملی مفید و لازم است.
رهبر معظم انقلاب 8 اردیبهشت ماه نیز در دیدار با کارگران بر ممنوعیت مطلق واردات اجناسی که مشابه داخلی دارند تاکید کردند.
ایشان در این دیدار به مسئولان خاطرنشان کردند: باید بر سلامت و کیفیت کالاهای صادراتی نظارت شود چرا که صادر شدن اجناس و کالاهای ناسالم و بیکیفیت، موجب بدنام شدن ایران و ضربه به صادرات کشور خواهد شد.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای وارد کردن اجناسی را که مشابه داخلی دارند، «مطلقاً ممنوع» خواندند و افزودند: در برخی فروشگاههای عمدتاً بزرگ و گاه وابسته به دستگاههای دولتی، همه اجناس، خارجی است که این کارِ زشت، عملاً موجب بیکاری کارگر ایرانی و بهبود وضع کارگر خارجی میشود.
رهبر انقلاب با انتقاد از فرهنگ خرید کالاهای خارجی و پز دادن با کالاهای دارای نشانهای خارجی گفتند: ما با دنیا تعامل داریم اما در عرصههایی که تولید داخلی داریم، وارد کردن و فروش و مصرف کالاهای خارجی باید به عنوان یک ضدارزش تبلیغ و شناخته شود. ایشان همچنین با انتقاد از «واردات میلیاردی برخی لوازم غیر ضروری»، به مشکل جدی قاچاق کالاها و اجناس به داخل اشاره و خاطرنشان کردند: به مسئولان دولتهای مختلف، مکرر این مسئله را گوشزد کردهام و آنها نیز میگویند اگر تعرفه سنگین بگذاریم، قاچاق آن کالا بالا میرود، اما این دلیل، پذیرفتنی نیست.
اگر در اقتصاد قوی شدیم دیگر تحریم معنی ندارد
6خرداد ماه سال جاری رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری به دیدار رهبر معظم انقلاب رفتند، ایشان در این دیدار تاکید کردند: در اقتصاد، اگر ما قوی شدیم و قدرتمند شدیم، دیگر تحریم معنی ندارد و تحریم یک کار زائدی میشود؛ اگر ما در داخل توانستیم اقتدار اقتصادی به دست بیاوریم، آنها خودشان میآیند به دریوزگی، میآیند دنبال ارتباط اقتصادی؛ نه [فقط] تحریم نمیکنند، بلکه اگر ما تحریم کنیم، آنها میآیند میگویند تحریم نکنید؛ طبیعت کار این است. در زمینه سیاست هم همین است، در زمینههای گوناگون هم همین است.
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای، مطالبه و پیگیری تحقق عناصر درونی اقتدار از مسئولان و دستگاهها را ازجمله ظرفیتهای مجلس خبرگان برشمردند و افزودند: این جمع باعظمت میتواند در این روند نیز تأثیرگذار باشد.
صِرفِ صحبت، فایده ندارد
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای همچنین صبح 15 خرداد ماه سال جاری در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که مشکل رکود و اشتغال باید حل شود تاکید کردند: اگرچه برخی ناشیگریها انجام شد و برخی مواضع و صحبتهای منفعلانه، دشمن را در استفاده از حربه تحریم، تشجیع کرد اما باید مشکلات اقتصادی به ویژه رکود و اشتغال حل شوند و صِرفِ صحبت، فایده ندارد.
ایشان، حل موضوع رکود و اشتغال از طریق رونق تولید داخلی را از اولویتهای اصلی و بسیار مهم در بخش اقتصاد برشمردند و خاطرنشان کردند: خجلت و شرمندگی این حقیر و نظام از بیکاری یک جوان، از خجلت و شرمندگی جوان بیکار در خانواده خود، بیشتر است، بنابراین باید برای حل این مشکل، اقدامات جدی انجام شود.
رهبر انقلاب اسلامی مقابله با قاچاق را یکی دیگر از اولویتهای کاری مجلس در موضوع اقتصاد دانستند و گفتند: قاچاق همچون خنجری به پشت نظام است که مقابله با آن هم آسان نیست اما دولت باید با این پدیده شوم برخورد کند و مجلس نیز پشتوانه این برخورد باشد.
مردم باید اقدام و عمل را ببینند
رهبر معظم انقلاب 26 آبان سال جاری نیز در دیدار هزاران نفر از مردم اصفهان تاکید کردند: دشمن، اقتصاد را نشانه گرفته زیرا تصور میکند اقتصاد، نقطهضعف کشور است و بر همین اساس بر «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» تأکید شده است و مسئولان باید «اقدام و عمل» و شاخصههای آن را جلوی چشم مردم قرار دهند. این توقع و خواسته ما از مسئولین است که با آنها هم در میان میگذاریم؛ این مسائل را ما با مسئولین مرتباً در میان میگذاریم و به آنها میگوییم. شاخصههای اقدام و عمل را باید نشان داد.
رهبر معظم انقلاب همچنین 27 بهمن سال جاری در جمع پرشور مردم آذربایجان حضور منسجم، مقتدرانه و پرطراوت ملت در راهپیمایی ۲۲ بهمن را «مایه آبروی انقلاب و نظام و ایران» خواندند و با اشاره به اینکه مسئولان نباید این حضور را به معنای گله نداشتن مردم تصور کنند، افزودند: آمریکا میخواهد با تکرار ترفند تهدید و جنگ نظامی، توجه مسئولان کشور را از صحنه جنگ واقعی یعنی جنگ اقتصادی منحرف کند، مسئولان هوشیار باشند و همه همت خود را صرف حل مشکلاتی همچون بیکاری، رکود، گرانی و تبعیض کنند.
رهبر انقلاب 19 اسفند ماه سال جاری در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری تاکید کردند: «جذب سرمایهگذاری خارجی» اقدامی مثبت است اما تاکنون میزان کمی از توافقات خارجی محقق شده است، بنابراین نباید به امید و انتظار سرمایهگذاری آنها نشست بلکه باید آن کاری را که خودمان میتوانیم، در داخل انجام دهیم، اقتصاد مقاومتی با مبانی محکم فکری و نظری، تنها راه علاج مشکلات کشور است و باید اجرا شود.
ایشان افزودند: اگر احساس مسئولیت در مسئولان بهگونهای بود که آنان همواره دغدغه کار و تلاش و هدفگرایی و مجاهدت داشتند، نشان میدهد آنان در خطوط اصلی حکومت اسلامی حرکت میکنند اما اگر برخلاف این بود باید بدانیم که از چارچوبهای حکومت اسلامی خارج شدهایم.
رهبر انقلاب در ادامه با بیان این که «احساس مسئولیتِ مسئولان» موضوعی فوری، ضروری و واجب است اظهار داشتند: در قبال مسائل فرهنگی و معیشت مردم، بهشدت مسئول هستیم و اگر حتی یک جوان مؤمن در اثر عملکرد ما خدای ناکرده از راه منحرف شود، ما مسئولیم. اگر کارهای ضروری در موضوع اقتصاد مقاومتی انجام شده بود، امروز تفاوت محسوسی را در زندگی مردم شاهد بودیم.
ایشان در ادامه تاکید کردند: به رئیسجمهور محترم هم گفتهام که بیان شاخصهای کلان خوب است البته اگر آمارها قابل خدشه نباشد، اما بههرحال اینها در زندگی و معیشت مردم در کوتاهمدت اثر نمیگذارد، شکایات مردم بهدست ما میرسد و باید در مسائلی نظیر تولید، اشتغال و از بین بردن رکود بهگونهای عمل کرد که مردم تأثیر آن را در زندگی خود کاملاً احساس کنند اما اکنون اینگونه نیست.
حقوقهای غیرمنصفانه، نامشروع گناه و خیانت به آرمانهای انقلاب
به دنبال انتشار فیشهای حقوقی برخی مدیران دولتی که نشان از دریافتیهای نجومی و غیرمنصفانه آنها داشت رهبر معظم انقلاب در خطبههای نماز عید فطر امسال تاکید کردند: حقوقهای غیرمنصفانه و ظالمانه از بیتالمال، نامشروع، گناه و خیانت به آرمانهای انقلاب اسلامی است. قطعاً در گذشته کوتاهی شده است، دریافتهای نامشروع باید برگردانده بشود، و اگر کسانی بیقانونی کردهاند مجازات بشوند و اگر سوءاستفاده شده است بایستی اینها را از این کارها برکنار بکنند؛ اینها کسانی نیستند که لیاقت این را داشته باشند که در این مراکز قرار بگیرند، اگر این قضیّه دنبالگیری نشود، اعتماد مردم به نظام کاسته میشود که این فاجعه بزرگی خواهد بود. رهبر معظم انقلاب پیش از این در دیدار رمضانی با رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت نیز به موضوع حقوقهای کلان اشاره و تأکید کردند: موضوع حقوقهای نجومی، در واقع هجوم به ارزشها است اما همه بدانند که این موضوع از استثناءها است و اکثر مدیران دستگاهها، انسانهای پاکدست هستند، اما همین تعداد کم نیز خیلی بد است و باید حتماً با آن برخورد شود.
انجام تعهدات از سوی ایران و بدعهدی خدعه و تقلب آمریکا یعنی «خسارت محض»
مسئله مذاکرات هستهای و برجام نیز موضوع دیگری است که رهبر معظم انقلاب در سال گذشته و در بیانات خود بارها به آن اشاره کردهاند. رهبر انقلاب در ابتدای سال جاری و در جمع پرشور زائرین حرم مطهر رضوی(ع) پیگیری برجامهای 2، 3 و 4 را سیاست و خواست آمریکا دانسته و تاکید کردند: از مواردی که ... نادیده گرفته میشود این است که هرگونه توافق با آمریکا به معنای ناگزیر بودن ایران به انجام تعهدات و بدعهدی و خدعه و تقلب آمریکا در انجام تعهدات این کشور است که این مسئله را اکنون به عینه میبینیم و این یعنی «خسارت محض».
منبع : جام
ارسال نظر