وبلاگ ستایش نوشت:

هنگامی که پاسخگویی به انبوهی از پی ام ها، مرور کردن وب ، ایمیل زدن ، بازی، خرید ، دریافت موسیقی و چت کردن با کار و زندگی اجتماعی یک فرد تداخل ایجاد کنند ، زمانی است که مشکل آغاز شده است

تا بحال این اتفاق برای شما افتاده است؟

به گزارش گلستان 24، با توجه به استفاده انبوه مخاطبان تلفن های هوشمند و افزایش  نقش فضای مجازی در زندگی کاربران این تلفن های هوشمند لازم دیدم تا نکاتی را به  کاربران عزیز یادآور شوم.

 

ساعت ۱۱:۳۰ شب است خیلی احساس خستگی می کنید ، چشمانتان باز نمی شوند ، فردا از اول صبح کلی کار دارید ، اما پیام هایی که در گروه های مختلفی که عضو هستید در حال رد و بدل هستند شما را وسوسه می کند ، نمیتوانید بدون پاسخگویی به این پیام ها بخوابید ؟ 

در حالی که تازه اتصال به اینترنتتان را قطع کرده اید به خود می گویید فقط نیم ساعت بعد  می خوابم . و دوباره گوشیتان  را بر میدارید و شروع می کنید به پاسخگویی به پی ام ها و کامنت هایی که کم هم نیستند ‌ ممکن است شما درست وسط یک بحث رسیده باشید با اینکه نمی دانید این بحث از کجا شروع شده و به دلیل حجم بالای پیام ها و وضعیت چشم های خسته تان که به سختی باز میشود از همان جا به بعد شروع میکنید به نوشتن پیام  و ارسال ، سری به تمام صفحات اجتماعیتان می زنید ، ایمیلتان را چک میکنید سایت های مورد علاقه تان را باز میکنید و در حین انجام تمام امور به چتتان هم می رسید ناگهان چشمتان به گوشه بالای گوشیتان می افتد ساعت ۲:۳۰ دقیقه بامداد است و شما هنوز بیدار هستید .

 

تا بحال این اتفاق برای شما افتاده است؟

اگر پاسخ مثبت است ، باید بگویم که علائم یک بیماری اینترنتی یعنی اعتیاد به وب web addiction در شما به چشم می خورد .

هنگامی که پاسخگویی به انبوهی از پی ام ها،  مرور کردن وب ، ایمیل زدن ، بازی، خرید ، دریافت موسیقی و چت کردن با کار و زندگی اجتماعی یک فرد تداخل ایجاد کنند ، زمانی است که مشکل آغاز شده است

روانشناسان و محققان در نقاط مختلف جهان در حال بررسی  این مشکل هستند، تا افراد مقدار زمانی را پشت رایانه هایشان و گوشی هایشان به سر ببرند که مشکلی برای آنها پیش نیاورد

مطابق تحقیقاتی که در دانشگاه فلوریدا انجام شد و منتظر گردید برای تست اعتیاد به وب باید به۵ سوال پاسخ داد و‌برای به خاطر سپردن این ۵ سوال باید کلمه MOUSE را که حرف ابتدای این سوالات است ، در ذهن ثبت کرد . این نکات و سوالات عبارتنداز :

۱.گذراندن زمان بیش از زمان مورد نظرروی اینترنت

more than time spent online intended

۲.غفلت از سایر مسئولیت ها

other responsibilities neglected

۳. تلاش های ناموفق برای کاهش مدت حضور روی شبکه

unsuccessful attemts to cut down

۴. یک ناسازگاری مهم در روابط به علت استفاده از اینترنت

significant relationship discord because of use

۵.اشتیاق . تفکر بیش از حد در زمان عدم حضور روی شبکه

excenssive thought or anxiety when not online

محققان دانشگاه فلوریدا این نکات را پس از ارزیابی روانشناسانع حضوری و رودررو ، روی ۲۰ داوطلبی که احساس می کردند دچار این مشکل هستند و ۱۷ دانشجو با سطوح مختلف استفاده از اینترنت ، به دست آوردند . داوطلبان همگی افرادی بودند که در هفته بیش از ۳۰ ساعت آنلاین بودند و مدت زمان استفاده غیر ضروری آنها از اینترنت ۱۰ برابر بیش از زمان مورد استفاده برای کار یا تحصیل بود .

جالب است بدانید تحقیقات انجام شده  حدود ۲۵ تا ۵۰ درصد از وابستگی شدید و اعتیاد به وب و اینترنت ، در محل کار ایجاد می شود ‌ که نشان می دهد این عده از افراد برای شرکت در فعالیت هایی که ربطی به کارشان ندارد ، حقوق می گیرند ،

بنابراین تحقیقات ، هر کارمند بیش از یک روز کامل کاری را در هر هفته به مرور صفحات وبی می پردازند که هیچ ربطی به کارشان ندارد . از طرف دیگر ، سر زدن به سایت های مختلف و گوناگون ازسوی کارمندان باعث به خطر افتادن شبکه های داخلی شرکت ها می شود و احتمال نفوذ ویروس ، کرم های اینترنتی و کدهای خطرناک را به شبکه ها بالا می برد .

مشکل دیگر ایجاد ترافیک در شبکه باعث می شود که  امکان دسترسی سریع و مناسب به اینترنت برای سایر افراد وجود نداشته باشد .

البته برخی افراد مانند جفری کل (jeffrey cole) مدیر دانشگاه کالیفرنیا عقیده دارد استفاده زیاد از اینترنت بد نیست ‌ .

مرکز لس انجلس برای سیاست های ارتباطی در این باره می گوید : گذراندن زماندهای طولانی و زیاد روی اینترنت برای بعضی افراد در انجام کار ، تحصیل و یا نوآوری بسیار مفید و مناسب است .

شما چه فکر می کنید ؟ آیا به عنوان یک کابر اینترنت میزان حضور خود روی شبکه را مناسب می دانید ؟ به نظر می رسد در صورتی که آنلاین بودت باعث بروز مشکل در انجام کارها و زندگی اجتماعی شود ، باید آن را کنترل کرد.

راستی به خاطر بسپاریم !

زندگی در دنیای مجازی نمیتواند جایگزین زندگی در دنیای واقعی شود.

لبخندهای مجازی نمی توانند جای یک لبخند در دنیای واقعی را بگیرند .

مجازی نمی توانند با عزیزانمان در دنیای واقعی همدردی کنند .

یادمان باشد دنیای واقعی پر است از قلب هایی که برای غم ها و شادی هایمان می تپند به این تپش های مجازی اعتماد نکنیم.

حواسمان را جمع کنیم چه چیزی مینویسیم برای چه کسی می نویسیم چرا مینویسیم . شاید ارزشش را نداشته باشد .

مراقب حرف هایمان باشیم ممکن است دلی بشکند ،خاطری آزرده شود و آبرویی بریزد .

در دنیای مجازی مراقب آدم های واقعی باشیم قلبشان مجازی نیست ، احساس آدم ها مجازی نیست

هر پیامی که مینویسیم و منتشر میکنیم برای آن آدم واقعی یک خاطره میشود. خوب یا بد زشت یا زیبا.

هر یک پیامی که نوشته میشود زمانی را از ما میگیرد درست از زمانمان استفاده کنیم تا شرمنده آینده مان   نشویم.

حواسمان را جمع کنیم مبادا همه چیز را به اشتراک بگذاریم جز انسانیت .

ارسال نظر

آخرین اخبار