وبلاگ"فداییان ولایت" نوشت:
به کدام "مجلس" رای ندهیم ؟
تجربه مجلس ششم یکی از تلخترین تجارب تاریخی ملت ایران در گزینش نمایندگان بود، تجربهای که در آن عناصر جریان نفوذ توانست با شعارهای فریبنده اقبال عمومی را به خود جلب کند و...
رهبر معظم انقلاباسلامی در جمع مردم قم در تبیین نقش و جایگاه مجلس فرمودند: مجلس خیلی مهم است. هم از نظر قوانین و ریلگذاری برای حرکت دولتها و هم در مسائل بینالمللی. ملاحظه میکنید مجلس کنونی در مسائل بینالمللی مواضع خوبی میگیرد. این کجا و اینکه مجلسی در مقابل دشمنان بینالمللی حرف آنها را بزند؛ مجلسی که در قضیه هستهای و ... حرف دشمن را تکرار کند.
تاریخ سیاسی جمهوری اسلامی سرشار از فراز و فرودهای سیاسی بوده است. در این بین نقش مجلس شورای اسلامی که مصداق کامل مردم سالار دینی و مشارکت مردمی است برجسته و انکار نپذیر است.
رهبر معظم انقلاباسلامی 19/10/1394 در جمع مردم قم در تبیین نقش و جایگاه مجلس پرداختند،بدین ترتیب میتوان دو سنخ از مجلس را شناسایی کرد که میتواند تبعات و اثرات متفاوت برای منافع ملی و انقلاب و مصالح نظام و کشور به همراه داشته باشد.
برای نمونه میتوان با بررسی کارنامه یکی از مجالس پس از انقلاب که از قضا جنجالبرانگیزترین نیز بوده است، به این نتیجه رسید که به کدام "مجلس" رای ندهیم ؟
زمستان سال ۱۳۷۸ انتخابات ششمین دوره مجلس شورای اسلامی، تحت تاثیر فضای سیاسی اجتماعی کشور (دوم خرداد و گفتمان توسعه سیاسی، دولت وقت با شعار فتح سنگر به سنگر به دنبال شکل گیری مجلسی همسو با دولت است.از بازندگان اصلی این انتخابات می توان جناب حجت الاسلام و المسلمین هاشمی رفسنجانی را را نامبرد.
شرایط خاص سیاسی و شدت عمل توپخانه رسانههای زنجیرهای صحنه انتخابات را بهگونهای رقم زد که مجلس با اکثریت جریان همسو با دولت شکل گرفت و بدین ترتیب جنجالیترین مجلس تاریخ جمهوری اسلامی آغاز به کار کرد.
جنجالهای مجلس ششم از همان روزهای اول با ورود به موضوع طرح اصلاح قانون مطبوعات و نیز برخی مقاومتها در برابر حکم حکومتی کلید خورد.
تندروی نمایندگان جدید تا حدی است که رویکردهای دولت وقت را که در حقیقت عامل موفقیت آنها در انتخابات بوده است، نیز برنمیتابند.
- رویکردهای مجلس ششم درعرصههای داخلی :
• سیاست زدگی افراطی
• بیتوجهی به مطالبات واقعی و معیشتی مردم
• فراموشی عدالتخواهی
• تلاش برای غوغاسالاری و تنشزایی درون حاکمیت و نیز دوگانهسازی
- رویکردهای مجلس ششم درحوزه سیاست خارجی :
• مرعوب بودن و انفعال در مقابل سلطهگران
• مطالبه ذلت و سازشکاری در مقابل استکبار
• به فراموشی سپردن آرمانهای امام و انقلاب در حوزه سیاست خارجی و بینالمللی
• اتخاذ مواضع همسو با منافع دشمنان نظام و رضایتبخش برای سلطهگران
در شرایطی که کشور به مواضعی عزتمندانه و از سر اقتدار در برابر زیادهخواهی غرب نیازمند بود، ۱۲۷ تن از نمایندگان مرعوب وقت در نامهای به مقام معظم رهبری خواستار پذیرش جام زهر و تسلیم شدن در برابر مطامع غرب در خصوص حوادث 11 سپتامبر شدند.
چنین مجلسی نهتنها تأمینکننده و تقویتکننده منافع ملی کشور نبود، بلکه گاهگاه با طرح اظهارات دشمنشادکن، مواضع دشمنان ملت ایران را تقویت میکرد. چنانکه یکی از نمایندگان همین مجلس با تأیید ادعاهای رسانههای سلطهگر مبنی بر فعالیتهای غیرصلحآمیز هستهای ایران، نظام اسلامی را به دروغگویی متهم کرد! شوربختانه آن روزها ملت ایران ناباورانه شاهد آن بودند که بسیاری از مواضع رسانههای بیگانه از حلقوم نمایندگان مجلس و از تریبون خانه ملت شنیده میشد!
تجربه مجلس ششم یکی از تلخترین تجارب تاریخی ملت ایران در گزینش نمایندگان بود، تجربهای که در آن عناصر جریان نفوذ توانست با شعارهای فریبنده اقبال عمومی را به خود جلب کند و پس از قرار گرفتن در کرسیهای قدرت راه خیانت در پیش گرفتند.
مرور این تجربههای تاریخی، هرچند تلخ است، اما حداقل فایده آن درسگرفتن و دوریگزیدن از تکرار اشتباهات است. اشتباهاتی که تکرار آن، این بار میتواند خسارتهای جبرانناپذیری را به دنبال داشته باشد.
ارسال نظر