سایت وبلاگی "یزد تو" نوشت:
آقای روحانی! مگر دانستن حق مردم نبود؟!
گویا فقط سخنان تاییدآمیز، واجد شرایط برای انتشار در پایگاه اطلاعرسانی دولت هستند و بس...
جایگاه مراجع انقلابی در جامعه اسلامی بر کسی پوشیده نیست. همراهی مراجع و علمای انقلابی با نهضت امام خمینی(ره) و انقلاب برآمده از آن، نقش بسزایی در پیشبرد اهداف انقلاب و خنثیکردن توطئهها داشته است. پس از رحلت حضرت امام(ره) نیز مراجع تقلید با حضور در عرصههای گوناگون حمایت از نظام اسلامی و رهبر فرزانه انقلاب، نقشی بیهمتا در استمرار انقلاب ایفا کردهاند و به طور معمول، مواضع آنان در راستای سیاستهای کلی نظام، تاثیر برجستهای در هدایت افکار عمومی دارد؛ از همین روست که دولتها و دولتمردان میکوشند اسباب تکدرخاطر مراجع را فراهم نکنند و با کسب تاییدیههای مراجع بتوانند برنامههای خود را آسانتر به پیش ببرند و در مواقع لزوم از جمله انتخاباتها بتوانند آرای بیشتری را در سبد رای خود بریزند.
در این راستا دولت سابق توانسته بود بر خلاف دولت اسبق، پایگاه قویتری در میان مراجع داشته باشد؛ اما در سالهای پایانی به دلیل تغییر رویکرد رئیسجمهور و حواشی تلخ ایجادشده، حمایت مراجع تقلید از رئیسجمهور و دولت دهم کاهش معناداری پیدا کرد و پایگاه دولت در میان مراجع و علمای انقلابی فاقد استحکام پیشین شد.
در دولت یازدهم نیز به تدریج برخی حمایتهای مراجع از دولت کمرنگ شد که شواهد و قرائن آن در نوع تذکرات صریح یا تلویحی مراجع و علمای انقلابی قابل مشاهده است. از همین باب میتوان به سخنان آیتالله مکارم شیرازی در دیدار هفته گذشته رئیس جمهور با ایشان اشاره کرد؛ سخنانی که در کنار تشکر از رئیس جمهور و دولت، انتقادها و تذکرات معناداری را هم به همراه داشت.
برای نمونه، دولت یازدهم بزرگترین دستاورد خود در عرصه سیاست خارجی را «برجام» میداند و رئیس جمهور بارها منتقدان و دلواپسان در این عرصه را با ادبیاتی تند و گزنده نواختهاست.
اینک اما با سپریشدن چند ماه از برجام، موارد متعددی از پیمانشکنی آمریکائیان نمود یافته و محقبودن دلواپسان و بیتدبیری دولتمردان، بیش از پیش آشکار شده است. از این روست که حضرت آیتالله مکارم هم در دیدار روحانی تصریح کردهاست «آمریکاییها بخش مهمی از تعهدات خود را عمل نکردهاند» اما نهاد ریاست جمهوری در خبر تنظیمی خود این سخن صریح حضرت آیتالله مکارم شیرازی را سانسور کرده است.
همچنین توصیه آیتالله مکارم مبنی بر ضرورت ایستادگی در برابر آمریکا، در خبر تنظیمی سایت ریاست جمهوری به چشم نمیخورد؛ به ویژه آنجا که تاکید کردهاند «در مقابل زیادهخواهیهای آمریکا باید محکم ایستاد؛ اگر محکم نایستیم یک روز نوبت وسائل دفاعی ما میشود، و خواهان تعطیل آن هستند، روز دیگر مسأله حقوق بشر را بهانه میکنند و سرانجام به رسمیت شناختن اسرائیل را پیشنهاد خواهند کرد. آنها دائماً به دنبال بهانهای هستند... .»
اشاره حضرت آیتالله مکارم شیرازی به این واقعیت تلخ که هنوز بسیاری از واحدهای تولیدی راه نیفتاده است، هم مورد بیاعتنایی تنظیمکنندگان گزارش در نهاد ریاستجمهوری قرار گرفته است.
به عنوان یک نمونه دیگر، ماجرای حقوق و دریافتیهای کلان مدیران بیمه که اخیرا فاش شد، همچنان نقل بسیاری از محافل کوچک و بزرگ است و شهروندان انگشت حیرت به دندان گزیدهاند که چگونه مدیرانی در این دولت توانستهاند حقوق 87 میلیونی و وامهای چندصدمیلیونی با سودهای بسیار پایین دریافت کنند. حضرت آیتالله مکارم شیرازی اما در این باره هم به رئیسجمهور تذکر دادهاند که«باید بازرسیها جامعتر و گستردهتر باشد تا تخلفاتی مانند آنچه در بیمه صورت گرفت که همه را متحیر ساخت صورت نگیرد» اما با کمال شگفتی این توصیه دلسوزانه هم به تیغ سانسور گرفتار آمد.
نوع برخورد متصدیان در سایت اطلاعرسانی دولت با تذکرات و رهنمودهای مرجعی چون آیتالله مکارم و به عبارت روشنتر، پرهیز از انعکاس انتقادها و تذکرات ایشان و بسندهکردن به تعریف و تمجیدهای ایشان از دولت و رئیسجمهور این نکته را در اذهان پررنگ میکند که دولتمردان دانستن را حق مردم نمیدانند و درباره دیدگاههای مراجع و سخنان مطرحشده در دیدارهای اینچنینی، تنها سخنان تاییدآمیز، واجد شرایط برای انتشار در پایگاه اطلاعرسانی دولت هستند و بس! به راستی این رویکرد نسبت به توصیههای مراجع، چه سنخیتی با شعارهای اتوکشیده دولت یازدهم دارد؟!
ارسال نظر