سایت وبلاگی "نقل قول" نوشت:

اختلاف نظر بین زوجین موضوعی اجتناب ناپذیر و برخاسته از تفاوت های فردی، شخصیتی و غیره است ، تقریبا زوجی که با هم اختلاف سلیقه و نظر نداشته باشند، وجود ندارند و راهکارهایی لازم است که اختلاف نظر باعث دردسر نشود

همسرم با من مخالف است

اختلاف نظر بین زوجین موضوعی اجتناب ناپذیر و برخاسته از تفاوت های فردی، شخصیتی، خانوادگی و … است. موضوع مهمی که باید به آن توجه کرد این است که تقریبا زوجی که با هم اختلاف سلیقه و نظر نداشته باشند، وجود ندارند. در این شرایط راهکارهایی لازم است که اختلاف نظر باعث دردسر نشود.

 

اگر در گذشته توقع داشتید که هرچه گفتید، همسرتان با لبخند بپذیرد و موافق شما باشد و حالا بعد از ازدواج فکر می کنید یک جای کار مشکل دارد که همسرتان گاهی مخالفت می کند و احتمالا شما باهم تفاهم لازم را ندارید ، بهتر است بدانید که این مخالفت ها کاملا طبیعی است برای نشان دادن بهترین واکنش که کمترین آسیب را در برابر اختلاف نظرهای شما در پی داشته باشد، راهکارهایی پیشنهاد می شود که امید است با بهره بردن از آن ها، این مشکل رایج زندگی های مشترک را به حداقل برسانید:

 

صبر ،صبر و بازهم صبر

اولین چیزی که بعد از رفتن به زیر سقف مشترک باید آنرا کسب کنید ، صبر کردن و مهارت بالابردن این ویژگی در خودتان است. تا قبل از ازدواج خودتان می توانستید به سادگی تصمیم بگیرید. درست است که خانواده تان هم در زندگی تان دخیل بودند اما در نهایت تصمیم گیری های تان بر عهده ی خودتان بود اما حالا یک نفر هست که در بیشتر مناسبات زندگی تان شریک است. این یعنی ممکن است در بسیاری مواقع یک نظر مخالف هم وجود داشته باشد. در شرایط جدید نیاز به بالا بردن صبرتان خواهید داشت.

 

بیان نظر در فضایی آرام

هر مسئله در شرایطی که با آرامش طرح شود، زمینه توجه و احترام بیشتری را به وجود می آورد؛ بنابراین بیان مخالفت با نظر همسر در شرایطی که یکی از زوجین در حالت عصبی متعادلی نیست یا با عصبانیت، نتیجه ای جز جر و بحث بیشتر نخواهد داشت.

اولین چیزی که بعد از رفتن به زیر سقف مشترک باید آنرا کسب کنید ، صبر کردن و مهارت بالابردن این ویژگی در خودتان است.

 

به رسمیت شناختن عقیده همسر

هر کدام از زوجین که گفت و گوی متقابل و منطقی را پیش روی خود قرار دهد و با در نظر گرفتن و به رسمیت شناختن نظر، عقیده، خواسته ها و احساسات همسر رفتار کند زمینه کاهش چشمگیر تعارض ها را فراهم می کند. این گفت و گو اگر برابر و ۵۰-۵۰ باشد می تواند زمینه همکاری و توجه همسر را در پی داشته باشد.

 

برآورده کردن نیازهای همسر

 

هر انسانی نیازهای متفاوتی با دیگری دارد. انسان ها به بقا، امنیت، قدرت، آزادی، عشق، تعلق و تفریح نیاز دارند. هر کدام از زوجین در شرایطی می تواند با دیگری زندگی توام با صمیمیت و عشق داشته باشد و نظرهای او را (هرچند مخالف خودش باشد) بپذیرد که ضمن در نظر گرفتن نظر و نیاز شخصی خود به نیازهای دیگری هم توجه کند و در راستای برآورده کردن و تامین آن ها قدم بردارد.
نظر همسرتان را جویا شوید

 

هر چند وقت ابتدا از خودتان و بعد از همسرتان بپرسید چگونه همسری برای او هستید؟ آیا توانسته اید بخشی از خواسته های همسرتان را محقق کنید و آیا او در زندگی با شما، احساس مورد توجه قرار گرفتن دارد یا خیر؟ همیشه می توان وضعیت رابطه را بهبود بخشید. مهم خواست و اراده و البته همکاری و توجه همسر است.

 

سیستم همیشه برنده به شکست می رسد

در آخر می توان گفت که گاهی برخی افراد می گویند دیگری این رفتار را کرد و من هم واکنش نشان دادم یا تلافی کردم. در این باره باید گفت که ما همیشه می توانیم بهترین ها را انتخاب کنیم که متاسفانه گاهی بدترین انتخاب می شود. همه رفتارها دست خودمان است و در مقابل آن مسئول هستیم. توصیه ما به بسیاری از زوجین این است که وقتی نمی دانند چه کاری بکنند، بهترین کار این است که کاری نکنند. کاری نکردن خیلی از مواقع بهترین کار است. واکنشی رفتار کردن و تبعیت از سیستم همیشه برنده بودن در زندگی زناشویی در نهایت به بازنده بودن ختم خواهد شد.

 

تحمیل نکردن عقیده ی خود

عقاید خود را به همسرتان تحمیل نکنید، اگر در مورد باورهای خود، قصد متقاعد کردن او  را دارید، می توانید با روشی مسالمت آمیز شروع کنید. انتظار پیروی وی از خودتان را نداشته باشید، او هم به عنوان یک انسان متفاوت از شما، حق انتخاب دارد. شاید به مرور زمان، با شما هم عقیده شود. شاید هم چنین اتفاقی نیافتد و در نهایت تفاوت ها می تواند خودش زیبا باشد اگر بدانید با آن چگونه برخورد کنید.

 

 

 

ارسال نظر

آخرین اخبار