وب سایت«سردبیر آزاد اندیش» نوشت:

حدود دو سال از روی کارآمدن آقای حسن روحانی به‌عنوان رئیس‌جمهور می‌گذرد. ..

عملکرد هسته ای دولت تدبیر و امید

به گزارش گلستان24،حدود دو سال از روی کارآمدن آقای حسن روحانی به‌عنوان رئیس‌جمهور می‌گذرد. مردم درسال92 بنا به پیشنهاد آیت‌ا… هاشمی و رئیس دولت اصلاحات به کاندیدایی رای دادند که غیر از چندین مرتبه، آن هم به بهانه رایزنی‌های وی در شورای‌عالی امنیت ملی بر سر پرونده هسته‌ای، نشست‌های اختصاصی با او نداشتند بنابراین حمایت افراد یاد شده و همچنین دیپلمات‌بودن روحانی تنها دلایلی بود که مردم را مجاب کرد تا به وی رأی دهند.

حال آنکه دو سال از انتخاب روحانی به‌عنوان رئیس‌جمهور می‌گذرد و به‌نظر می‌رسد که لازم است به عملکرد روحانی در خصوص دغدغه‌ی این روزهای دولت ملت و رهبری که همان روند مذاکرات هسته‌ای است پرداخته شود.

در تکمیل مقدمه‌ی عنوان شده بایستی به این نکته اشاره شود که، پیام مردم در انتخابات سال ١٣٩٢، اصلاح پرونده هسته‌ای به‌‌طریقی بود که تعامل سازنده با جامعه بین‌المللی در پیش گرفته شود، به‌ترتیبی که اصل صنعت و تکنولوژی هسته‌ای در کشور باقی بماند و به راه پیشرفت خود ادامه دهد و درعین‌حال با جهان به مرز تنش و تشنج نرسیم.

pagepic3259897

رئیس‌جمهور دکتر روحانی با درک پیام مردم درصدد برآمد راهبردی جدید در سیاست خارجی اتخاذ کند که در پرتو آن پرونده‌ی هسته‌ای هم بتواند راه پرپیچ ‌وخم خود را طی کند و به آنچه مردم می‌خواهند برسد. در این راستا، نه‌تنها تحریم بلکه بیشتر از آن سوءمدیریت دولت قبلی باعث نزول وضعیت اقتصادی مردم شده بود که باید تصحیح می‌شد.

جامعه جهانی هم از ادامه آن وضعیت تشنج‌آور خسته و نگران شده بود؛ به همت راهبرد جدید، رئیس‌جمهوری در سیاست خارجی اجازه داد به مدد روش‌های دیپلماتیک و تعامل سازنده توسط مذاکره‌کنندگانی حرفه‌ای، نه بن‌بست ادامه یابد و نه کشور به سوی تسلیم به شرایط تحمیلی یا گزینه نظامی متمایل شود. اما نکته قابل تامل و در خورتحسین دولت تدبیر و امید این بود که در همه مذاکرات دو سال گذشته به‌وضوح مشاهده شد، احترام کامل اعضای گروه ١+۵ به مذاکره‌کنندگان و به کشورمان بود؛ طوری که شخصیت و کرامت جمهوری اسلامی ایران در جهان حفظ می‌شود.

حتی اعضای تیم مذاکراتی آنها و سطح مذاکره‌کننده نسبت به هشت سال قبل از آن متفاوت شده است و وزیر در برابر وزیر و معاون در برابر معاون قرار دارد؛ درحالی‌که در دولت قبلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در برابر مدیرکل‌های گروه ١+۵ قرار می‌گرفت. اکنون مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ١+۵ در اواخر روند خود قرار دارد. همه موضوعات محتوایی نظیر غنی‌سازی، چگونگی برداشتن تحریم‌ها، مدت اعتمادسازی، آینده تحقیق و توسعه در زمینه هسته‌ای و بسیاری دیگر تعیین‌تکلیف شده و آخرین رایزنی‌ها درباره چگونگی تعهد ایران به پروتکل الحاقی در حال انجام است تا حسن‌نیت ایران نسبت به صلح‌آمیزبودن فعالیت‌های هسته‌ای‌اش به اثبات برسد.

در پایان و به نظر نگارنده‌”مهدی حیدرپور“درخصوص عملکرد دولت یازدهم در چگونگی روند مذاکرات هسته‌ای به دو نکته بایستی اشاره شود. نکته اول اینکه مذاکرات ایران این بار برخلاف سال‌های گذشته در دولت قبلی، بدون مجامله و فلسفه‌‌بافی و خیلی صریح و سریع بود، طوری که طرفی نتوانستند نسبت به موفقیت آن اظهار نظرکنند و نکته دوم که حائز اهمیت است اینکه دولت تدبیر و امید با یک دیپلماسی قوی باعث شد دیگر برخلاف ١٠ سال گذشته وزیر امور خارجه آمریکا نه‌تنها مانعی در راه مذاکرات نباشد، بلکه خود مشوق پیشبرد این مذاکرات شود. و به واقع وقوع چنین امری در سابقه مذاکرات دیپلماتیک جهانی شاید استثنا باشد اما بایستی این واقعیت را از ذهن دور نکرد که دولت مسیر دشواری برای ترمیم کاستی‌ها و نواقص ایجادشده در دولت احمدی‌نژاد در پیش دارد و برهمین‌اساس، نیازمند برداشتن گام‌های بلندتر و سریع‌تر است؛ سرعت امروز دولت، باید افزایش یابد؛درمجموعه دولت کارنامه مثبتی دارد و امید بر آن داریم که چنانچه موافقت بین طرفین تا ١٠ تیرماه به دست‌ آید، دکتر روحانی موفق شده است یکی از پرچالش‌ترین موضوعات تاریخ ایران با جامعه بین‌المللی را با آرامش و به‌شکل مسالمت‌آمیز حل‌وفصل کند و دوران رشد و توسعه را برای مردم ایران به ارمغان آورد./سردبیر آزاد اندیش

ارسال نظر

آخرین اخبار