موشک های هرمز 1 و 2، موشک های بالستیک و ضدکشتی جدید ایرانی هستند که قادرند اهداف را با سرعتی بیشتر از موشک خلیج فارس، هدف قرار دهند.

کمین «هرمزی» برای ناوها و پاتریوت های دشمن

جمهوری اسلامی ایران هم اکنون با در اختیار داشتن انواع موشک ها در انواع کلاس های مختلف و بردهای متعدد، جزو کشورهای موفق منطقه در تولید و بومی سازی این موشک هاست.
در میان همه موشک های ایرانی که تماما بومی و حاصل تحقیقات و کار متخصصان صنایع دفاعی کشورمان هستند، موشک های کروز دریایی در سالیان اخیر به علت توجه ویژه فرماندهی معظم کل قوا به حضور موثر و پرقدرت در عرصه دریا، ارتقا چشمگیری یافته اند.

به گزارش گلستان24 : در حوزه موشک ها، موشک های کروز و بالستیک، نسبت به موشک ها و راکت های دیگر از تکنولوژی پیچیده تری برخوردارند و از این حیث، موشک های کروز و بالستیک جزو موشک هایی به شمار می روند که بسیاری از کشورها هنوز موفق به دستیابی به فناوری ساخت آنها نشده اند.

اما جمهوری اسلامی ایران از سالیان گذشته با ورود به حوزه موشک های کروز، موفق به ساخت و تولید انبوه موشک هایی کرده که این روزها بسیاری، این موشک ها را جزو دقیق ترین و موفق ترین موشک های کروز می دانند. علاوه بر این، در حوزه مقابله با کشتی های جنگی و اهداف دریایی، استفاده از موشک های بالستیک ضدکشتی مدت هاست که از یک نوع موشک خاص به نام موشک بالستیک ضدکشتی استفاده می شود.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قدرتمندترین کشورهای موشکی جهان، مدتی است که به باشگاه دارندگان موشک های بالستیک ضدکشتی پیوسته است. پیوستن به این حوزه از آن جهت حائز اهمیت است که تولید موشک چه بالستیک و چه کروز، تکنولوژی خاصی را نیاز دارد که کشورهای اندکی در سطح جهان هستند که از این تکنولوژی بهره می برند از این رو ورود ایران به این عرصه به عنوان عضو تازه واردی که کاملا در حوزه موشک سازی مستقل عمل می کند، برای بسیاری از کشورها غیرقابل تصور است.

در این بخش از گزارش به بررسی موشک های بالستیک ضدکشتی ایرانی می پردازیم، موشک هایی که حالا ایران خانواده ای آنها را در اختیار دارد.

زیرنویس عکس: لحظه شلیک موشک خلیج فارس
 

مشروح گزارش قبلی که به مشخصات و ویژگی های موشک خلیج فارس پرداخته بودیم را می توانید اینجا  بخوانید.

***  هرمز 1 و 2؛ برادران قدرتمند موشک خلیج فارس

همانطور که در گزارش قبلی گفتیم، موشک های بالستیک ضدکشتی، موشک هایی هستند که با خروج از جو زمین و با دقت بسیار بالا به سوی هدف حرکت کرده و به محض رسیدن به بالای سر هدف، مجددا وارد جو زمین شده و با سرعت و دقت بالا روی هدف فرود می آیند.

البته همین حوزه موشک های بالستیک ضدکشتی نیز به دو بخش تقسیم می شود؛ بالستیک هایی که قادرند اهداف ثابت را هدف قرار دهند و دوم، موشک های بالستیک ضدکشتی ای که قادرند اهداف متحرک در سطح دریا را هدف قرار دهند.

اصولا موشک های بالستیکی که می توانند اهداف را در سطح دریا هدف قرار دهند، موشک های بسیار دقیقی هستند که از تکنولوژی بسیار پیچیده ای نیز بهره می برند.

سالها پیش و با توان متخصصان داخلی و با همت جهاد خودکفایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با تلاش های فراوان سردار شهید حسن طهرانی مقدم، ایران توانست یک نوع موشک بسیار دقیق بالستیک و ضدکشتی به نام خلیج فارس را رونمایی کند که قادر بود، اهداف متحرک در سطح دریا را هدف قرار دهد.

اما با گذشت چند سال از رونمایی از آن موشک، موشک های جدیدی پا به عرصه گذاشتند تا برادرانی قدرتمند برای خلیج فارس باشند، موشک هایی که هرمز نام داشته و در دو نسل متفاومت با نام های هرمز 1 و هرمز 2 معرفی شدند. این موشک ها در جریان بازدید امام خامنه ای از نمایشگاه نیروی هوافضای سپاه، برای نخستین بار رونمایی شدند.



طبق اعلام سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، موشک هرمز 1 یک موشک ضد رادار است که قادر است رادارهای مستقر روی ناوهواپیمابر یا یک سایت پاتریوت در خشکی و یا یک سایت راداری جستجو‌گر را منهدم کند.

این به معنای آن است که این موشک قادر است علاوه بر شکار اهداف دریایی، نقش یک موشک زمین به زمین را هم ایفا کند. در میان این همه موشکی که در صنایع دفاعی کشورمان ساخته شده است، هیچ موشکی چنین ویژگی ای را ندارد که هم اهداف دریایی و هم اهداف مستقر در خشکی و سواحل را هدف قرار دهد.

در تست هایی که برای موشک هرمز 1 انجام شده، این موشک با موفقت توانسته یک کانتیر 20 فوتی را از فاصله 300 کیلومتری هدف قرار داده و به طور کامل منهدم کند.

اینها نشان می دهد که کاربرد اصلی این موشک بالستیک، هدف قرار دادن اهداف ثابت در مواضع ساحلی و یا اهداف دریایی ثابت است.



اما در کنار هرمز 1، موشک هرمز 2 نیز یک موشک بالستیک اما با کاربری متفاوت قرار است. "هرمز 2" یک موشک ضد ناو است که با سرعت بسیار مناسب پنجم ماخ به سوی اهداف سطحی در دریا، حرکت کرده و با دقت بالا آنها را مورد اصابت قرار می دهد. این یعنی موشک هرمز 2، دو ماخ بیشتر از موشک خلیج فارس که سرعتی معادل 3 ماخ داشت، سرعت دارد و برای رسیدن به هدف با این سرعت حرکت کند به این معنا که موشکی پرسرعت تر از موشک خلیج فارس پا میدان گذاشته است.

ارسال نظر

آخرین اخبار