اظهارات خطرناک اوباما «جنگ مدیریت شده» علیه ایران

«15 سال بعد، زمان مناسب‌تری برای حمله به ایران است!» این جمله صریح اوباما در حالی مطرح شده است که هنوز دولت و تیم مذاکره کننده در ایران مدعی هستند که تهدید جنگ را از سر ایران برداشته اند.

توافق برجام سایه جنگ را از سر ایران برداشته است؟

به گزارش گلستان24؛ یکی از مسائلی که همواره منتقدان دلسوز مذاکرات هسته ای پیرامون آن اظهار نظر می کردند، دغدغه «امنیت» پس از جنگ بود.

یکی از موضوعاتی که دولت با تبلیغات روانی روی آن تمرکز کرده این است که ماحصل مذاکرات هسته ای سایه تهدید و جنگ از سر ایران برداشته شده است، در حالی که براساس بخش هایی از توافق برجام و قطعنامه اخیر شورای امنیت  تهدید جنگ علیه ایران مدیریت شده و برنامه ریزی شده تر است.

کاخ سفید که همواره از روی میز بودن گزینه «نظامی» سخن می گوید مواضع تازه تری از قوی بودن حمله نظامی به ایران سخن گفته است.

«15 سال بعد، زمان مناسب‌تری برای حمله به ایران است!» این جمله صریح اوباما در حالی مطرح شده است که هنوز دولت و تیم مذاکره کننده در ایران مدعی هستند که تهدید جنگ را از سر ایران برداشته اند.

ظریف حتی یکبار در دانشگاه تهران درباره قدرت نظامی آمریکا علیه ایران نیز اغراق کرد و گفت: آیا فکر کردید آمریکا که می‌تواند با یک بمب، تمام سیستم دفاعی ما را از کار بیاندازد از سیستم دفاعی ما می‌ترسد؟ آیا واقعا به خاطر قدرت نظامی، آمریکا جلو نمی‌آید؟ بر اساس کدام سند فکر می‌کنید آمریکا می‌تواند به اطلاعات نظامی ما دست پیدا کند؟

چند روز بعد سردار جعفری فرمانده سپاه پاسداران نسبت به این اظهارات واکنش نشان داد و گفت: من توضیح دادم ایشان (ظریف) تجربه و تخصص این بحث را ندارند درست است که ایشان را یک دیپلمات صاحب نظر می دانیم ولی در مسائل نظامی و امنیتی تجربه نداشتند. به هیچ وجه این طور نیست که سیستم دفاعی ما با دو بمب از بین برود. ممکن است یک سری از زیر ساخت ها از بین برود ولی توان موشکی و توانمندی های استراتژیک سپاه به طوری است که اگر هزاران بمب بزنند شاید بتوانند 10 تا 20 درصد توان موشکی سپاه را بکاهند.»

پس از آن محمد جواد ظریف در اظهار نظری گفته بود که ایران پس از توافق امن تر شده است. وی گفت: من ادعا می‌کنم که به دنبال این مذاکرات جمهوری اسلامی ایران امن‌تر شده است هیچ کس دیگر نمی‌تواند علیه مردم ما بر طبل جنگ بکوبد.

اما این بار نیز سرلشکر جعفری فرمانده سپاه به این اظهارات واکنش نشان داد: «امنیت ما مدیون تفکر و اندیشه رهبران بزرگ انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) و حضرت امام خامنه‌ای(مدظله العالی) است که با معماری قدرتمندی از یک ساختار انقلابی، مردمی، مستحکم‌ و تزلزل ناپذیر به وجود آمده و بسیج ده‌ها میلیونی از آن متولد و رشد یافته است. ما از سالها قبل به یک قدرت بزرگ بازدارندگی اطمینان بخش رسیده‌ایم و همه مولفه‌های قدرت ما امروز به طور چشم گیری تقویت شده است. مسئولان سیاست خارجی دچار اشتباه محاسباتی نشوند»

با همه ادعایی که توسط تیم مذاکره کننده و حسن روحانی مطرح می شود، اما اظهارات اوباما نشان می دهد که سایه جنگ بر سر ایران مدیریت شده تر وجود دارد و به لطف توافق برجام سهل تر نیز شده است.

در دوهفته گذشته و از زمانی که متن برجام توسط متخصصان داخلی بررسی شده است، یک نگرانی جدی در میان کارشناسان امنیتی و دفاعی ایران ایجاد کرده است. این متخصصان به خصوص با مجوزهایی که امکان بازرسی از برخی اماکن حساس و مهم نظامی ایران را فراهم می‌کند، مخالفت کرده‌اند. دلیل این مخالفت نیز، در دسترس قرار گرفتن توان دفاعی ایران است! به اعتقاد مقامات نظامی ایران، بازرسی‌ها می‌تواند ضریب امنیت دفاعی کشور را کاهش داده و در نتیجه احتمال استفاده از گزینه نظامی علیه ایران را افزایش دهد.

توافق برجام سایه جنگ ایران

روز گذشته باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در اظهاراتی رسما این نگرانی‌ها را تایید کرد! او گفت بازرسی‌های هسته‌ای و نظامی موجب می‌شود آمریکا اطلاعات کافی از توانمندی‌های ایران در اختیار داشته باشد. رژیم بازرسی‌ها به صورت فشرده تا 15 سال آینده ادامه خواهد داشت و پس از 15 سال و با توجه به اطلاعاتی که از ایران به دست آمده، آن زمان فرصت بهتری برای حمله نظامی به ایران است.

 رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه اظهاراتش گفت: از نظر آمریکایی‌ها، در محاسبه و بررسی توانمندی دفاعی ایران، سلاح اتمی مهم‌ترین فاکتور است. بودجه نظامی متحدان آمریکا در منطقه 10 برابر بودجه دفاعی ایران است اما نکته مهم این است که در این رویارویی ایران سلاح اتمی نداشته باشد و با توافق هسته‌ای، ایران سلاح اتمی نخواهد داشت

اوباما با تشریح توافق برای موافقان گفت: برای 10 سال ابتدایی، این توافق به میزان قابل توجهی برنامه هسته‌ای ایران را محدود می‌کند، به همین جهت ما همواره کاملا خواهیم دانست که آنها دارند چه می‌کنند». «تاسیسات زیرزمینی که بستن‌شان از راه‌های دیگر احتمالا شدنی نبود را می‌بندد. تاسیساتی را که می‌شد از آن برای تولید پلوتونیوم استفاده کرد، به نحوی تغییر می‌دهد که ما اطمینان می‌یابیم دیگر نمی‌شود از آن برای تولید مواد هسته‌ای استفاده کرد. ایران را ملزم می‌کند ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را به میزان 98درصد کاهش دهد. همچنین رژیم بی‌سابقه راستی‌آزمایی و بازرسی‌ها ایجاد می‌کند که امکان نظارت 24 ساعته در 7 روز هفته از تمام تأسیسات هسته‌ای اعلام‌شده آنها و همچنین خط تولید آنها، از معادن اورانیوم تا کارگاه‌های تولید سانتریفیوژ که برای غنی‌سازی اورانیوم به آن نیاز است، تا کل مسیر تا انتها، را ایجاد می‌کند».

ارسال نظر

آخرین اخبار