پیش از این محسنی اژه ای در کنفرانس خبری سخنگوی دستگاه قضا گفته بود: پرونده مهدی هاشمی پس از آن که در دادگاه تجدید نظر قطعی شد به شعبه بدوی بازگشت تا مراحل اجرای حکم انجام شود.

آیا علت تاخیر اجرای حکم آقازاده، بیماری مادر است؟

به گزارش گلستان 24 چندی پیش حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در حاشیه مراسم تجلیل از خانواده شهدا و ایثارگران دستگاه قضایی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه حکم مهدی هاشمی چه زمانی اجرا می‌شود گفت: زمان دقیقش را نمی‌دانم اما پرونده در مرحله اجراست و دادسرا اقدام می‌کند اما روز مشخص آن را نمی‌دانم.

آیا علت تاخیر اجرای حکم آقازاده، بیماری مادر است؟

بعد از مدتی خبرهایی مبنی بر این وجود داشت که با گذشت بیش از 40 روز از انتشار حکم نهایی مهدی هاشمی اما همچنان این حکم اجرا نشده است؛ هرچند وکیل مهدی هاشمی دلایل خود را برای عدم اجرای این حکم اعلام کرده است اما زمان کشی مسیری است که مهدی هاشمی برای به تعویق انداختن اجرای حکم خود انجام می‌دهد. در این میان خبری رسانه ای شد که مهدی هاشمی به همراه خانواده خود از چند روز گذشته به شهر چالوس سفر کرده و در آنجا اقامت داشته است.

دور روز پیش اما محسنی اژه ای سخنگوی دستگاه قضا در توضیحاتی مبنی بر زمان اجرای حکم آقازاده فاسد گفت: حکم پرونده قطعی شده و از مرحله تجدید نظر به مرحله بدوی برگشته و برای اجرای احکام رفته است و به دنبال اجرای حکم هستند.

سخنگوی دستگاه قضا با ابراز امیدواری به اینکه این پرونده هر چه زودتر اجرایی شود، گفت: این پرونده نیز مانند سایر پرونده‌ها برای اجرای حکم ممکن است زمان ببرد زیرا بین زمان قطعیت حکم تا اجرا معمولا زمانی وجود دارد و خیلی غیرمتعارف نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای درباره شنیده‌هایی مبنی بر تقاضای کمک مهدی هاشمی به دولت در برخی پرونده‌ها مانند کرسنت در ازای بخشش محکومیتش، گفت: چنین چیزی وجود ندارد و این اولین بار است که این موضوع را از شما می‌شنوم و ارتباطی نیز ندارد زیرا هر کس درباره پرونده‌ای اطلاعی داشته باشد باید ارائه دهد.

پس از این اظهارات و خبر سفررفتن شمال شنیده های خبرنگاران حاکی از آن است که علت تاخیر در اجرای حکم، بیماری دیسک کمر عفت مرعشی، مادر مهدی هاشمی است که برای عمل جراحی به کشور سوییس سفر کرده است و ظاهرا قرار است پس از بازگشت وی، این حکم اجرایی شود.

پیش از این محسنی اژه ای در کنفرانس خبری سخنگوی دستگاه قضا گفته بود: پرونده مهدی هاشمی پس از آن که در دادگاه تجدید نظر قطعی شد به شعبه بدوی بازگشت تا مراحل اجرای حکم انجام شود.

وی روز پنجشنبه ۲۱ خرداد ماه در جمع خبرنگاران گفته بود: حکم قطعی صادر شده برای پرونده مهدی هاشمی ۱۰ سال حبس بوده و این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.

وی در ادامه افزود: سه جرم اختلاس، ارتشا و مسائل امنیتی مهدی هاشمی توسط دادگاه تجدید نظر با رعایت قانون ۱۳۴ قانون اساسی تائید شد؛ البته وی اتهامات دیگری در کیفرخواست داشت که برخی از آن در دادگاه بدوی ادغام شد.

اخیرا هم عفت مرعشی درباره حکم مهدی هاشمی رفسنجانی از «پدرسوخته بازی» استفاده کرد، که اظهارات قبلی اعضای خانواده هاشمی در زیر سوال بردن قانون و قوه قضاییه فراموش نشده است.

فاطمه هاشمی رفسنجانی در ساعات ابتدایی ورود مهدی هاشمی به کشور و در فرودگاه اظهارات تندی علیه قوه قضایی داشت که بخشی از آن قابل ذکر نیستفاطمه هاشمی در واکنشی توهین آمیز به بازگشت مهدی هاشمی که فرار کرده بود، می گوید: چون مھدی پاک و سالم بود، به تھران آمد. آنھا فائزه را گرفتند تا مھدی به کشور بازنگردد اما مھدی به ایران بازگشت چون ھیچ مسئلھ ای نداشتبه شواھد فیلمی که به تازه گی از منتشر شده است، فاطمه ھاشمی حتی با اشاره به بازداشت خواھرش (فائزه) تصریح می کند: آنھا فائزه را گرفتند تا مھدی به کشور بازنگردد اما مھدی به ایران بازگشت چون ھیچ مسئله ای نداشت.

وی با لحنی توهین آمیز می گوید: (آیت الله)صادق لاریجانی و (حجت الاسلام)محسنی اژه ای نمیخواستند مھدی به کشور بیاید اما مھدی به ایران آمد.

فرار روبه جلو خانواده هاشمی، مدت کوتاهی طول نکشید، در همان برهه عفت مرعشی در جمع خبرنگاران با اشاره به اتھامات وارده به فرزندش گفت: برخی به مردم اتھام می زنند و اتھام نبوده را به فرزند من زده اند.  اسم دزدھا را در تلویزیون با عنوان مخفف به کار می برند ولی از مھدی در رسانه ھای خود به وضوح و شفاف اسم می برند.

فاطمه ھاشمی در مصاحبه با سایت ضدانقلاب جرس محاکمه مهدی هاشمی را مدیریت شده  تلقی می کند و می گوید: "کاملا مشخص است که مسئله فرزندان آقای ھاشمی رفسنجانی نیست و چون نمی توانند بطور مستقیم به پدرم حمله کنند با فرزندان او برخورد می کنند. در طول تاریخ ھمیشه اینگونه بوده است که کسانیکه اثرگذار و نقش آفرین بودند و برای حفظ انقلاب اسلامی و حمایت از انقلاب اسلامی تلاش می کردند، این ھجمه ھا بر علیه آنھا چه از خارج و چه از مخالفین داخل صورت می گرفته است."

مهدی هاشمی پس از مدت کوتاهی با وثیقه ده میلیاردی پدرش آزاد می شود تا از تیرماه سال گذشته روند بررسی پرونده قطور اتهاماتش آغاز شود. پس از فشارهای گسترده به قوه قضاییه در روند محاکمه مهدی هاشمی که هم حجت الاسلام محسنی اژه ای و هم آیت الله آملی لاریجانی بارها از آن گلایه کردند، نهایتا حکم صادر شد.

فشارها به دستگاه قضا تا جایی بود که آیت الله آملی لاریجانی در اظهار نظری بی سابقه گفت: ایستادگی قوه قضاییه در برابر فشارها و رانت‌های سیاسی دلیل اصلی هجمه‌ علیه دستگاه قضایی است؛ البته اینجانب صلاح نمی بینم که در سال همدلی و همزبانی دولت و ملت بگویم که چه چیزهایی در پشت صحنه این فشارهاست اما به هر حال صبر قوه قضاییه هم حدی دارد و اگر این حرفها و هجمه‌ها ادامه یابد چه بسا به مردم شریف ایران خواهیم گفت هجمه‌ها از کجا آب می‌خورد و چه نسبتهای صد درصد کذب و به چه دلیلی علیه قوه قضاییه گفته می‌شود و از چه رانت‌های سیاسی استفاده می‌کنند تا جلوی رسیدگی‌های قوه قضاییه را بگیرند.

محسنی اژه ای نیز فشارها را تاب نیاورد و درباره آن ها صحبت کرد.

این اظهارات بی سابقه که گویا حتی بخشهایی از دولت را نیز مورد سوال قرار می داد در واکنش به خط و نشانی بود که مدتی قبلتر از اعلام حکم توسط هاشمی در رسانه های اصلاح طلب مطرح شده بود. هاشمی در گفتگویی با روزنامه شرق گفته بود: چون دادگاه علنی نیست، نمی‌توانم حرف‌های آنجا را بزنم. ولی ماحصلی که به من اطلاع داده شده، این است که اینها بدون هیچ دلیلی تعداد زیادی اتهام درست کرده بودند. مثلا همین قضیه استات‌اویل قبلا سه‌بار مطرح شده بود و هر سه‌بار گفتند که هیچ ردی از مهدی هاشمی در آن نیست و هیچ اسمی از مهدی هاشمی در قراردادی که عباس یزدان‌پناه بست، دیده نمی‌شود.»

اژه ای در تیرماه سال گذشته نیز بدون نام بردن از «مهدی هاشمی» گفته بود: گفتند وقتی متهم از خارج کشور آمد در مرحله اول دستگیر نشوید، ما گفتیم قاضی حکم جلب داده و بیاید، به دادسرا می رود و اگر قاضی تشخیص دهد بازداشت می شودو فشار فوق العاده بعدی این بود که این متهم هر چه زودتر آزاد شود و صاحبان قدرت و وجهه، اصرار می کردند که ازاد شود. تا زمانی که تحقیقات تمام نشده بود این متهم بیش از دو ماه در بازداشت بود. نمی گویم هیچ فشاری موثر نیست، ولی استقلال خود را حفظ کرده ایم و در مقابل ناملایمات و جوسازی ها استفاده می کنیم.

دادستان کل کشور درباره ادامه فعالیت این قبیل متهمان که از سوی مجری به دفعات با عنوان “آقازاده های دانه درشت” نام برده شد، گفت: نمی گوییم فشار روی مان نیست. ولی دانه درشتی که اتهام متوجه او شده باشد و پیگیری نشده باشد، نداریم. کسانی که سمتهای بالایی در قوه مجریه یا مجلس داشتند، آقا زاده بودند یا حتی خودشان دیگر آقا بودند، بازداشت شدند.

پس از اعلام حکم قاطع قوه قضاییه اما نوع مواجهه این خانواده با قوه قضاییه لحن بی ادبانه تری گرفت. خانواده هاشمی که پیشتر ادعا می کردند «مهدی» باید تبرئه شود، حالا با توهین به دستگاه قضا از صدور حکم برای مهدی هاشمی عصبانی هستند.

عفت مرعشی، همسر اکبر هاشمی رفسنجانی در گفتگو با یکی از خبرگزاری ها در پاسخ به این پرسش که "نظر شما درباره حکم مهدی هاشمی چیست؟" گفت: حکم آقای هاشمی یعنی تقلب، تقلب، پدرسوخته‌بازی. بروید و همین را بزنید.: بروید بنویسید که خانم هاشمی گفت که، "پدرسوخته‌بازی بوده، حکمش (حکم مهدی هاشمیپدرسوخته‌بازی بود و حکم نیست".

جالب تر و خنده دار تر از همه اینها اظهار نظر محمود علیزاده طباطبایی وکیل خاندان هاشمی است که گفته است: در هر صورت مهدی هاشمی به آقازاده بودن شناخته میشود. این موضوع سبب میشود که نگاهها به این مسئله، کمی با دیده تردید باشد و آن را حاصل فشارهایی برای کاستن از جرائم بدانند.  اگر کسی غیر از ایشان بود، ما خیلی بهتر میتوانستیم دفاع کنیم؛ چون هیچ دلیلی مبنی بر ارتشا و اختلاس در این پرونده وجود ندارد!

به نظر می رسد خانواده هاشمی درباره پرونده مهدی هاشمی رفسنجانی و دیگر فرزندان این خانواده، مسیری از به خود نگرفتن، اتهام، فشار را پیش می گیرند که نهایتا به تهمت و ناسزا نیز ختم می شود. باید منتظر پرده های دیگری از سناریوی خانواده و روزنامه هاشمی رفسنجانی بود. حال آنکه گویا بیماری عفت مرعشی باعث شده است پرونده وی مختل شود.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار