حسين فريدون در كانون توجه رسانهها
برای رسیدن به روحانی فقط یک کانال وجود دارد : حسین فریدون
حسين فريدون اكنون در كانون توجه رسانههاي خارجي قرار گرفته است اما او هميشه در سايه برادر خود كه اكنون بر مسند رييسجمهوري ايران تكيه زده، زندگي كرده است. سمت رسمي او در دولت جمهوري اسلامي، رييس دفتر بازرسي رييسجمهوري است اما تاثيري به مراتب بيشتر از اين سمت دارد.
گفته ميشود كه او در چيدمان كابينه نقش جدي داشته و هماكنون نيز حلقه رابط مشاوران رييسجمهور با حسن روحاني است.در پاستور اين جملهيي مشهور و معروف است كه براي رسيدن به حسن روحاني، تنها يك كانال وجود دارد و آن يك كانال هم حسين فريدون است كه هميشه همراه رييسجمهور ديده ميشود.
نفوذ معنوي فريدون در دفتر رياستجمهوري ايران تا به آنجاست كه برخي از پيامهاي رييسجمهور به چهرههاي مختلف و نامهنگاريها با حسن روحاني از كانال او ميگذرد و ديده شده كه در برخي مراسمهاي رسمي بهجاي رييسجمهور شركت داشته است. بنابراين اين شايد براي اندك موردهايي باشد كه تصوير حسين فريدون در غياب رييسجمهوري و جايي بسيار دورتر از برادر بزرگتر منتشر شده است.
در يك سال گذشته هر جايي كه حسن روحاني حضور داشته، چهره حسين فريدون را در پسزمينه عكسها مييافتيد و بيدليل نيست كه غربيها او را «چشم و گوش» رييسجمهوري ايران ميدانند.
حضور حسين فريدون در مذاكرات البته چندان هم بيمناسبت نيست و او پيش از اين سفير ايران در مالزي بوده و زماني هم سمت مهم نمايندگي ايران در سازمان ملل را بر عهده داشته است.
گفته ميشود با توجه به كسب تجربه در رايزنيهاي بينالمللي، زماني كه حسن روحاني در سال 2003 مسووليت مذاكرات را بر عهده گرفت، حسين فريدون از جمله مذاكرهكنندهها و مشاوران تيم هستهيي در آن زمان بود كه نتوانستند توافق سعدآباد را با طرف اروپايي به امضا برسانند.
با توجه به اين تجربهها ميتوان حسين فريدون را يك ديپلمات دانست كه دركي منطقي از موقعيت مذاكرات و جايي كه به قول جان كري طرفين مذاكره «در آن ايستادهاند»، دارد و درك او به رييسجمهوري ايران و مقامهاي عالي كشور كمك ميكند تصميمگيري بهتري براي سرنوشت وين 6 داشته باشند.
ارسال نظر