علی رغم تاکید رهبر انقلاب، در ارائه برجام به مجلس شورای اسلامی مجدداً امتناع نموده و آن را صلاح نداسته است.

برجامی که برای مجلس فرجامی نداشت!

به گزارش گلستان24، تیم مذاکره کننده و شخص رئیس جمهور که پیش از این ارائه برجام به مجلس را مورد نیاز  نمی دانستند، و بعضاً به ضرر ملت می دانستند پس از مدتی ایجاد حواشی با مجلسی ها، با سخنرانی هوشیارانه رهبر انقلاب مواجه شدند. اعضای هیئت دولت که با ایجاد فرافکنی و ایجاد یک موج تبلیغاتی، رهبر انقلاب را همه کاره نظام می نامیدند و می گفتند حرف آخر را رهبری می زند حال توصیه مقام معظم رهبری را هم جدی نگرفتند چه برسد به حرف آخر!

علی رغم تاکید رهبر انقلاب، در ارائه برجام به مجلس شورای اسلامی مجدداً امتناع نموده و آن را صلاح نداسته است.

سیدحسین نقوی‌حسینی سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام با بیان اینکه ششمین نشست این کمیسیون امروز برگزار شد، گفت: جلسه امروز با حضور آقایان عراقچی، تخت‌روانچی و قشقاوی از وزارت امور خارجه تشکیل شد و ریاست جلسه به‌عهده آقای زاکانی و با حضور کلیه اعضا بود.

سخنگوی کمیسیون ویژه بررسی برجام اظهار داشت: پس از توضیحات اولیه، عراقچی وارد بحث شد و با تأکید بر بیانات مقام معظم رهبری در ملاقات نمایندگان مجلس خبرگان با معظم‌له، تعبیر خودشان را از بیانات حضرت آقا بیان کردند و باز هم به‌‌عنوان نظر کارشناسی، تصویب برجام در مجلس را صلاح ندانستند.

نقوی‌حسینی با بیان اینکه عراقچی در ادامه به نقش مجلس اشاره کرد، گفت: وی بر این باور است که مجلس به برجام اگر به‌‌عنوان یک معاهده نگاه نکند، می‌تواند نقش قوی‌تری را ایفا کند؛ زیرا وقتی که معاهده سند شود و به تصویب مجلس برسد، قانون می‌شود و خودمان به‌دست خودمان، خودمان را ملزم کرده‌ایم. وی در ارتباط با ابعاد حقوقی قطعنامه و برجام توضیح داد که شورای امنیت فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی را تحت فصل هفتم منشور ملل متحد قرار داده بود.

نظر مرکز پژوهش های شورای نگهبان بر لزوم تصویب برجام توسط مجلس

شورای نگهبان در گزارشی به لزوم تصویب برجام توسط مجلس اشاره کرده و به ابهاماتی که درباره صلاحیت خانه ملت وجود دارد، پرداخته است.

برجام2

این گزارش پژوهشی که «بررسی ابعاد حقوقی برجام در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران» نام دارد، برنامه جامع اقدام مشترک را از منظر حقوقی مورد تحلیل قرار داده است.

در این گزارش پس از بررسی ماهیت حقوقی برجام، به لزوم تصویب آن توسط مجلس شورای اسلامی اشاره شده و این موضوع از منظر حقوقی مورد واکاوی قرار گرفته است. در ادامه این گزارش، به ابهاماتی که درخصوص صلاحیت مجلس شورای اسلامی وجود دارد پرداخته شده و اشکالات حقوقی صلاحیت مجلس در این خصوص پاسخ داده شده است. ارتباط برجام با قطعنامه سازمان ملل، صلاحیت شورای عالی امنیت ملی در ورود به برجام، بررسی داوطلبانه بودن تعهدات، خلاف قانون اساسی بودن عمل به برجام درصورت عدم تصویب آن توسط مجلس شورای اسلامی، تاثیر عنوان برنامه جامع اقدام مشترک در ماهیت حقوقی آن، دلیل عدم تصویب برجام توسط پارلمان سایر کشورهای طرف مذاکره، بررسی عدم امضای برجام توسط رئیس جمهور یا نماینده قانونی وی، امکان تصویب برجام از طریق ارائه طرح توسط نمایندگان درصورت عدم ارائه لایحه توسط دولت و حدود صلاحیت مجلس شورای اسلامی در بررسی و تصویب برجام از جمله موضوعاتی است که در این گزارش از منظر حقوقی مورد کنکاش قرار گرفته است.

 

ارسال نظر

  • ایرانی
    0

    اگر اجازه بررسی و تصویب برجام در مجلس را ندهند، ملت ایران اجازه اجرای تعهدات مندرج در آن را به دولت نخواهد داد.
    اجازه نمی دهیم.....

آخرین اخبار