دوشنبه 22 شهریور قرار بود غلامرضا غلامی مدیر شبکه چهار سیما، با خبرنگاران نشست خبری را برگزار کند، اما این نشست خبری لغو شد؛ علت لغو این نشست خبری نه جابجایی زمانی، بلکه استعفای مدیر این شبکه اعلام شد! البته استعفای مدیر شبکه چهار اولین استعفای جنجالی رسانه ملی نیست.

سریال اختلافات مدیران صدا و سیما و استعفایی که نشان از آتش زیر خاکستر است!

 به گزارش گلستان24، دوشنبه 22 شهریور قرار بود غلامرضا غلامی مدیر شبکه چهار سیما، با خبرنگاران نشست خبری را برگزار کند، اما این نشست خبری لغو شد؛ علت لغو این نشست خبری نه جابجایی زمانی، بلکه استعفای مدیر این شبکه اعلام شد!

البته مدتی قبل در شبکه‌های اجتماعی متن این استعفانامه، در میان کاربران دست به دست می‌چرخید و گمان می‌رفت این موضوع حقیقت نداشته باشد ولی روز سه شنبه این مسئله تائید شد.

آن چیزی که این استعفا را عجیب‌تر می‌کرد، متن نامه استعفا بود که به طور مستقیم از اختلاف غلامی با پورمحمدی، معاونت سیما خبر می‌داد.

غلامی در متن استتعفای خود آورده بود: «احتراما، نظر به اینکه جناب‌عالی در برنامه‌ریزی اینجانب برای اداره مطلوب شبکه متناسب با قواعد و ضوابط سازمانی و اصول حرفه‌ای اختلال ایجاد می‌کنید و این رویه خلاف قراری است که روز اول در محضر ریاست محترم سازمان با همدیگر گذاشتیم و به ‌منظور جلوگیری از بروز اختلافات بچگانه در سطح سازمان، بدین ‌وسیله بنده از مدیریت شبکه چهار سیما استعفا می‌دهم و برای جناب‌عالی آرزوی توفیق می‌کنم، بدیهی است تا تعیین مدیر جدید باصلابت و در چارچوب ضوابط به اداره شبکه ادامه خواهم داد».

خبرگزاری فارس خبر از تایید استعفای مدیر شبکه چهار توسط پورمحمدی را داد، موضوعی که با توجه به لحن و ادبیات استعفای نامه، کاملا قابل پیش بینی بود. اما هنوز خبر پذیرش استعفا در رسانه‌ها بازتاب زیادی پیدا نکرده بود که خبر آمد این استعفا رد شده است و غلامی به کار خود ادامه می‌دهد!

این خبر بلافاصله گمانه اختلاف میان مدیران ارشد صدا و سیما یعنی سرافراز، رئیس صدا و سیما و پورمحمدی معاونت سیما را بر سر زبان‌ها انداخت.

اما در خصوص استعفای مدیر شبکه چهار گمانه‌های زیادی وجود دارد که یکی از آنها اختلاف غلامی و پورمحمدی بر سر ساخت برنامه‌ای همانند «هفت» در شبکه چهار سیما است.

گویا غلامی پیگیر ساخت برنامه‌ای به نام «نقد سینما» در این شبکه بوده اما بعد از آنکه ساخت ادامه برنامه هفت در تلویزیون قطعی می‌شود، علی اصغر‌پورمحمدی با پخش و ساخت برنامه نقد سینما مخالفت می‌کند. در نامه‌ای که‌ پورمحمدی در ۲۱ شهریور خطاب به غلامرضا غلامی نوشته، آورده است: از آنجایی که پخش دوباره برنامه هفت با موضوع سینما در جدول پخش شبکه سه قرار دارد؛ مقتضی است دستور فرمایید تولید و پخش برنامه در آن شبکه لغو شود. غلامی نیز در پاسخ به‌ پورمحمدی اعلام کرده که شبکه چهار شبکه فرهنگ و هنر است و تولید برنامه در حوزه سینما جزء ‌وظایف این بخش است.

البته هر چند که مدیر شبکه چهار به کار خود بازگشت، اما بدون شک این آغاز یک فصل از اختلافات نهان خواهد بود که شاید تعبیر آتش زیر خاکستر برای آن مناسب باشد.

استعفای مدیر شبکه چهار اولین استعفای جنجالی رسانه ملی نیست. یک سال پیش نیز شاهد استعفای دیگری بودیم که البته کمتر به آن توجه شد ولی در نوع خودش جنجال‌آمیز بود؛ استعفای مدیر گروه فیلم و سریال شبکه سه سیما!

20 مرداد خبر استعفای امیرحسین آشتیانی‌پور از مدیریت گروه فیلم و سریال شبکه سه انتشار یافت. او که از هفدهم اسفندماه سال 1393 با حکم رئیس مرکز امور نمایشی سیما به این سمت انتخاب شده بود، پس از پنج ماه و در تاریخ هفدهم مردادماه استعفای خود را تقدیم رئیس مرکز امور نمایشی سیما کرد.

او پیش از این و در فاصله سال‌های 1385 تا 1391 مدیریت گروه فیلم‌های سینمایی و تلویزیونی و پس از آن مدیریت گروه اجتماعی مرکز سیمافیلم را برعهده داشت.

این استعفا را اما خیلی‌ها آن زمان مرتبط با سریال «سرزمین کهن» و جنجال‌هایی که این مجموعه ایجاد کرده بود، می‌دانستند. این استعفا در حالی که سه هفته از اعتراضات نسبت به این سریال می‌گذشت، رخ داد و برخی آن را تسویه حساب با یکی از مدیران دوره گذشته صدا و سیما عنوان کردند.

در مدیریت‌های گذشته نیز شاهد استعفاهای جنجالی دیگری نیز بوده‌ایم که از آن دست می‌توان به استعفای حسن خجسته اشاره کرد. در 24 دی ماه سال 87 خبری منتشر شد که خیلی‌ها را شوکه کرد. «حسن خجسته امروز استعفای خود را تقدیم ضرغامی کرده است اما هنوز از پذیرش یا عدم پذیرش این استعفا خبری در دست نیست«.

این خبر کوتاه شایعات بسیاری همراه با خود داشت. یکی از آنها اعمال فشار برای حذف گیل‌آبادی از رادیو بود. خجسته، گیل‌آبادی را از مدیریت رادیو جوان برداشته و به سمت مدیرکل نمایش‌های رادیویی منصوب کرده بود. گویا پس از گذشت چندین ماه از این جابجایی، از حجم انتقادات کم نشده و خجسته نیز راهی جز استعفا نیافته بود. تنها یک هفته بعد از این استعفا، «محمدحسین صوفی» با حکم ضرغامی جایگزین خجسته شد.

 

/حلقه وصل

ارسال نظر

آخرین اخبار