بیش از یک سال است داعش به شمال و غرب عراق حمله کرده است. پس از پیشروی ناگهانی این گروه، اکنون حضور آن به دو استان نینوا و الانبار محدود شده است.

«داعش» کجای عراق است؟ اینفوگراف و نقشه

تروریست‌های داعش در اواخر بهار سال 1393 با حمله به عراق بخش‌های زیادی از مناطق غربی و شمال غرب این کشور را تصرف کردند اما بعد از گذشت سه ماه نیروهای ارتش عراق و نیروهای بسیج مردمی علاوه بر توقف پیشروی تروریست ها، پیروزی هایی را نیز در میدان نبرد رقم زدند.

به گزارش گلستان24،  مهم‌ترین دستاوردهای نیروهای ارتش عراق و نیروهای بسیج مردمی (الحشد الشعبی) از شهریور ماه سال 1393 تا پایان شهریور سال 94 به تفکیک استان‌ها به شرح ذیل است.


           برای مشاهده اینوگراف وضعیت فعلی عراق اینجا     را کلیک کنید.


 

بابل: 100 درصد در اختیار ارتش عراق

بخش‌هایی از استان در ابتدای حملات، در اختیار داعش بود اما با ورود نیروهای ارتش عراق و بسیج مردمی مناطق راهبردی الاسکندریه، المسیب آزاد شدند و در ادامه نیز شهر مهم جرف الصخر که بعنوان مرکز اصلی داعش در ولایت جنوب بحساب می آمد، در عملیاتی منحصر به فرد پاکسازی شد.

نیروهای عراقی هم اکنون کنترل 100 درصد این شهر را در اختیار دارند.

استان بغداد: 100 درصد در اختیار ارتش عراق

شهر بغداد پایتخت عراق است و در زمان حمله داعش از نفود عناصر تروریستی مصون ماند اما مناطق اطراف پایتخت که به کمربند امنیتی بغداد معروف بودند شاهد درگیری بود که در نهایت نیروهای عراقی موفق به پاکسازی این مناطق شدند.

مناطق اللطیفیه، الیوسفیه، المحمودیه، ابوغریب، عرب جبور، التاجی، الطارمیه، المشاهده، النباعی و اطراف منطقه الرضوانیه و همچنان پیشروی به سمت منطقه سلمان باک شدند.

هم اکنون کنترل استان بغداد در اختیار نیروهای ارتش و بسیج مردمی است.

دیاله: تحت کنترل ارتش اما گاهی حمله می‌شود

استان دیاله در شرق کشور عراق و از استان های هم مرز با ایران است.  نیروهای تروریستی داعش در این استان بر مناطق السعدیه، جلولاء، العظیم ، المقدادیه، المنصوریه، الخالص و مقداری از منطقه بعقوبه، حمرین و همچنین تا نزدیکی مناطق اداری مرزی با استان صلاح الدین سیطره کامل داشتند که در  ماه های گذشته نیروهای ارتش عراق با کمک نیروهای بسیج مردمی"حشد الشعبی" موفق به پاکسازی تمام این مناطق شدند.

می توان به جرات گفت که استان دیاله بطور کامل از وجود نیروهای بعثی و گروه های تروریستی القاعده و داعش تروریستی پاکسازی شده است. (هر از گاهی عناصر تروریستی داعش وجود در شمال غرب استان واقع در خاک استان صلاح الدین حملاتی را علیه مواضع نیروهای الحشد در استان دیاله انجام میدهند که تا کنون تمامی حملات دفع شده است).

 

صلاح الدین: 85 درصد تحت کنترل ارتش

تروریست های داعش بعد از حمله به استان صلاح الدین، کنترل بخشهای اعظمی از این استان را دست گرفتند و در اقدامی جنایت‌کارانه صدها تن از نیروهای پایگاه هوایی اسپایکر را به شکلی وحشیانه قتل عام کردند.

اما نیروهای بسیج مردمی و ارتش عراق در سلسله عملیات هایی موفق شدند شهرهای تکریت، الدور، سامراء، بلد، الضلوعیه، الاسحاقی، یثرب، الطوز، الدجیل، بیجی، آمرلی، سلیمان بیک، بنکجه، التاجی، الضلوعیه وهمچنین مناطق العلم و المعتصم را آزاد کنند.

با پاکسازی مناطق ذکر شده تقریبا می توان گفت که 85 درصد از استان صلاح الدین پاکسازی شده است.

(با حملات یک ماه اخیر عناصر داعش در طی عملیات های جداگانه وبوسیله 47 خودروی انتحاری توانستند بیش از 30 درصد از خاک شهرستان بیجی و همچنین بخش هایی از مناطق شمال شرقی شهرستان و بخش هایی از اطراف پالایشگاه را اشغال کنند که با اعزام نیروهای جدید حشد الشعبی پیشروی عناصر داعش متوقف گردید.عناصر تروریستی داعش موجود در استان از زبده ترین عناصر داعش و عمدتا دراری تابعیت چچن و قفقاز و ... هستند و درای تجربه کفی از جنگ با شوروی سابق در کشور افغانستان را هستند)

 

کرکوک: 90 درصد در کنترل ارتش

بیش از 90 درصد استان کرکوک تحت کنترل نیروهای ارتش عراق و نیروهای بسیج مردمی است و فقط بخش کوچکی از این استان از جمله شهرستان مهم الحویجه و روستای البشیر در تصرف تروریست های داعش است.

نیروهای عراقی هفته گذشته طی عملیات‌های جداگانه با منهدم کردن دو پل در اطراف شهرستان الحویجه راه کمک رسانی و ورود و خروج تروریست‌ها به شهرستان را کاملا قطع کردند.

 

نینوا: تحت کنترل کُردها و داعش

استان نینوا در شمال کشور عراق و از مناطق نفت خیز به شمار می آید و موصل مرکز این استان محل اصلی تجمع تروریست های داعش به شمار می آید.

مناطق شمالی این استان تحت کنترل نیروهای پیشمرگ کُرد و مناطق جنوبی استان از جمله شهر «البعاج» تحت اشغال گروه تروریستی داعش است. بیشترین درگیری بین نیروهای پیشمرگ کرد با عناصر داعش در اطراف شهر مهم و راهبردی «سنجار» می باشد.

 

الانبار: 80 درصد استان تحت اشغال

استان الانبار در غرب کشور عراق واقع شده و با کشورهای سوریه، عربستان و اردن هم مرز است و از مناطق مهم تحت نفوذ داعش به شمار می‌آید.

نیروهای ارتش عراق و نیروهای بسیج مردمی توانسته‌اند مرزهای خود را با کشور عربستان و اردن به کنترل در آورند. (هر از گاهی درگیری بین نیروهای عراقی با عناصر داعش در مرز با اردن گزارش می‌شود.)

گروه تروریستی داعش علاوه بر تصرف بخش‌هایی از شهر الرمادی که مرکز استان الانبار است، کنترل بخشی از شهر فلوجه را نیز در اختیار دارد. همچنین عناصر داعش بر گذرگاه مرزی القائم با کشور سوریه و منطقه الرطبة واقع در غرب استان را تحت اشغال خود دارند.

 

تروریست‌ها بجز مناطق ذکر شده بر بخش بیابانی استان الانبار نیز سیطره دارند که فاقد جمعیت و هرگونه اهمیت اقتصادی است.

نیروهای ارتش عراق و نیروهای عشایر اهل سنت منطقه نیز در طول ماههای گذشته با پاکسازی مناطق العامریه واقع در اطراف شهر فلوجه و النخیب و بخش های زیادی ازمنطقه الکرمه در حومه شهر (شمال شرق الفلوجه) الرمادی موفق شدند امنیت مسیر جاده ای بین استان الانبار با استان های کربلا، بغداد و نجف را تامین کنند.

عملیات نیروهای عراقی برای آزادسازی شهرهای مهم الرمادی و فلوجه هم چنان ادامه دارد.

برای مشاهده اندازه واقعی نقشه اینجا     کلیک کنید

* کربلا، نجف، القادسیه، واسط، بصره، ذی‌قار و المثنی استان‌هایی است که داعش نتوانست به آن نفوذ کند یا حتی نزدیک شود.

* سلیمانیه، دهوک و اربیل نیز تحت کنترل نیروهای کرد است .

با گذشت 15 ماه از درگیری های خونین در عراق، علاوه بر این که پیشروی‌های گسترده گروه تروریستی داعش متوقف شده، نیروهای عراقی موفق شدند بسیاری از مناطق را بازپس بگیرند و حالا جز استان های نینوا و الانبار که از مراکز اصلی تروریست ها به شمار می‌آید، دولت عراق ابتکار عمل در سایر استان را به دست گرفته است.

علاوه بر این با توجه به ورود نیروی هوایی ارتش روسیه به آسمان سوریه و کمک به ارتش سوریه در مبارزه با تروریست‌ها و درخواست کمک عراق از مسکو، به نظر می‌رسد، روزهای سیاه‌تری در انتظار تروریست‌ها در عراق باشد.

فارس
 

ارسال نظر

آخرین اخبار