بی بی سی بررسی کرد؛

رسانه دولتی انگلستان برای بیان مخالفتش با ائتلاف ایران و روسیه بر علیه تروریست‌های داعش از این جمله استفاده کرد: «مقامات ایرانی برای مبارزه با دشمنی دیرینه یعنی آمریکا و حمایت از سوریه، با کشوری متحد شده اند که سابقه دشمنی قدیمی تری با ایران دارد.»

نقش سردار سلیمانی کلیدی است/ دشمنی قدیمی تر از آمریکا!

به گزارش گلستان24؛ پایگاه خبری بی بی سی انگلیسی (BBC) در خبری تحت عنوان "بمباران سوریه توسط روسیه موجب تقویت موضع ایران است" به تحولات اخیر سوریه و تاثیر آن بر ایران پرداخته است.

 

 

در این گزارش آمده است: «پیوستن روسیه به جنگ در سوریه، به صورت گسترده ای نقش ایران در سوریه را تقویت می کند. این موضوع همچنین بر جایگاه و وزن ایران به عنوان یک قدرت کلیدی در خاورمیانه می افزاید.

 

 

در بیشتر 15 ماه گذشته ژنرال "قاسم سلیمانی" فرمانده قدرتمند سپاه پاسداران ظاهرا در حال رفت و آمد میان دمشق، بغداد و تهران بوده است. اکنون ثابت شده است که او نقشی کلیدی در ایجاد و راه اندازی گروه های شبه نظامی شیعه و حمایت از آن ها در مبارزه با ستیزه جویان داعش در عراق داشته است.

 

 

بازپس گیری شهر تکریت از داعش پس از یک سال اشغال آن توسط این گروه تروریستی نمونه ای موفقیت آمیز از اقدام مشترک نظامی سپاه پاسداران، شبه نظامیان عمدتا شیعی و ارتش عراق بود.

 

 

در سوریه نیز حمایت ایران از ارتش و گروه های شبه نظامی از جمله حزب الله که از متحدین تهران است رازی فاش شده به نظر می رسد؛ به صورتی که رسانه های ایران به راحتی از شهادت برخی فرماندهان سپاه در سوریه و عراق خبر می دهند.

 

 

گزارش هایی که توسط تهران و مسکو تایید و یا رد نشده حاکی از آن است که ژنرال قاسم سلیمانی در ماه جولای در روسیه حضور داشته و طرح هایی که به حملات این هفته [میلادی] روسیه منجر شد را هماهنگ کرده است.»

 

 

برخلاف نوشته بی بی سی، هم ایران و هم روسیه، حضور سردار سلیمانی در روسیه را تکذیب کردند و آن را بازی آمریکا خواندند.

 

 

نماینده ولی فقیه در سپاه در پاسخ به ادعاها و جوسازی‌های دو ماه قبل مقامات آمریکایی درباره حضور سردار قاسم سلیمانی در روسیه، گفته بود: این اظهارات فرافکنی مقامات آمریکایی برای دستیابی به اهداف شان است.

 

 

بی بی سی در معرفی سردار سلیمانی می نویسد: «ژنرال قاسم سلیمانی، متولد 11 مارچ 1957 بوده و از سال 1998 فرمانده سپاه قدس را به عهده دارد. او پس از مدت ها هدایت عملیات های مخفی در خارج از کشور به شهرت ویژه ای در ایران دست یافته است. وی از سال 2012 به تقویت دولت سوریه که از متحدین کلیدی ایران است در جنگ داخلی این کشور کمک کرده و همچنین در فرماندهی نیروهای متشکل از ارتش عراق و شبه نظامیان شیعی که در مقابل داعش به پیشرفت هایی دست یافته اند، همکاری داشته است.»

 

 

در ادامه این گزارش آمده است: «به هر حال مداخله روسیه در سوریه بدان معنا است که ایران دیگر تنها دولت خارجی نیست که برای حمایت از بشار اسد اقدام به مداخله نظامی کرده است. ایران اکنون می تواند مدعی آن باشد که بخشی از یک ائتلاف جدید نظامی بزرگ با ابرقدرت سابق جهان، به عنوان یک متحد است. از دیدگاه ایرانیان، مداخله نظامی روسیه، امکانی جدید برای به چالش کشیدن نظم جهانی تحت سلطه آمریکا است.»

 

 

در حالی که داعش و دیگر گروه های تروریستی با حمایت کشورهایی چون آمریکا، اسرائیل و عربستان مسئولیت ناامن سازی کشورهای متحد ایران از جمله سوریه و عراق را به خوبی انجام می دهند و اراده روشنی از سوی غرب برای روی کار آمدن دولت های دست نشانده در این کشورها -که به مثابه محاصره ایران است- وجود دارد، این رسانه انگلیسی با زیر سؤال بردن اتحاد ایران و روسیه، آن را "قمار قدرت مقامات ایرانی" خوانده و نوشته است: «زمانی که موشک های کروز روسیه از فراز آسمان ایران به سوی اهداف خود در سوریه حرکت می کردند مقامات ایرانی از عدم نیاز به مذاکره بیشتر با آمریکا سخن به میان آوردند.

 

 

برای ایرانیانی که از توافق هسته ای خوشحال بوده و به روابط با غرب چشم دوخته اند این موضوع بسیار سخت است ... اما نکته ای که از چشم بسیاری از ناظران داخلی و خارجی پنهان نمانده آن است که مقامات ایرانی برای مبارزه با دشمنی دیرینه یعنی آمریکا و حمایت از سوریه، با کشوری متحد شده اند که سابقه دشمنی قدیمی تری با ایران دارد. در ماه های پیش رو روشن خواهد شد که قمار مقامات ایرانی موفقیت آمیز خواهد بود و یا ورود آقای پوتین به این نزاع، ایران و متحدانش را بیشتر در باتلاق سوریه فرو خواهد برد.»

 

 

این رسانه انگلیسی همچنین مدعی است که ورود روسیه به جنگ با سوریه موضوعی رضایتبخش برای سیاستمداران میانه روی ایرانی است که به دنبال رابطه با آمریکا هستند. "بی بی سی" ضمن مصاحبه با یکی از کارشناسان روابط بین الملل در این رابطه می نویسد: «برای سیاستمداران میانه روی ایران، تصمیم روسیه در پشتیبانی از بشار اسد و حمله به تمامی گروه های مخالف او به این معنا است که به احتمال زیاد تمامی طرف های دخیل در درگیری سوریه در نهایت برای یافتن راه حل سیاسی این بحران بر سر میز مذاکره خواهند آمد بدون اینکه پیش شرطی در میان باشد.

 

قانع شدن غرب بر عدم اصرار به کناره گیری بشار اسد از قدرت یک پیروزی برای سیاست خارجی ایران بوده و عادی سازی روابط ایران وغرب را تسهیل می کند. سیاستگذاران کلیدی در اطراف "حسن روحانی" رئیس جمهور ایران، امیدوارند که مداخله نظامی روسیه در حقیقت ممکن است ایران و آمریکا را به یکدیگر نزدیکتر کند.»

 

 

 

 

/جام نیوز

ارسال نظر

آخرین اخبار