سوخوهایروسی ائتلاف غربی عربی را غافلگیر کردند+تصاویر
بنا بر اخبار منتشر شده در سطح رسانه های سوری طی روز گذشته، در جریان حملات جنگنده های روسی به مواضع تروریست ها در پنج شنبه، سامانه موشکی ضدهوائی اوسا که در اختیار تروریست ها بوده مورد هدف قرار گرفه و منهدم شده است.
با گذشت بیش از یک هفته از آغاز حملات هوایی روسیه علیه مواضع تروریست ها در سوریه، هر روز نشانه های از عقب نشینی و تضعیف گروه های تروریستی فعال در خاک سوریه به چشم می خورد.
به گزارش گلستان24،این در حالی است که ائتلاف غربی عربی به رهبری آمریکا از چندین ماه پیش حملات هوایی خود علیه داعش را در دو کشور عراق و سوریه آغاز کرده اما تاکنون هیچ دست آورد قابل ملاحظه ای در این زمینه نداشته است.
بنا بر اخبار منتشر شده در سطح رسانه های سوری طی روز گذشته، در جریان حملات جنگنده های روسی به مواضع تروریست ها در پنج شنبه، سامانه موشکی ضدهوائی اوسا که در اختیار تروریست ها بوده مورد هدف قرار گرفه و منهدم شده است.
ژنرال ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه نیز ضمن تایید این خبر گفت: جنگنده های سوخو-۳۴ روسی سامانه ضدهوائی اوسا که در جریان جنگ داخلی سوریه به دست تروریست ها افتاده بود را منهدم کرده اند.
در اوایل سال ۹۲ یکی از مقامات نظامی ارتش آزاد سوریه خبر داد برخی تسلیحات از طریق مرز زمینی سوریه و ترکیه برای این گروه تروریستی ارسال شده که انتظار می رود این تسلیحات بتواند موازنه قوا را به نفع ارتش آزاد تغییر دهد.
سامانه ضدهوایی اوسا سامانه دفاع موشکی زمین به هوا با قابلیت جابه جایی آسان، کم ارتفاع و موشک های کوتاه برد است که در دهه ۱۹۶۰ توسط ارتش سرخ ساخته شد.
این سامانه می تواند هواپیماهای مهاجم را توسط رادار اختصاصی خود یا دیگر سامانههای رادار تشخیص دهد و پرنده مهاجم را هدف قرار دهد.
موشک ۹M۳۳M۳ در سامانه اوسا
یکی از ویژگیهای این سیستم آن است که سامانه موشکی و رادار آن تنها بر روی یک نفربر سوار می شود.
نمونههای اولیه این سامانه در سال ۱۹۸۰ در آلمان استفاده شد و بعدها توسعه یافت، این سامانه قابل شلیک همزمان دو موشک است و در پنج دقیقه می توان آن را مسلح کرد.
تا این لحظه اخبار دقیقی از نحوه تسلط تروریست ها بر این سامانه وجود ندارد، و گمانه زنی های مختلفی در این زمینه مطرح است.
کشورهایی که اپراتورهای سابق (رنگ قرمز) و فعلی (رنگ آبی) سامانه موشکی اوسا در آنها فعال است
برخی از تحلیل گران معتقدند این سامانه توسط قطر و عربستان از کشورهای اروپایی خریداری شده و برای تروریست ها ارسال شده است در حالی که برخی دیگر بر نقش ترکیه در این زمینه تاکید می کنند.
همچنین برخی دیگر از کارشناسان احتمال می دهند که این سامانه در اصل متعلق به ارتش سوریه بوده و در جریان درگیری های داخلی این کشور به دست تروریست ها افتاده است.
جهان نیوز
ارسال نظر