رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان گلستان از سفر دکتر نوبخت معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی کشور در آینده نزدیک به این استان خبر داد.

سفر نوبخت،معاون رئیس‌جمهور به گلستان در آینده نزدیک+برنامه ها

به گزارش گلستان24، حسین پیش‌قدم در جمع مدیران دستگاه‎های اجرایی استان گلستان اظهار کرد: طبق برنامه‎ریزی انجام شده قرار است به زودی دکتر نوبخت معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی کشور به منظور بررسی و پیگیری مصوبات سفر هیئت‌دولت و همچنین سفر دکتر جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور که پیش از این انجام گرفت، به این استان سفر کند.

سفر  نوبخت،معاون رئیس‌جمهور به گلستان

وی تصریح کرد: بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید مسائل و موضوعات مختلفی برای پیشرفت و توسعه گلستان از سوی مدیران ارشد استان در حال پیگیری است.

پیش‌قدم به مهم‌ترین مسائل قابل طرح در سفر دکتر نوبخت به گلستان اشاره کرد و گفت: مسائل و موضوعاتی از قبیل سرمایه‎گذاری در منطقه آزاد تجاری صنعتی، توسعه و رونق هر چه بیشتر راه‌آهن اینچه‎برون، طرح توسعه بندر خواجه‎نفس، طرح سرمایه‎گذاری گردشگری جزیره آشورآده و تسریع در اتمام سد نرماب چهل‎چای که برای استان گلستان مهم و حیاتی است، در سفر دکتر نوبخت معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی کشور به استان گلستان پیگیری خواهد شد.

پروژه زهکشی 280 هزار هکتار گلستان توسعه‎آفرین است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان گلستان گفت: پیگیری مسائل حوزه آب به دلیل اینکه استان گلستان یکی از استان‎های بحرانی در این خصوص است، از موضوعات اساسی و حیاتی بوده که در سفر دکتر نوبخت به دنبال طرح و اجرای آن هستیم.

وی به موضوع 280 هزار هکتار اراضی شمال استان و عملیات زهکشی این اراضی اشاره کرد و افزود: بخش‎هایی از مناطق شمالی استان به دلیل وضعیت توپوگرافی و اقلیمی خود در فصول پاییز و زمستان دچار ماندآبی می‎شوند که امکان کشت محصول در آنها وجود ندارد در این شرایط انجام زهکشی می‎تواند کمک بزرگی برای بخش کشاورزی و همچنین جلوگیری و کنترل سیلاب‎ها باشد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان گلستان گفت: با توجه به بهره‎وری پایین این اراضی، انجام عملیاتی زهکشی ضمن بالا بردن راندمان تولید و کمک به سطح درآمدی مردم استان، اقدامی در راستای اقتصاد مقاومتی برای خودکفایی بیشتر بخش کشاورزی و امنیت غذایی استان و کشور خواهد بود.

وی با بیان اینکه با اجرای اقداماتی نظیر زهکشی این اراضی هزینه‎های اضافه کاهش یافته و کشاورزی توجیه اقتصادی بیشتری پیدا خواهد کرد، خاطرنشان کرد: اراضی پیش‎بینی شده در این طرح در محدوده شهرستان‎های گرگان، کردکوی، آق‎قلا و بندرترکمن و از شمال به گرگانرود، شرق گرگانرود- آق‎قلا، از جنوب به رودخانه قره‎سو و از غرب به دریای خزر محدود است.

پیش‌قدم با اشاره به اهداف این طرح خاطرنشان کرد: کنترل روان آب‎های سطحی و سیلاب‎ها، کاهش خسارات ناشی از سیل، جلوگیری از زه‎دار شدن اراضی محدوده طرح، ذخیره‎سازی سیلاب و کاهش پیک سیل، توسعه کشاورزی با ارتقای کیفیت و استفاده بهینه از منابع آب و خاک و بهبود وضعیت معیشتی ساکنان و بهره‎برداران محدوده طرح از جمله اهداف اجرای این طرح است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان گلستان در خصوص دیگر مزایای زهکشی این اراضی گفت: با اجرایی شدن پروژه زهکشی 280 هزار هکتاری ضمن رونق و رشد و توسعه استان، معضلاتی چون سیل و آب‌گرفتگی اراضی دشت گرگان کنترل می‎شود.

پیش‌قدم با اشاره به اینکه تمام تلاش مدیران ارشد و برنامه‎ریزان استان به سرانجام رساندن این پروژه کلیدی است، تاکید کرد: یکی از موضوعاتی مهم و کلیدی قابل طرح در سفر دکتر نوبخت به استان پیگیری و تسریع در به سرانجام رساندن 280 هزار اراضی زهکشی استان خواهد بود.

پروژه زهکشی 280 هزار هکتاری

وی ادامه داد: لازم به ذکر است در صورت تصویب مجلس شورای اسلامی نسبت به اجرای منطقه آزاد تجاری ‌و صنعتی اترک مقداری از این اراضی از 280 هزار هکتار کاهش پیدا خواهد کرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان گلستان خاطرنشان کرد: همچنین با پیگیری‎های از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور مقرر شد در سال جاری چند هزار هکتار اجرا شود که این می‎تواند نقطه عطفی در شروع این طرح عظیم و اثرگذاری استان باشد.

وی همچنین با بیان اینکه استان گلستان به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی، هر ساله شاهد حوادث و بلایای متعدد طبیعی از جمله زلزله، سیل و آتش‎سوزی است و یکی از استان‎های بحرانی در مسائل بلایای طبیعی کشور محسوب می‎شود، یادآور شد: با توجه به شرایط استان تسریع در اتمام پروژه‎های مدیریت بحران و جذب اعتبارات ماده 10 و 12 قانون مدیریت بحران در دستور کار این سازمان است.

پیش‌قدم افزود: در حال حاضر به علت شرایط بد بودجه، هیچ ابلاغی از سوی هیئت محترم وزیران برای اعتبارات ماده 10 و 12 نمی‎شود اما با توجه به وضعیت استان و رایزنی و تلاشی که پیش از این انجام شد توانستیم 100 میلیارد تومان اعتبار در ابتدای سال از محل همین مواد مصوبه برای استان بگیریم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان گلستان اظهار کرد: از این میزان تاکنون تخصیص حدود 33 درصد از این اعتبار به دستگاه‎های اجرایی استان مرتبط با مدیریت بحران ابلاغ شد و برخی دیگر نیاز به موافقت‌نامه ملی دارد تا از خزانه کشور دریافت کنند.

وی اظهار امیدواری کرد با پیگیری‎هایی که از سوی مقامات استانی در سفر دکتر نوبخت به استان انجام می‎شود ضمن کمک گرفتن مابقی این اعتبار تلاش دارد میزان تخصیص این اعتبار نیز به دو برابر افزایش پیدا کند تا طرح‎ها و پروژه‎های مدیریت بحران که برای استان تعریف کرده‎ایم هر چه سریع‎تر به اتمام رسد./فارس

ارسال نظر

آخرین اخبار