هاشمی: آدم‌ها را حساب شده از صندوق بیرون بیاوریم!

پاسخ محسن هاشمی را پدرش در کتاب " هاشمی بدون روتوش " با شفافیت تمام داده و به نظر می رسد که جای هیچگونه تفسیر و تاویلی نداشته باشد.

ادعای زاکانی را، "پسر" رد اما "پدر" اثبات کرد!/ هاشمی "بدون روتوش" به زیباکلام چه گفت؟

به گزارش گلستان 24، پس از انتشار دفاعیات علیرضا زاکانی در دادگاه مطبوعات و اظهاراتی در نقد فکری جناب هاشمی رفسنجانی مبنی بر عدم اعتقاد آقای هاشمی به مردم سالاری، محسن هاشمی رفسنجانی طی نامه ای مطالبی را در وصف پدر و در نقد راوی آورده است.

زاکانی پس از تبرئه از شکایتی که از طرف هیأت نظارت بر مطبوعات درباره توهین به آقای هاشمی مطرح شده بودگفت: "سال ۷۹ یکی از تشکل‌ها دو دیدار با وی داشتند که وی باصراحت گفته بود: "من یک فرق با رهبری دارم؛ من قائلم انتخابات محدود و کنترل‌ شده باشد و آدم‌ها را حساب شده از صندوق بیرون بیاوریم! اما رهبری قائلند که انتخابات با حضور گسترده مردم باشد و هرچه مردم می‌گویند، توجه شود."

 

 زاکانی

در این یادداشت فقط به بندی از اظهارات محسن هاشمی اشاره می شود که مربوط به نظریات آقای هاشمی درباره ی مشارکت مردمی در انتخابات است.

محسن هاشمی خطاب به زاکانی می نویسد: " در رابطه با اعتقاد آقای هاشمی به مردم‌سالاری، نیز خود به بطلان سخن سخیفی که بر زبان راندید آگاهید، به راستی کدام یک از رجال سیاسی و مذهبی کشور در طول ۳۷ سال سپری شده از عمر انقلاب، به اندازه آیت‌الله هاشمی خود را در معرض آراء مردم گذاشته، و هیچ‌گاه از نتیجه آراء مردم نگرانی نداشته است، گرچه ایشان به انتخابات فله‌ای و قرار گرفتن افراد فاقد تخصص و صلاحیت در مصدر کشور اعتقاد ندارد و نتیجه بی‌توجهی به نظر ایشان را کشور در طول هشت سال پرداخت، اما اینکه نمایندگان متخصص و باصلاحیت با سلایق مختلف سیاسی، خود را در معرض آرای عمومی بگذارند، دقیقا دیدگاهی است که ایشان در طول ۴ دهه عمرانقلاب دنبال می کرده‌اند، به راستی چه کسی مدافع آرای مردم است؟ کسی که بیش از دو میلیون نفر از مردم تهران در زمانی که نصف جمعیت فعلی وجود داشت، به وی رای دادند و یا کسانی که با آرای دویست تا سیصد هزار از شهری ده میلیونی یعنی سه درصد مردم عنوان نمایندگی را یدک می‌کشند؟ "

پاسخ محسن هاشمی را پدرش در کتاب " هاشمی بدون روتوش " با شفافیت تمام داده و به نظر می رسد که جای هیچگونه تفسیر و تاویلی نداشته باشد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این کتاب نظام سیاسی و ساختار مشارکتی مطلوب نظر خود را ساختار سیاسی آمریکا معرفی کرده و حاکمیت دو حزب مقتدر اما محدود را معرفی می کند.

وی در " هاشمی بدون روتوش " می گوید: " شما ببینید جامعه امریکا بالاخره یک جامعه جاافتاده دمکراتیک است.آنها خیلی آزاد بودند و آزاد هم هستند.مردم امریکا ۵۰ درصد در انتخابات شرکت می کنند.نمی توانیم بگوییم بقیه که شرکت نمی کنند به امریکا علاقه مند نیستند یا به کارهای کشورشان علاقمند نیستند.آنها کار خودشان را می کنند و فکر می کنند اگر بیایند یا نیایند یکی از دو حزب می برد.در ایران هم ممکن است کم کم به همین جا برسیم که مردم بگویند بالاخره یا جناح چپ یا جناح راست می برد و از میان این دو هم هیچ وقت بیرون نرفته است همین جور هم دارد می شود.ممکن است عده ای به این ادله شرکت نکنند یعنی فکر کنند که نتیجه انتخابات چیزی را عوض نمی کند لذا عدم شرکت آنان را نمی توان لزوما به معنای مخالفت آنان یا پشت کردنشان به نظام گرفت. "

هاشمی در ادامه می افزاید: " قبلا هم با شما این بحث را پیرامون آینده نظام داشته ام که نظام می تواند ۲۰ درصد مردم را به طور فعال به نفع خودش در صحنه نگه دارد و ابزار قانونی هم در دستش است و گلوگاه ها را دارد بنابراین می تواند نظام مستقری باشد حالا ۳۰-۴۰ درصد از مردم هم بی تفاوت هستند و برای آنها چپ و راست فرقی ندارد. می ماند آنها که مخالف هستند که به هرحال هر نظامی یک مقدار مخالف دارد بنابراین از نظر من نظام مستقر است." منبع: کتاب هاشمی بدون روتوش- گفتگوهای صادق زیباکلام با هاشمی رفسنجانی-انتشارات روزنه،چاپ چهارم ۱۳۹۰، صفحه ۲۲۵ و ۲۲۶

همانطور که ملاحظه شد، ادعاهای علیرضا زاکانی را خود آقای هاشمی تصدیق کرده و معتقد است که عدم مشارکت ۸۰ درصد از واجدین شرایط در انتخابات ایران، ضرری به کشور وارد نمی کند. به تعبیر بهتر، انحصار خواهی و مدیریت بخش کوچکی از مردم و تعمیم آن به کل کشور، مقصود اصلی جناب هاشمی رفسنجانی است.

بر این اساس آقای اکبر هاشمی رفسنجانی را می توان فردی، تصور کرد که به بخش قابل توجهی از ملت ایران جایگاه موثری قائل نشده و با طراحی دو جناح اساسی، سعی در محدودسازی و یا به تعبیر مناسب تر رانتی سازی است./مشرق

ارسال نظر

آخرین اخبار