گزارشی از انکارِ یک نفوذِ انکارنشدنی توسط دولت راستگویان
آقای روحانی! کاش«دلواپسانِ نفوذ» با امنیتملی برخورد جناحی نمیکردند!
جهانگرد در دومین نشست خبری پیش از برگزاری آن درباره همکاری با این مجموعه بینالمللی گفته بود: «این نخستین بار است در کشور و در حوزه فناوری اطلاعات چنین همکاری با یک نهاد بینالمللی شکل میگیرد و این موضوع میتواند فرصتهای فراوانی را برای فعالان ICT کشورمان در منطقه به وجود بیاورد.» «نزار زاکا» نیز همزمان با آغاز اجلاس فوق در شهریورماه در نشست خبری مشترک با کاظم آیتاللهی رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور اعلام کرد مجموعهی او « به دنبال ارتباط بلند مدت با صنعت ICT ایران است
دوازدهم آبانماه و چندماه پس از هشدار رهبرمعظم انقلاب درباره خطر نفوذ اقتصادی، امنیتی، سیاسی و فرهنگی خبر دستگیری یک دو رگه لبنانی _ آمریکایی به نام «نزار زاکا» از فعالان حوزه ارتباطات و توسعه فناوری اطلاعات خبرساز شد.
به گزارش گلستان24، پس از دستگیری این فرد که دبیر کل اتحادیه تشکلهای ICTعرب (اجمع) بود، زمزمههای ارتباطات او با برخی از مسئولین دولتی مطرح شد. چرا که او در برخی همایشها و مراسمهای دولتی که توسط وزارت ارتباطات و معاونت زنان ریاستجمهوری برگزار شده بود حضور داشت.
«نزار زاکا» که سابقه فعالیت اطلاعاتی برای آمریکا در برخی کشورهای منطقه از جمله لبنان را داشت، در ایران نیز موفق به ارتباطگیری با برخی مسئولین دولتی از جمله در وزارت ارتباطات شده بود. روزنامه کیهان درگزارشی تفصیلی در هفدهم آبان پس از دستگیری او، یکی از مدیران ارشد وزارت ارتباطات و مسئول راهاندازی و مطالعات و اجرای طرح مهم «شبکه ملی اطلاعات» را از مهمترین عوامل راهیابی او به حلقه پروژههای ملی این وزارتخانه معرفی کرد. کیهان در اینباره نوشت: «میزان ارتباط ساختاری «ن.ج» مدیر ارشد وزارت ارتباطات با «نزار ذکا» در اجرای پروژههای وزارت خارجه آمریکا در حوزه اینترنت در ایران به حدی زیاد است که وی پیش از این «همایش هفته ارتباطات پارسی زبانان» را با همکاری «اجمع آمریکا» برگزار کرد! به این ترتیب اعراب به رهبری کشوری همچون لبنان که در حوزه راهبری اینترنت جهانی «مستعمره مجازی» تمام عیار آمریکا محسوب میشود در سطوح عالی مدیریتی وزارت ارتباطات ایران نفوذ یافته و برنامههای وزارت خارجه آمریکا را با همکاری داخلیها پیش میبرد! قابل ذکر است که اولین دوره «استارت آپ ایرانی» با عنوان «چالش نوآورانه» ذیل همایش مشترک اجمع و سازمان فنآوری اطلاعات با مدیریت مستقیم دستیار نزار ذکا، در ایران برگزار شد و پس از آن بود که گوگل و مایکروسافت و کوکاکولا رسما به ساختارسازی و در دست گرفتن شبکه اشتغال در ایران با چراغ سبز مدیران ایرانی اقدام کردند. »
نفوذ هست ولی به ما ربطی ندارد!
پس از انتشار خبر دستگیری «نزار زاکا» و ارتباط او با چهرههای دولتی، روحانی در جلسه سیزدهم آبان هیات دولت اینگونه به این مساله واکنش نشان داد: «مردم به درستی معنای نفوذ، استکبار و تاریخ و نحوه رفتار نادرست آمریکا با این کشور و ملت را میدانند و منافع ملی و آینده کشور را به خوبی تشخیص میدهند.باید به طور واقعی و جدی با هر گونه نفوذ بیگانگان مبارزه کنیم و نباید عده ای با کلمه "نفوذ" بازی کنند.» روحانی با اشاره به اینکه رهبری به گروه و نهاد خاصی تعلق ندارد ادامه داد: «واقعاً تلاش کنیم اگر رهبری انقلاب کلامی را عنوان میکنند به درستی آن را بفهمیم و پیاده کنیم و اجازه ندهیم افرادی از این کلمات در راستای منافع شخصی، گروهی و جناحی خود سوء استفاده کنند.»
اما روحانی به این واکنش اکتفا نکرد و در افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات در هفدهم آبان نیز با اصرار بر این مواضع خود به گزارش کیهان اینگونه واکنش نشان داد: «معنا ندارد رسانه ای برای همیشه حاشیه امنیت داشته باشد و یا به جای اطلاع رسانی، نقش پلیس مخفی را نیز ایفا کند و شما از محتوای آن آگاه شوید که فردا چه کسی بازداشت خواهد شد و کجا تعطیل میشود و یا آبروی چه کسی ریخته خواهد شد.» روحانی همچنین «انقلابیگری با اینکه از یک پایگاه و یک بخش از حکومت، به بخش دیگر حکومت هجمه شود، منافات دارد. ما که روزگاری به دنبال هماهنگی راهبردی بودیم، نباید به گونهای عمل کنیم که امروز اینگونه استنباط شود که برای ایجاد ناهماهنگی راهبردی تلاش میکنیم؛ این بزرگترین خطری است که میتواند یک جامعه را تهدید کند.» البته روحانی درباره هجمههای متعدد خود و دولتش به قوه قضاییه و نهادهای امنیتی برخوردکننده با پروژه نفوذ توضیح نداد! رسانههای ضدانقلاب از جمله بیبیسی این سخنان تند روحانی را که به شدت توسط رسانههای خارجی مورد استقبال واقع شده بود ناشی از نگرانی از بازداشت نصرالله جهانگرد از مدیران ارشد وزارت ارتباطات عنوان کردند.
تکذیبِ روزِ روشن
پس از این سخنان روحانی، وزارت ارتباطات طی جوابیهای به گزارش روزنامه کیهان «هرگونه ارتباط و تعامل این وزارت» با «نزار زاکا» را تکذیب کرد. در بخشی از این جوابیه آمده است: مدیران این وزارت و سازمان ها و شرکت های تابعه تا زمان انتشار گزارش آن جریده محترم هیچ گونه دعوت نامه رسمی یا غیر رسمی جهت آقای نزار ذاکا برای حضور یا شرکت در هیچ همایشی ارسال نکرده اند و لذا ارتباط فرد نامبرده با مجموعه این وزارت تکذیب می گردد.»
نصرالله جهانگرد نیز که سابقه عضویت در هیات موسس و دفتر سیاسی حزب منحله مشارکت را در سابقه دارد در واکنش به این مساله در مصاحبهای ارتباط خود و وزارت ارتباطات را با «نزار زاکا» را تکذیب کرد: «ما و همکارانمان هیچ گونه تماس و ارتباطی با این مجموعههای گفته شده [جاسوس دستگیر شده] نداشتیم و مطالبی که [رسانهها] در این باره مطرح شده، صحیح نبوده.»
اما ارتباط «نزار زاکا» با مسئولین دولتی قابل انکار نبود، چرا که عکسهای حضور او در مراسمها و همایشهای دولتی که بر روی خروجی خبرگزاریها و صفحه شخصیاش در اینستاگرام بود کمکم مورد توجه رسانهها قرار گرفت. از جمله این همایشها «همایش هفته فناوری اطلاعات وارتباطات پارسیزبانان» در شهریور ۱۳۹۳بود که با همکاری « اتحادیه فناوری اطلاعات و ارتباطات عرب (اجمع)» که متعلق به «نزار ذاکا» بود برگزار شد.جهانگرد در دومین نشست خبری پیش از برگزاری آن درباره همکاری با این مجموعه بینالمللی گفته بود: «این نخستین بار است در کشور و در حوزه فناوری اطلاعات چنین همکاری با یک نهاد بینالمللی شکل میگیرد و این موضوع میتواند فرصتهای فراوانی را برای فعالان ICT کشورمان در منطقه به وجود بیاورد.» «نزار زاکا» نیز همزمان با آغاز اجلاس فوق در شهریورماه در نشست خبری مشترک با کاظم آیتاللهی رییس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور اعلام کرد مجموعهی او « به دنبال ارتباط بلند مدت با صنعت ICT ایران است و سازمان نظام صنفی رایانهای را شریک خود میداند.» زاکا با بیان این که نگاه ما به ایران به عنوان مصرف کننده کالاهای ICT نیست، گفت: «ما ایران را یکی از قطبهای تولید، توسعه و نوآوری در صنعت ICT میدانیم و امیدواریم صنعت ICT ایران با کشورهای عرب زبان پیوند بخورد.»
این مصاحبهها و برگزاری همایش مشترک با مجموعه تحت مدیریت «نزار زاکا» که به راحتی درآرشیو سایتهای خبری قابل دسترسی است، ادعای وزارت ارتباطات در جوابیه خود مبنی بر اینکه «هیچگونه دعوت نامه رسمی یا غیر رسمی جهت آقای نزار ذاکا برای حضور یا شرکت در هیچ همایشی ارسال نکرده اند» را رد میکند. همچنین نام « انجمن تشکلهای فناوری اطلاعات و ارتباطات کشورهای عرب (اجمع)» به عنوان یکی از چهار دستاندرکار برگزاری این مراسم مشاهده میشود.
دلواپسانِ نفوذ و برخورد جناحی و سیاسیکارانه با امنیت ملی
با شدت گرفتن احتمال دستگیری یا احضار نصرالله جهانگرد، روابط عمومی و امور بینالملل سازمان فناوری اطلاعات با صدور بیانیهای با ادبیاتی منحصر به فرد! این مساله را تکذیب میکند. در این بیانیه که میکوشد این مساله امنیتی رابه یک پروندهسازی جناحی وسیاسی تقلیل دهد آمده است: «متاسفانه در سال همدلی و همزبانی، برخی نیروهای معاند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پس از کسب موفقیتهای دولت و ملت بر اثر ناراحتیهای مفرط، خبری مجعول با عنوان دستگیری مهندس جهانگرد، معاون وزیر و رییس سازمان را با هدف تخریب اتحاد ملی در میان ارکان نظام و از بین بردن اعتماد عمومی و وحدت موجود در کشور، منتشر کردند که بدین وسیله به شدت تکذیب شده و اینگونه اقدامهای تفرقهافکنانه را محکوم میکنیم.»
فرافکنیهایی از این دست که بیانِ صریحترِ سخنان اعتراضآمیز روحانی نسبت به این مساله است، مصداق بارز برخورد جناحی وقبیلهگرایانه با مسائل ملی-آن هم از نوع امنیت ملی- است. تبدیل و تقلیل یک مساله امنیت ملی به برخورد جناحی، سیاسی و مغرضانه یک جناح علیه دولت؛ در حالی صورت میگیرد که این دولت و جریان سیاسی همسو با آن همواره کوشیدهاند انتقادات منتقدان و مخالفان خود را نه ناشی از دغدغه برای منافعملی، بلکه ناشی از حب و بغضهای جناحی ومنفعتهای شخصی معرفی کنند. اما وقتی نوبت به دولتیها یا افراد منسوب به جریان سیاسی همسو با خودشان میرسد با جوسازی و شانتاژ میکوشند آن برخورد قانونی را تخطئه کنند. اقدامی که یک نمونه دیگرش اعتراضات این جریان نسبت به دستگیری برخی عوامل مرتبط با شبکه عوامل نفوذ رسانهای در هفته گذشته بود. حسن روحانی پس از دستگیری برخی عوامل این شبکه از جمله احسان مازندرانی بلافاصله با همسر او دیدار کرده و امثال مازندرانی را سرمایههای نظام دانست که نباید دلسردشان کنیم! جالب آنکه آقای روحانی با وجود این اقدامات و دهنکجیها به نهادهای امنیتی مسئول و قوه قضائیه و حملات گاه و بیگاه به آنها، انتقادات منتقدین را ااینگونه میکوبد: «انقلابیگری با اینکه از یک پایگاه و یک بخش از حکومت، به بخش دیگر حکومت هجمه شود، منافات دارد.»
آنچه در ادامه میآید برخی تصاویر صفحه شخصی«نزار زاکا» در اینستاگرام است که گواهی حضور او در برنامه های مختلف دولتی در ایران و برخی فعالیتهایش در لبنان است، که ای کاش مسئولین دولتی پیش از تکذیب شتابزده ارتباط با او فکری برای آن میکردند:
ارسال نظر