اخرین تحولات میدانی وجنگی سوریه+فیلم،عکس و نقشه
سقوط دو پادگان مهم نظامی/ تنها راه حل تروریستهای حلب برای نجات از مرگ/ سنگ تمام شبکه قطری برای تروریستها +فیلم، عکس و نقشه
گروه بین الملل مشرق- برای مخاطبان گزارشهای تحولات سوریه، از سه زمینه متفاوت گزارشهایی رسیده است که مطالعه آنها را به علاقهمندان "تحولات در صحنه" سوریه توصیه میکنیم؛ تحولات میدانی جبهه «ادلب»، تحولات میدانی جبهه «دیرالزور» و تحولات میدانی جبهه «دیرالزور»، رئوس گزارش امروز ما را تشکیل می دهد. با ما همراه باشید.
تحولات میدانی جبهه ادلب
سقوط دو پادگان وادی الضیف و الحامدیه
دو پادگان نظامی "وادی الضیف" و "الحامدیه" واقع در شرق و جنوب شهر "معره النعمان" در جنوب استان ادلب سوریه ، در پی هجوم گسترده عناصر جبهه النصره و گروههای هم پیمان آن بالاخره به اشغال تروریستهای تکفیری در آمد. این دو پادگان در 11 ماه گذشته تحت محاصره کامل تروریستهای تکفیری بوده و بطور روزانه هدف دهها فروند موشک و خمپاره و گلوله توپ سنگین تروریستهای مستقر در اطراف آن قرار داشت.
همانطور که پیشتر به استحضار مخاطبین محترم "مشرق" رسانده شد ، این دو پادگان از حدود 11 ماه پیش تا کنون در محاصره شدیدی قرار داشته و امداد رسانی به بیش از 800 تا 900 نظامی مستقر در آنها تنها از طریق ارسال بسته های مواد غذایی و دارویی از طریق هوایی (بوسیله بالگرد با چتر) و با مشقتها و محدودیتهای امنیتی فراوان صورت می پذیرفته است. در باب اهمیت استراتژیک این دو پایگان نظامی بسیار بزرگ برای تروریستها و نیروهای ارتش سوریه ، ذکر موارد زیر مفید خواهد بود:
1 – اهمیت جغرافیایی :
الف : موقعیت خاص جغرافیایی این دو پادگان نظامی و نزدیکی آنها به اتوبان (مسیر تدارکاتی – تسلیحاتی) حلب – ادلب . در صورت بازگشایی این مسیر از سوی تروریستهای تکفیری ، جایگزین مناسبی برای امداد رسانی تسلیحاتی و نیرویی به تروریستهای فعال در شهر حلب که این روزها به دلیل عملیات نظامی ارتش سوریه در حاشیه شمالی آن و قطع کلیه مسیرهای امدادی – تسلیحاتی آنها با مرزهای کشور "تروریست پرور ترکیه" در شرایط بسیار بد روانی بسر می برند.
ب : اتصال بخش شرقی سوریه به بخش غربی و شمالی به جنوبی آن
ج : قرار داشتن در مسیر امدادی تدارکاتی ارتش سوریه از استانهای ساحلی به سمت مناطق شرقی این کشور
د : قرار گرفتن در نزدیکی اتوبان حلب – دمشق که تا کنون مسدود بوده است.
2 – اهمیت تدارکاتی :
وجود دهها دستگاه تانک و نفر بر زرهی ، دهها مخزن سوخت و چندین انبار تسلیحات و مهمات (شامل موشکهای ضد ره ، موشکهای زمین به زمین ، انواده خمپاره اندازها ، انواع توپهای سبک و سنگین و تسلیحات سبک و نیمه سنگین انفرادی و هزاران تن مهمات مربوطه) که از دست دادن آنها برای ارتش سوریه موجب خسارتی جبران نشدنی است بویژه اینکه تجربه های پیشین نشان داده که تروریستهای تکفیری از همین تسلیحات و مهمات برای حمله به سایر مواضع ارتش سوریه نهایت استفاده را خواهند برد.
در عین حال دسترسی به این حجم سوخت و تسلیحات و مهمات امکان تسلیح و تجهیز هزاران تروریست تکفیری در عملیاتهای آینده این گروهها بر علیه ارتش و مردم سوریه را تسهیل خواهد ساخت. نکته قابل تامل اینکه بخش قابل توجهی از تسلیحات و مهمات و تجهیزات نظامی و غیر نظامی که تروریستها در جنگ علیه ملت و ارتش سوریه مورد استفاده قرار می دهند از غارت پادگانهای ارتش سوریه استحصال شده است!
3 – تامین امنیت مراکز استقرار تروریستهای تکفیری در شهر معره النعمان
یکی دیگر از اهداف تروریستهای تکفیری از حمله گسترده و اشغال دو پادگان وادی الضیف و الحامدیه در حاشیه شهر معره النعمان ، تامین امنیت مراکز استقرار خود در این شهر از خطر حمله زمینی احتمالی نیروهای نظامی مستقر در این دو پادگان بود. این نگرانی تروریستها از آنجایی تشدید گردید که در دو ماه اخیر نیروهای ارتش سوریه به فرماندهی "سرهنگ سهیل الحسن" موفق به پاکسازی اکثر شهرها و روستاهای حاشیه شمالی استان همجوار یعنی "حماه" شده بوده و بلافاصله عملیات خود را به مناطق جنوبی استان ادلب (شهر خان شیخون) با هدف رسیدن به دو پادگان نظامی در محاصره "وادی الضیف و الحامدیه" گسترش داده بودند.
به همین منظور هم اکنون نبردهای شدیدی میان نیروهای سرهنگ سهیل الحسن با تروریستهای تکفیری در مناطق اطراف پادگان "الخزانات" واقع در جنوب شهر خان شیخون در جریان است و ناظران سقوط این شهر بزرگ محل استقرار تروریستها را امری حتمی دانسته و موضوع تنها زمان لازم برای آزادی این شهر می باشد.
تفاصیل عملیات گروههای تروریستی – تکفیری
حملات زمینی گسترده تروریستها پس از یک دوره 11 ماهه محاصره شدید و کامل دو پادگان "وادی الضیف" و "الحامدیه" از روز یکشنبه صبح زود بر علیه مواضع مدافعان ارتش سوریه آغاز شد. لازم به ذکر است که فرماندهی ارتش سوریه با هدف تامین امنیت محیط پیرامونی پادگانها و مراکز مهم نظامی و امنیتی بطور استاندارد اقدام به ایجاد پاسگاههای نظامی در حاشیه این مراکز می کنند. در مناطق حاشیه ای دو پادگان نظامی مذکور نیز بیش از 40 پاسگاه تامین امنیت برای جلوگیری از نفوذ تروریستها در فواصل مختلف آنها ایجاد شده بود. از این تعداد ، 8 پاسگاه اصلی (شامل :الفجر ، الضبعان ، حبوش الجدید ، بنایه زیال ،التمساح ،النمر الامامی ، الراعی و الزعلانه) و الباقی فرعی بوده اند. (به نقشه مراجعه شود)
حملات تروریستها به استعداد نیروی بیش از 5000 تکفیری مسلح از گروههای تروریستی "جبهه النصره(شعبه القاعده در سوریه)" ، "جند الاقصی" ، "احرار الشام" و "گردان 13 موشکی گروه تروریستی ارتش آزاد" ، به فرماندهی ارشد جبهه النصره ، با مشارکت حداقل 30 دستگاه تانک از مدلهای تی 55 و تی 72 و چندین دستگاه نفر بر زرهی ، و صدها خودروی مجهز به انواع توپها و مسلسلهای سنگین و خمپاره انداز و کاتیوشا، بطور همزمان به کلیه 40 پاسگاه نظامی (به عربی=حاجز) مستقر در در نوار مرزی (به طول 13 کیلومتر و عرض 3 کیلومتر) حاشیه این دو پادگان آغاز شد.
مدت زمان آغاز حملات تا اشغال کامل این دو پایگاه حدود 36 ساعت بوده است و تمرکز هجوم زمینی در 12 ساعت اول ، بر روی 8 پاسگاه اصلی (ذکر شده در بالا) بوده است که پس از چند ساعت نبرد با عقب نشینی نیروهای ارتش سوریه مستقر در آنها ، پس از عقب نشینی مدافعان ، به اشغال کامل تروریستهای جبهه النصره در آمده اند. با تشدید فشار های حملات تروریستها ، نیروهای ارتش سوریه مستقر در پادگان "وادی الضیف" با کلیه تسلیحات سنگین و تانکهای موجود به پادگان "الحامدیه" منتقل شدند.
ممکن است بسیاری از مخاطبین با خود فکر کنند که چرا نیروهای ارتش سوریه از پادگان وادی الضیف در شرق شهر معره النعمان عقب نشینی کردند؟ در پاسخ باید گفت که این به نقشه فرماندهان گروه تروریستی "جبهه النصره" مبنی بر ایجاد جدایی میان دو پادگان از طریق اشغال تپه های "بنصره" و "السواده" که ضمن قرار گرفتن در منطقه میانی این دو پادگان قرار گرفته اند ، دارای اشراف ارتفاع و بصری و در نتیجه اشراف آتش دقیق توپخانه ای بر هر دو پادگان نیز می باشد.
بدیهی است هدف تروریستها از اشغال و استقرار تانک و توپ بر روی این دو تپه قتل عام کلیه افسران و سربازان موجود در این دو پادگان بوده است. نبردهای شدیدی در طول روز و شب گذشته میان دو طرف در جریان بود که به هلاکت حداقل 200 تروریست تکفیری و مجروحیت صدها نفر دیگر (به اعتراف مرکز حقوق بشر سوریه وابسته به مخالفان دولت سوریه مستقر در لندن) و شهادت دهها نفر از نیروهای ارتش سوریه انجامید. دراین میان گروهی از سربازان ارتش سوریه که در درگیریها مورد اصابت گلوله و ترکش واقع شده و به بیمارستان صحرایی مستقر در گوشه ای از پادگان الحامدیه منتقل شده بودند با عقب نشینی سایر نیروها به چنگال تکفیریها افتاده و همگی با شلیک تیر خلاص به شهادت رسیدند.
یکی از مهمترین نکاتی که در نبردهای شدید در گرفته میان ارتش سوریه و تروریستها مورد توجه رسانه ها و کارشناسان نظامی قرار گرفت ، استفاده گسترده تروریستهای جبهه النصره از تسلیحات آمریکایی علی الخصوص "موشک انداز تاو نسل 2 "بود که نقش بسیار مهمی در انهدام چندین دستگاه تانک و نفر بر مدافع محوطه دو پادگان و تسریع در فروپاشی و انهدام خطوط دفاعی نیروهای ارتش سوریه داشته است.
گفتنی است این موشکها از سوی دولت "ایالات متحده آمریکا" تحت عنوان "کمک به گروههای میانه رو!! مخالف دولت سوریه" به دست گروه تروریستی "جبهه ثوار سوریه"به فرماندهی حمال معروف رسیده بود که طی درگیریهای ناشی از اختلافات داخلی جبهه ثوار سوریه با جبهه النصره که منجر به اشغال مقر فرماندهی جمال معروف در حاشیه غربی استان ادلب گردید ، به چنگ گروه تروریستی تکفیری جبهه النصره (شعبه رسمی شبکه القاعده در سوریه) رسیده است.
پیشتر ناظران بین المللی و سازمانهای مبارزه با تروریسم به دولت آمریکا نسبت به احتمال قریب به یقین افتادن تسلیحات جدید اهدایی این کشور به دست تروریستهای شبکه القاعده همچون داعش و جبهه النصره هشدارهای مکرری داده بودند. این تسلیحات از طریق مرز زمینی شمالی با هماهنگی سازمان اطلاعات دولت ترکیه و مرزهای جنوبی از طریق سرویس اطلاعاتی کشور اردن به تروریستهای تکفیری ارتش آزاد و جبهه النصره تحویل شده است.
هم اکنون صدها نفر از سربازان ارتش سوریه مستقر در این دو پادگان پس از سقوط "الحامدیه" سوار بر 12 دستگاه تانک و نفر بر و پس از تخریب اکثر خودروهای زرهی برجای مانده در داخل پادگان الحامدیه ، ابتدا به روستای "بسیدا" در جنوب پادگان الحامدیهفرار کرده و با سر رسیدن واحدهای خودرویی و زرهی جبهه النصره و موشک باران و گلوله باران شدید این روستا پس از درگیریهای پراکنده مجددا به روستای "معر حطاط" عقب نشینی نمودند. به گزارش منابع رسانه ای نزدیک به ارتش سوریه اکثر این افراد خود را با استفاده از تاریکی شب به شهر مورک واقع در شمال استان حماه که هم اینک اردوگاه اصلی نیروهای ارتش سوریه به فرماندهی "سرهنگ سهیل حسن" می باشد رسانده اند.
لازم به ذکر است که در مسیر عقب نشینی سربازان و افسران پادگانهای وادی الضیف و الحامدیه به سمت شهر مورک ، گروهی از آنها در کمین یگانهای نظامی جبهه النصره افتاده و پس از درگیریهای شدید ، تعدادی به اسارت تروریستهای تکفیری در آمده و گروهی نیز به شهادت رسیدند.
نکته دیگر مربوط به میزان پشتیبانی هوایی ارتش سوریه از مدافعان دو پادگان حامدیه و وادی الضیف می باشد. در طول نبردهای میان دو طرف به دلیل ناساعد بودن اوضاع جوی منطقه تا سقوط این دو مرکز نظامی امکان جندانی برای پشتیبانی هوایی وجود نداشته است ولی به محض مناسب شدن وضع هوا ، هواپیماهای نیروی هوایی ارتش سوریه اقدام به حملات بسیار سنگینی به مواضع تروریستها درروستاهای "کفرومه ، قمیناس ، کفرنبل ، معرشورین و کفر تخاریم" حمله کرده و آنها را بشدت بمباران کردند.
علت حمله به این روستاها ایفای نقش ساکنین در حمله به مراکز ارتش سوریه و استقرار دهها پایگاه گروه تروریستی جبهه النصره در آنها بوده است. خصوصا اینکه بلافاصله پس از اعلان خبر اشغال الحامدیه و وادی الضیف اهالی این روستاهای تکفیری نشین به خیابانها آمده و با توزیع شیرینی و پایکوبی از کشتار سربازان بی گناه و در محاصره ارتش سوریه بشدت ابراز شادمانی کردند.
با سقوط دو پادگان استراتژیک ارتش سوریه پیش بینی می شود که جبهه النصره و گروههای هم پیمان آن بخشی عظیم نیروهای نظامی و تسلیحات به یغما رفته از "وادی الضیف و الحامدیه" را به جبهه نبرد حاشیه شمالی حلب که این روزها صحنه عملیات سرنوشت ساز "محاصره شهر حلب و جداسازی آن از حاشیه شمالی و مرزهای ترکیه" می باشد ، منتقل کنند.
بازتاب رسانه ای عملیات جبهه النصره
اشغال پادگانهای ارتش سوریه در اطراف شهر معره النعمان با بازتاب گسترده رسانه ای مواجه شده است. مهمترین بازتاب دهنده عملیات گروه تروریستی جبهه النصره بر علیه پادگانهای ارتش سوریه در جنوب استان ادلب، شبکه تلویزیونی "الجزیره قطر بوده است. کشور قطر خود یکی از 3 راس اصلی حامی تروریسم تکفیری در منطقه خاورمیانه خصوصا کشورهای عراق و سوریه است. در این میان بازوی رسانه ای خاندان سلطنتی حاکم بر این کشور یعنی "شبکه تلویزیونی الجزیره" از زمان تاسیس در سال 1996 تا کنون یکی از بزرگترین حامیان گروههای تروریستی تکفیری در منطقه خاورمیانه بوده است. در پی بروز بحران نظامی در سوریه ، شبکه الجزیره به پوشش گسترده فعالیتها و جنایات گروههای تروریستی– تکفیری بین المللی همچون داعش و جبهه النصره و ارتش آزاد علیه مردم دولت و ارتش ملی سوریه پرداخته است.
گزارش تصویری شبکه الجزیره قطر از پادگان حامدیه و وادی الضیف همزمان با اشغال آنها از سوی تروریستهای جبهه النصره
اما شاید اوج همکاری و همدستی این شبکه حامی تروریسم در منطقه را بتوان به پخش گزارشهای مکرر و مستقیم از اردوگاه نظامی گروه تروریستی – بین المللی جبهه النصره (شعبه رسمی القاعده در سوریه) در حاشیه عملیات نظامی علیه پادگانهای وادی الضیف و الحامدیه واقع در جنوب استان ادلب سوریه دانست که طی آن خبرنگار شبکه الجزیره از شیوه کشتار سربازان ارتش کشور سوریه بدست تروریستهای تکفیری گزارشهای مبسوطی منتشر کرده اند. در کنار پخش گزارشهای میدانی ، اقدام این شبکه در پخش زنده مصاحبه فرمانده ارشد گروه تروریستی النصره در نبردهای منجر به اشغال این دو پادگان نظامی خود مهر تاییدی بر همدستی و شریک بودن الجزیره در جنایات تروریستها علیه ملت سوریه ارزیابی می شود.
همچنین شیخ عبدالله المحیسنی عضو شورای امر به معروف و نهی ازمنکر شهر ریاض در عربستان سعودی که از سوی سرویس اطلاعاتی این کشور بعنوان مسئول شرعی جبهه النصره منصورب شده است پیش از آغاز عملیات نظامی علیه نیروهای ارتش سوریه با حضور در جمع تروریستها آنها را برای کشتار سربازان ارتش سوریه تشویق کردهو وعده گسترش حملات تروریستی به مراکز ارتش سوریه را داده است.
تحولات میدانی جبهه دیرالزور
محورهای عملیاتی در مناطق حاشیه ای فرودگاه نظامی دیرالزور در جنوب شرقی است شهر همچنان شعله ور است. پس از شکستهای پیاپی تلاشهای عناصر گروه تروریستی داعش برای نفوذ از محور های جنوبی و شرقی به داخل فرودگاه که در روزهای ابتدایی درگیریها به اشغال بخشی از مناطق استقرار نیروهای ارتش سوریه در منطقه حویجه الصکر و الجفره از سوی داعش منجر شده بود ، هم اینک از شدت حملات داعش کاسته شده و دو طرف مشغول محک زدن یکدیگر از طریق گلوله باران و خمپاره باران مواضع یکدیگر در طول نوار 4 کیلومتری خط تماس جبهات از شمال تا شرق و جنوب محیط فرودگاه هستند.
در این میان هواپیماهای نیروی هوایی ارتش سوریه بطور متناوب در آسمان منطقه حاضر بوده و برای دور نگاه داشتن واحدهای نظامی داعش از خط تماس با مواضع مدافعان ، به بمباران شدید مراکز استقرار و خطوط تدارکاتی – امدادی داعش درداخل شهر دیرالزور و شهرها و روستاهای حاشیه ای آن مانند شهرهای موحسن و میادین می پردازند. در یکی از این حملات ، بیمارستان شهر المیادین که در اشغال گروه تروریستی داعش قرار دارد ، بمباران شدید نیروهای ارتش سوریه قرار گرفت که منجر به هلاکت 5 فرمانده ارشد داعش با تابعیتهای کویتی (3 نفر) و تونسی (2 نفر) شده است. گفتنی است علت بمباران این بیمارستان کسب اطلاعات موثق از جلسه فرماندهان ارشد داعش در داخل آن بوده است.
با توجه به سابقه حملات پیشین داعش به مراکز دیگر ارتش سوریه مانند "فرودگاه نظامی طبقه" در حاشیه شهر رقه ، آرامش نسبی حاکم بر فضای جبهات عملیاتی منطقه ، نشان از قصد داعش برای حملات گسترده تر و غافل گیرانه تر برای رسیدن به مقصود دارد. در مقابل ارتش سوریه با افزایش توان دفاعی و تشدید تدابیر امنیت محیطی برای مقابله با هرگونه تهاجم جدید داعش آماده شده است. طی نبردهای دو هفته اخیر میان دو طرف تلفات زیادی بر جای مانده است.
در این میان سهم نیروهای داعش نسبت به ارتش سوریه چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی بسیار بسیار سنگین تر بوده است. در میان بیش از 300 کشته داعش (حداقل) در نبردهای حاشیه فرودگاه نظامی دیرالزور ، که 60 تن طی نبردهای 48 ساعته اخیر در محور "المریعیه" و "الجفره" به هلاکت رسیده اند ، نام چندین نفر از فرماندهان ارشد این گروه نیز به چشم می خورد که از میان آنها می توان به " ابواسامه اللیبی" فرمانده نظامی داعش در نبردهای منطقه جفره در شرق فرودگاه و ابودجانه مسئول یگان مهندسی و تخریب (بمبگذاری) داعش در استان دیرالزور و "ابوفاروق تونسی" فرمانده داعش در حاشیه غربی شهر دیرالزور اشاره کرد.
تحولات میدانی جبهه حلب
یکسال و نیم پس از آغاز عملیات ارتش سوریه وگروههای هم پیمان آن در مناطق حاشیه شمالی شهر حلب با هدف محاصره محلات داخل این شهر هم اکنون نبردها بر سر آخرین راه تنفسی تروریستهای تکفیری و مسیر امدادی آنها از مرزهای کشور ترکیه به شهر حلب در جریان است. کانون اصلی درگیریها در محور عملیاتی حندرات – الملاح قرار دارد که طی آن نیروهای ارتش سوریه و مجاهدین شیعه پس از تصرف مزارع بخش شرقی منطقه ملاح و نیمی از روستای ملاح ، برای بازپس گیری مناطق تحت اشغال تروریستهای تکفیری از گروههای "جبه اسلامی" ، "جبهه انصار دین (متشکل از تروریستهای چچنی و سعودی و ترک)" ، "جبهه النصره" ، "حرکت حزم" و "حرکت نور الدین زنکی (وابسته به گروه تروریستی ارتش آزاد)" درنبرد با تروریستها هستند.
نبردهای شدید هم اکنون میان نیروهای مجاهدین شیعه و تروریستهای تکفیری در جریان است. شب گذشته نیروهای تازه نفس از گروههای مختلف تروریستی با حمله به مواضع نیروهای مجاهدی شیعه و ارتش سوریه ، برای بازپس گیری بخشهای آزاد شده روستای ملاح اقدام کردند که با مقاومت اسطوره ای رزمندگان مواجه شده اند.
علت تلاشهای گسترده دو طرف برای تسلط کامل بر روستای ملاح به موقعیت ویژه جغرافیایی آن (مرتفع بودن) باز میگردد که امکان تسلط بصری و اشراف آتش کامل بر روی شهرها و روستاهای اطراف آن و خصوصا "اتوبان کاستیلو" آخرین شاهراه امدادی تدارکاتی تروریستهای تکفیری اشغالگر برخی محلات داخل شهر حلب را فراهم می آورد.
به همین دلیل نیروهای ارتش سوریه برای تثبیت موقعیت خود بر این منطقه و در مقابل تروریستها برای بازپس گیری مواضع از دست رفته خود طی عملیات چند روز پیش مجاهدین شیعه (حزب الله ، تیپ سرافراز فاطمیون ، دفاع وطنی ، تیپ زینبیون) تلاش می کنند. طی نبردهای چند روز اخیر تعدادی از رزمندگان ارتش و گروههای متحد آن به درجه رفیع شهادت نائل آمده اند که پیکرهای حدود 10 نفر از آنها به دست گروه تروریستی جبهه اسلامی (مزدور دولت وسرویس اطلاعاتی ترکیه) افتاده است.
در مقابل آمار تلفات و مجروحین تکفیریها به صدها نفر رسیده است. دهها جنازه از تروریستهای تکفیری در زمینهای کشاورزی اطراف منطقه الملاح پراکنده شده است. بیمارستانهای میدانی گروههای تکفیری در شهر حریتان مملو از اجساد و مجروحین نبردهای چند روز گذشته با مجاهدین شیعه شده است. بلندگوهای مساجد در شهرهای حاشیه شمالی استان حلب که دارای بافت عموما تکفیری می باشند از مردم خواسته اند تا بر علیه ارتش سوریه سلاح به دست گیرند.
توپخانه ارتش سوریه و حزب الله بشدت مواضع گروههای تروریستی را در طول خط تماس با مجاهدین شیعه و رزمندگان ارتش هدف گلوله باران قرار داده اند. هواپیماهای نیروی هوایی ارتش سوریه نیز چندین بار مراکز استقرار و خطوط مواصلاتی تروریستها مستقر در "حریتان" "حیان" ، "عندان" ، "مایر" ، "بیانون" و "کفرحمزه" که مرکز اصلی تدارکات – پشتیبانی تروریستها در نبردهای محور الملاح هستند را بمباران کرده اند.
به موازات آن بالگردهای جنگی ارتش سوریه نیز 4 بشکه انفجاری بر روی "حریتان" و دو بشکه انفجاری بر روی مواضع تروریستها در منطقه "حیان" پرتاب کرده اند. شهرهای "حیان ، عندان و حریتان" مثلث تدارکات نیرو و تسلیحات و تدارکات و امداد رسانی نظامی تروریستهای تکفیری برای عملیات نظامی در محورهای "نبل و الزهراء و الملاح" هستند. هر چقدر بر میزان حملات هوایی و موشکی و توپخانه ای ارتش سوریه بر شهرهای مذکور افزوده گردد امکان تحرک آزادانه و تاثیر گذاری تروریستها بر محورهای عملیاتی جبهه ملاح و نبل و الزهراء تاثیر مثبت خواهد داشت.
به موازات نبردها در جبهه ملاح ، رزمندگان تیپ فلسطینی "قدس" ، در محور عملیاتی " البریج – اردوگاه حندرات" علیه واحدهای نظامی تروریستهای تکفیری وارد عمل شده اند. درگیریها میان دو طرف به محلات داخلی این اردوگاه کشیده شده است و با شدت ادامه داشته و از انواع سلاحهای سنگین و توپخانه و خمپاره در آن استفاده می شود .
طی دو روز گذشته از شدت نبردها در این محور کاسته شده و توجهات دو طرف درگیری به محور عملیات الملاح معطوف بوده است که از روز گذشته صحنه نبرد عاشورایی مجاهدین شیعه از گروههای حزب الله ، دفاع وطنی ، تیپهای فاطمیون و زینبیون و ارتش سوریه با تروریستهای تکفیری است. حمله گسترده رزمندگان تیپ فلسطینی قدس به مواضع تروریستها در اردوگاه حندرات با هدف تمرکز زدایی از توان نظامی تروریستها از روی محور عملیاتی الملاح و کاهش فشار نظامی بر روی رزمندگان ارتش سوریه و گروههای هم پیمان آن صورت می پذیرد.
لازم به ذکر است که عملیات ارتش سوریه و گروههای هم پیمان آن با هدف محاصره شهر حلب و جداسازی آن از حاشیه شمالی (مناطق هم مرز با کشور تروریست پرور ترکیه) از اواسط سال گذشته آغاز شده و نخستین گام در این راه ، قطع شاهراه امدادی – تسلیحاتی تروریستهای اشغالگر برخی محلات شهر حلب از مرزهای ترکیه بوده است به همین منظور نیروهای جبهه خودی با اجرای عملیات از مبدا "شهرک صنعتی شیخ نجار در شمال شرق شهر حلب" حملات خود را مرحله به مرحله برای بازپس گیری مناطق تحت اشغال تروریستها در جاشیه شمالی حلب به اجرا گذاشتند و اکنون تنها چند کیلومتر با این شاهراه (اتوبان کاستیلو) فاصله دارند و این موفقیتها مدیون و مرهون خون پاک شهدای ارتش سوریه و مجاهدین شیعه خصوصا مستشاران نظامی سپاه پاسداران ، رزمندگان حزب الله ، تیپ سرافراز فاطمیون و دفاع وطنی (بسیح مردمی سوریه) می باشد.
گفتنی است تروریستهای تکفیری با علم به اینکه قطع راه امدادی از مرز کشور ترکیه به داخل شهر حلب به معنای مرگ تدریجی آنها خواهد بود ، تلاشهای فراوانی برای ممانعت از انسداد خطوط مذکور بعمل آوردند و دهها عملیات اصلی و ایذایی با هدف جلوگیری از موفقتی جبهه خودی اجرا کرده اند که آخرین آنها عملیات دو روز پیش بر علیه پادگانهای ارتش سوریه در حاشیه شهر معره النعمان واقع در جنوب استان ادلب سوریه (هم مرز با کشور ترکیه) بوده است که مهمترین هدف آن ایجاد خط ارتباطی – تسلیحاتی – تدارکاتی از مرزهای ترکیه تا محلات غرب شهر حلب می باشد. درصورت محاصره شهر حلب تروریستهای فعال در محلات داخلی آن تنها دو راه پیش روی خود خواهند داشت:
اولا : در خوشبینانه ترین حالت به سرنوشت همقطارانشان در محله قدیمی شهر "حمص" (حمص القدیمه) دچار خواهند شد. بدین شکل که پس از مدتی محاصره و تمام شدن ذخایر مواد غذایی و تسلیحاتی و وارد آمدن حداکثر تلفات به سازمان رزم آنها ، با دولت و ارتش سوریه بر سر میز مذاکره خواهند نشست و پس از خلع سلاح کامل با بهمراه داشتن تسلیجات سبک و انفرادی خود (البته با سوزنهای شکسته!!) سوار بر اتوبوسهای سبز رنگ ارتش سوریه به مناطق تعیین شده از سوی دولت که احتمالا شهرها و روستاهای حاشیه شمالی حلب و نزدیک مرزهای کشور ترکیه به طرز خفت باری تبعید خواهند شد.
دوما : "نبرد با نیروهای ارتش و گروههای هم پیمان آن"و هلاکت قطعی بدست رزمندگان شیعه و ارتش سوریه و جمع آوری اجسادشان با خودروهای راهسازی (لودر!) و دفن در مکان تخلیه زباله شهر حلب!
هرچند که نبرد خیابانی میان ارتش تروریستها منجر به وقوع تلفاتی در میان غیر نظامیان خواهد گشت ولیکن اگر گریزی از آن نباشد تنها و آخرین راه حل موجود پیش روی دو طرف خواهد بود.
ارسال نظر