تحلیلی بر روزنامههای اصلاحطلب؛
تعاریف اصلاحطلبی از یاران لاریجانی و حزبش
روزنامههای زنجیرهای اصلاحات آخرین روزکاری را با تمرکز خبری - تحلیلی پیرامون افزایش سطح تقابل میان روسیه و ترکیه و اثرگذار آن بر روند عملیاتهای میدانی در سوریه و حضور حجتالاسلام هاشمی رفسنجانی در انتخابات خبرگان رهبری آغاز کردند.
روزنامههای زنجیرهای اصلاحات آخرین روزکاری را با تمرکز خبری - تحلیلی پیرامون افزایش سطح تقابل میان روسیه و ترکیه و اثرگذار آن بر روند عملیاتهای میدانی در سوریه و حضور حجتالاسلام هاشمی رفسنجانی در انتخابات خبرگان رهبری آغاز کردند.
مهمترین محورهای که امروز روزنامههای زنجیرهای اصلاحات به آن پرداختند، عبارتاند از:
1. سخنان رییسجمهور پیرامون حمله ترکیه به جنگنده روس و توصیه به خویشتنداری هر دو کشور
2. انتخاب اعضای شورای نظارت بر «برجام»
3. معرفی میلیارد فراری دیگر به کانادا
4. بازتاب بر ماجرای امحاء سیبزمینی در استان فارس
5. توصیههای انتخاباتی افراد نیمهپنهان اصلاحات مانند نوری برای حفظ وحدت اصلاحطلبان
6. هشدار به اصلاحطلبان مبنی بر عدم توجه به ویژگیهای رأیدهی حاکم بر رفتار مردم در حوزههای انتخابیه شهرهای کوچک
7. بازتاب سخنگوی فرماندهی سایبری سپاه پاسداران مبنی بر این که: «کسانی که احساس میکنند توانستهاند خیانتهای خود به ملت را پنهان کنند، بگویم که قطعاً سایر همکاران بهنود در رسانههای داخلی نیز در امان نیستند؛ آسیاب به نوبت!»
8. از منظر اصلاحطلبان رفتار نمایندگانی که به طرحهای سهام عدالت، مسکن مهر و قانون هدفمندی یارانهها یا اخیراً تعیین حقوق ماهیانه برای افراد کم درآمد جامعه رأی مثبت دادند؛ فقط و فقط برای تظاهر به «مردمیبودن» شکل گرفته است.
· جمعیت رهروان ولایت؛ اصولگرایانی متفاوت
حامیان علی لاریجانی در بهارستان خواهان حضور در رقابتهای سیاسی کشور در قالب حزبی سیاسی بودند اما در کشوقوس بررسیهای برجام حضور آنان رنگ باخت و حتی شنیدههای از اختلاف میان کاظم جلالی و محمد رضا باهنر خبر میداد.
حالا خبر از «جمعیت» رهروان ولایت میآید؛ خبری که یکی از اعضا تأیید و دیگری رد میکند اما آنچه اهمیت دارد حضور افرادی مانند حجتالاسلام اکرمی و حمیدرضا کاتوزیان در میان اعضای اصلی است. روزنامه آرمانامروز در معرفی این جمعیت آنان را اصولگرایانی متفاوت میداند و در همین راستا نوشت: «اصولگرایان رهروان ولایت این روزها به عنوان اصولگرایان میانهرویی شناخته میشوند که مواضعشان گاه با مواضع اصلاح طلبان تاحدودی همپوشانی دارد.»
اما در تحلیل چگونگی حضور این جمعیت در کارزار رقابت بهارستان روزنامه شرق از پیوند سیاسی میان این افراد با حامیاندولت خبر میدهد؛ اتفاقی که برای اصلاحطلبان خبر ناراحتکننده است و ارکان لیست مشترک اصلاحطلبان و دولت را به لرزه در میآورد و گروه سیاسی این روزنامه نوشت: «با این توصیف، حالا میتوان با درنظرگرفتن مجموعه صفات اعضای تشکل منتسب به لاریجانی، درباره ائتلاف از پیش شکلگرفته دولت روحانی با این بخش از جناح راست به طور جدیتر سخن گفت. بخشی که حالا ائتلافش با دولت روحانی، بیش از آنکه به عنوان بازگشت روحانی به جناح راست تفسیر شود، القاکننده حرکت بخش وسیعی از راستهای سنتی به اردوگاه اعتدال، یعنی جایی نزدیک اصلاحطلبان است. چنانکه گمانهزنیها بیان میکنند، اگر این حرکت در نهایت با حمایت ناطق نوری نیز همراه شود، آنگاه باید تولد این جمعیت را به عنوان برادر جدید حزب کارگزاران، در جایی بین راست و چپ سنتی نظارهگر باشیم.»
· ماه انتخاباتی خانواده هاشمی رفسنجانی / آخرین خاطره هاشمی از امام خمینی تا این لحظه
اسفند ماهی سرنوشتساز برای خانواده حجتالاسلام هاشمی رفسنجانی است؛ پدر، پسر و دختران «تصمیم» حضوری خانوادگی در انتخابات دارند؛ پدر خواهان ریاست مجلس خبرگان است، آرزوی که چند سال است او را ناآرام کرده است و فرزندان سودای صندلی سبز بهارستان را دارند و از درخواستهای مردمی! برای حضورشان در انتخابات روایت میکنند.
هاشمی رفسنجانی در آخرین خاطره خود از امام خمینی (ره) تا این لحظه به نقل از روزنامه ایران گفت: «پس از بحثهای فراوان، من پیشنهاد کردم که اجازه دهید به عنوان جانشین شما و فرمانده جنگ، آتش بس را بپذیرم و شما به عنوان رهبر عالی نظام، مرا محاکمه کنید و امام با لبخندی تلخ، فرمودند: این نمیشود. هاشمی رفسنجانی با بیان این نکته که «پس ازآن جلسه، احمد آقا اطلاع دادند که امام میگویند، من خودم ختم جنگ را اعلام میکنم» به نامه تاریخی امام وتعبیر «جام زهر» اشاره کرد وگفت: پس از پایان جنگ و اتفاقاتی که به نفع ایران افتاده بود، امام میفرمودند: تلخی آن جام زهر الان برای من و مردم ایران شیرین است.»
وی سپس به صورت تلویحی از حضورش در انتخابات خبر داد و اظهار داشت: «یکی از سرنوشتسازترین انتخابات در تاریخ انقلاب اسلامی است و شرایط اجرا و نظارت باید به گونهای باشد که امید مردم را تقویت و جامعه را برای خلق یک حماسه سیاسی دیگر تشویق نماید و من هم انشاءالله میآیم.»
· نفوذ حربه برای حمله به دولت است! / نفوذ تاریخ مصرف دارد!
گروه سیاسی مشرق پیش از این به گردآوری سخنان دولتمردان و اصلاحطلب پیرامون نفوذ اقدام کرد؛ به به نظر میرسد که در وارونه نمایی از پروژه نفوذ دشمن در ارکان کشور فعالان سیاسی و رسانههای اصلاحطلب خواهان آدرس غلط از «نفوذ» برای افکار عمومی هستند؛ این تصویرسازی وارونه از نفوذ دشمن در محورهای ذیل دستهبندی میشود:
1. مقابله با نفوذ دشمن در سطح عملیاتی به جدال سیاسی - جناحی بدل شده است.
2. روندی برای تهدیدآمیز برای پیگیری اهداف دولت یازدهم آغاز شده است. (تکرار حاکمیت دوگانه)
3. شرایط برای نقد به ارکان نظام با استفاده از این واژه کاهش مییابد.
4. امکان وقوع نفوذ در بدنه نهادهای انقلابی بیشتر است.
5. پیگیری مقوله نفوذ از سوی نهادهای مختلف باعث اختلاف در بدنه اجتماعی کشور خواهد شد.
6. مقابله با نفوذ را به منزله مقابله با ارتباط با کشورهای جهان معنا دهی میکنند.
در همین محورها محمد رضا خباز استاندار جدید سمنان و از اعضای حزب اعتماد ملی در همین راستا به روزنامه آرمان امروز گفت: «کسانی که با برجام مخالفت میکنند نماینده چهارده درصد از مردم و یک طیف خاص هستند و نماینده اکثریت مردم نیستند و نباید سخن خود را به عنوان مطالبه مردم بیان کنند. متاسفانه واژه «نفوذ» به یک حربه برای هجمه علیه دولت تبدیل شده است. به نظر بنده واژه «نفوذ» نیز برای مدتی تاریخ مصرف خواهد داشت و تندروها پس از مدتی با حربه جدیدی به صحنه خواهند آمد و دولت را تحت فشار قرار خواهند داد.»
/مشرق
ارسال نظر