این روزها شبکه‎های اجتماعی در گلستان متأثر از اسامی و حتی تبلیغات افرادی است که خود را نامزد این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی در گلستان کرده‎اند.

نگاهی بر عملکرد حوزه انتخابیه گلستان

جدا از درست بودن یا غلط بودن این کار، به نظر می‎رسد، انتخابات در گلستان، کم‎کم روزهای پرشوری را تجربه می‎کند و از هم‎اکنون دمای جو انتخابات رو به گرم شدن رفته تا مردم استان در آزمون پیش‎رو حماسه‎ای دیگر از شکوه حضور را خلق کنند.

 به گزارش گلستان24، ثبت‎نام انتخابات روزهای پایانی را می‎گذراند و بسیاری از شهروندان گلستانی خود را نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی و تعدادی محدود نیز برای نامزدی در خبرگان رهبری کرده‎اند، که همین اشتیاق مشارکت در ثبت‎نام نشان می‎دهد که گلستانی‎ها دو انتخاب پیش‎رو را همچون ادوار گذشته بسیار جدی گرفته‎اند.

 عملکرد حوزه انتخابیه گلستان

تعداد محدود ثبت‎نام‎‎شدگان در خبرگان رهبری نشان‌دهنده مشخص بودن حدود و ویژگی شرکت‎کنندگان و تعداد زیاد شرکت‌کننده در انتخابات مجلس هم مبین اجازه قانون برای شرکت و ثبت‎نام در این انتخابات است که البته بارها در این زمینه و آسیب‎شناسی پیرامون این موضوع اظهارنظرهای مختلفی از سوی صاحب‌نظران و مسئولان امر ارائه شده است.

تعداد بالای شرکت‌کننده در انتخابات اعم از اقشار مختلف جامعه با نگاه خوش‎بینانه به نوعی یک احساس وظیفه اجتماعی تلقی می‎شود اما در واقعیت ریشه در ناآگاهی بسیاری از افرادی دارد که هنوز از جایگاه و شان مجلس به عنوان یک قوه قانون‎گذاری آگاهی چندانی ندارند.

* ثبت‎نام‌کنندگان در مجلس باید دارای برنامه باشند

وقتی به ثبت‎نام‎های سال‎های پیش و حتی سال جاری در انتخابات مجلس شورای اسلامی نگاه می‎‎کنیم، متوجه می‎‎شویم که تنها تعداد محدودی از این افراد با فکر و تدبیر وارد این عرصه شد‎‎ه‎اند و برخی نیز به دلایل دیگری چون بیکاری، احساس دیده شدن، رقابت، محک خوردن و دیگر عوامل در این انتخابات حضور یافته‎‎اند.

بررسی ثبت‎نام‎‎شدگان استان نشان می‎‎دهد که نبود احزاب سازمان یافته در کشور موجب شده تا اکثر ثبت‎نام‎کنندگان در استان ادعای مستقل بودن و برخی نیز داشتن گرایش خاصی را طرح کنند که اثبات و نفی آن نیز چندان آسان نیست.

خبرها تا عصر امروز حاکی از ثبت‌نام حدود 200 نفر برای شرکت در انتخابات این دوره مجلس شورای اسلامی است، که حضور این تعداد افراد برای ثبت‎نام با توجه به وقت باقی‌مانده نشان می‎دهد که ثبت‎نامی در این دوره از افزایش مواجه بوده است.

این حجم حضور را باید به حساب شور انتخاباتی و علاقه‎مندی مردم این دیار به شرکت در سرنوشت و آینده منطقه ارزیابی کرد اما باید پذیرفت بسیاری از این افراد از توانایی مناسبی در عرصه نمایندگی مجلس برخوردار نیستند و بهتر است عنان کار را به دست صالحان بسپارند.

رئیس ستاد انتخابات استان گلستان در این باره می‌گوید: با پایان یافتن مهلت ثبت‎‎نام داوطلبان انتخابات، روند بررسی صلاحیت‎‎ها از پنجم دی‌ماه برای داوطلبان دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و از ششم دی‌ماه نیز برای داوطلبان نمایندگی پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری، توسط هیئت‎‎های اجرایی مرکب، در حوزه‎‎های انتخابیه استان آغاز می‎شود.

علی‌اصغر طهماسبی در جلسه ستاد انتخابات استان گلستان اظهار کرد: دقت در حفظ اسناد، اطلاعات و حفظ آبروی نامزدهای انتخاباتی در تحقیقات محلی، از جمله موارد مهمی است که هیئت‎های اجرایی باید نسبت به آن اهتمام ویژه‎ای داشته باشند.

* اکثر ثبت‎نام‎کنندگان گلستانی در انتخابات مجلس خود را مستقل معرفی کرده‎اند

وی در ادامه با تأکید بر رعایت کامل بی‎‎طرفی همه عوامل برگزاری انتخابات اعم از هیئت‎های نظارت، اجرایی، بازرسی و متولیان ستاد انتخابات استان و شهرستان‎ها، خواستار فراهم‎سازی زمینه مساوی تبلیغات برای همه نامزدهای تأیید صلاحیت شده در چارچوب قانون شد.

طهماسبی با اشاره به برخی از آسیب‎ها و چالش‎‎های انتخاباتی افزود: مطالبات اجتماعی، دامن زدن به مسایل قومیتی، فضای مجازی و شبکه‎های اجتماعی از آن دست مسائلی است که باید برای جلوگیری از آسیب‎های احتمالی مدیریت شوند.

وی یادآور شد: هم‎زمان با سراسر کشور ستاد انتخابات استان از 18 فرایند کلی انتخابات، چهار فرایند را به خوبی اجرا و پشت سر گذاشته و به حول قوه الهی تاکنون مشکل خاصی نداشته‎ایم.

معاون سیاسی، امنیتی استانداری گلستان یادآور شد: تاکنون آمار ثبت‎‌نام نامزدهای استان گلستان در مجلس شورای اسلامی فراتر از انتظار ما بوده و آمار نسبت به دوره‎‎های گذشته بهتر شده است.

* تعداد ثبت‎نام‎کنندگان انتخابات گلستان فراتر از انتظار بوده است

طهماسبی با بیان اینکه نسبت به استان‎‎های هم‌جوار از نظر تعداد نامزدها استان گلستان پرشور حاضر شده است، بیان کرد: استان گلستان نسبت به استان‎‎های خراسان‌‌شمالی، سمنان و مازندران در تعداد نامزدها از بالندگی خاصی در این دوره برخوردار است.

رئیس ستاد انتخابات استان گفت: تا پایان وقت اداری روز گذشته 240 داوطلب انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و 16 داوطلب انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در استان ثبت‎نام کرده‎اند که با پیش‎بینی‎هایی که می‎شد این تعداد تا پایان زمان ثبت‎نام رو به افزایش است و از برآوردهای اولیه حضور نامزدهای احتمالی، فراتر خواهد رفت.

طهماسبی در ادامه گفت: استقبال اشخاص با گرایش‎های مختلف و حضور پررنگ آنها در ثبت‎نام انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، مبین ایجاد شور و نشاط انتخاباتی در استان است که در نهایت منجر به برگزاری انتخاباتی پرشور با حضور حداکثری مردم خواهد شد.

همچنین فرماندار گرگان در گفت‎وگو با خبرنگاران گفت: حضور جوانان و اقشار مختلف یکی از ویژگی‎های این دوره از انتخابات در شهرستان گرگان و البته انتظار داریم، نامزدها در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری اصل اخلاق اسلامی در همه فعالیت‎های خود را مدنظر قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، «یحیی خاکی» با بیان اینکه انتظار می‎رود که کاندیداها فضا را فضای رقابتی بدانند نه فضای تخریب، یادآور شد: هر یک از نامزدها برای رسیدن به هدف متعالی اسلام باید اخلاق را به عنوان یک اصل محوری در تبلیغات و ارائه موضوعات خود مدنظر قرار دهند.

* تأکید بر اخلاق به عنوان اصل محوری انتخابات 

وی ابراز داشت: کاندیداها و داوطلبان مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی باید بعد از انتخابات در کنار هر کدام از داوطلبانی که موفق به کسب کرسی انتخاباتی می‎شوند قرار بگیرند و بر اساس توانمندی‎های خود به نظام جمهوری اسلامی ایران خدمت کنند.

رئیس شورای اداری شهرستان گرگان با بیان اینکه تعامل بسیار خوبی بین فرمانداری و بازرسی انتخابات در شهرستان گرگان برقرار است، افزود: از نخستین روز از تشکیل ستاد انتخابات در فرمانداری گرگان تا به امروز 15 جلسه برگزار شده و در تمامی جلسات تمهیدات قانونی و مشارکتی را برای حضور پرشکوه مردم در هفتم اسفندماه اتخاذ کردیم.

خاکی بیان داشت: در تمامی جلسات سعی کردیم به مشارکت حداکثری بپردازیم و برای ما مهم است که بتوانیم مشارکت 63 درصدی دور گذشته انتخابات را به رتبه بالاتر ارتقاء دهیم.

وی با بیان اینکه نشست رأی اولی‎ها، دهیاری‎‎‎‎‎‎ها و بانوان را خواهیم داشت، ابراز داشت: امروز نخستین جلسه غیر شورای اداری با محوریت انتخابات را برای دستگاه‎های اجرایی برنامه‎ریزی کردیم و این جلسات به حفظ نظام اسلامی و مشارکت حداکثری در انتخابات  کمک خواهند کرد.

خاکی با بیان اینکه دستگاه‎های اجرایی باید بستر مناسبی برای فعالیت‎های تبلیغاتی و امنیتی کاندیداهای انتخابات ایجاد کنند، گفت: باید سعی کنیم که کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی بدون دغدغه فعالیت کنند و مردم نیز بتوانند در فضایی آرام، ‌انتخاب درستی داشته باشند.

وی با بیان اینکه فعالیت کاندیداهای انتخابات در اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی برای ما حائز اهمیت است، بیان داشت: به دنبال این هستیم که بر اساس نظام مقدس اسلامی و زیر نظر منویات مقام معظم رهبری انتخابات صورت بگیرد.

در این شرایط که حضور فعال مردم استان در ثبت‌نام این دوره از انتخابات شکل گرفته، به نظر می‎رسد تنور انتخابات در این دوره همچون گذشته پرشور و توأم با مشارکت حداکثری مردمی باشد که همواره به انقلاب و ارزش‎های ماندگار آن وفادار بوده‎اند.    

فارس

ارسال نظر

آخرین اخبار