مسلمان خوب، مسلمان بد: آمریکا، جنگ سرد و ریشه های ترور
این کتاب یک نگاه هوشمندانه از درخشش سیاست اسلامی است. یک دانشمند سیاسی برجسته و انسانشناس به نام محمود ممدانی، تجربیات و بینش خود را در پاسخ به سوال بسیاری از آمریکاییها بعد از واقعهی 11 سپتامبر که میپرسند: چگونه این اتفاق افتاد را پاسخ میدهد.
این کتاب یک نگاه هوشمندانه از درخشش سیاست اسلامی است. یک دانشمند سیاسی برجسته و انسانشناس به نام محمود ممدانی، تجربیات و بینش خود را در پاسخ به سوال بسیاری از آمریکاییها بعد از واقعهی 11 سپتامبر که میپرسند: چگونه این اتفاق افتاد را پاسخ میدهد. مسلمان خوب، مسلمان بد؛ کتاب بسیار مهم و محرکی است که عمیقا درک ما را از سیاستهای اسلامی و آنچه آمریکا درباره ی آن به ما فهمانده است، عوض میکند.
آنچه در این کتاب آمده است تجزیه و تحلیلی از اسلام در قرن معاصر است. در این کتاب به بررسی ریشههای امروزی تروریسم میپردازد و حمایتهای آشکار و مجدانه آمریکا را از اسرائیل نشان میدهد.
ممدانی در این کتاب مسلمان خوب به معنی انسان سکولار و غربی شده و انسان بد به معنای فردی متعصب و مذهبی را رد میکند. از نظر مسلمانان و از زاویه دید این نویسنده تقسیم کردن مسلمانان به خوب و بد بیشتر از آنکه جنبه ی مذهبی یا فرهنگی داشته باشد؛ جنبه ی سیاسی دارد.
با فرض اینکه به سادگی بتوان مسلمان خوب را از مسلمان بد جدا کرد ، بازهم در زمان حاضر در سیاست گذاریها با شکست مواجه میشویم. این کتاب در مورد ظهور اسلامی سیاسی در برخورد با دنیای مدرن و قدتمند غرب و جنبشهای تروریستی در قلب اسلام سخن میگوید که پدیدهای به مراتب مهمتر است.
در این کتاب به جنگ نیابتی اشاره شده است. جنگی است که در آن قدرتهای درگیر به جای اینکه مستقیماً وارد جنگ با یکدیگر شوند از طرفهای ثالث بعنوان نمایندگان خود استفاده کرده و دولتهای آنان متحمل ضررهای کمتری میشوند و این سبک را آمریکا پس از جنگ ویتنام در پیش گرفته است.
او در توضیح جنگ های نیابتی در دوره ریاست جمهوری ریگان توضیح می دهد: دولتمردان ملیگرای مجاهد را به عنوان نمایندهی شوروی در کشورهایی نظیر نیکاراگوئه و افغانستان معرفی می کند.در حکومت ریگان نام جنبشهای تروریستی به آسانی کنار زده شد و نام " معادل های اخلاقی/معنوی" بر آنها نهاد.
جنگ نیابتی با حمله آمریکا به عراق پایان یافت و اگر چه در عراق هم مانند جنگ ویتنام خواهد فهمید که با تروریسم نمیجنگد بلکه با ملی گرایی می جنگد؛ و این شیوه اشغال گری، نبردی نیست که پیروزی را برای آمریکا به ارمغان آورد. در این کتاب همینطور به حمایت های آشکار آمریکا از اسرائیل اشاره شده است و توضیحاتی در این زمینه هم داده شده است.
ارسال نظر