حرکت واگن های وارداتی بر ریل اقتصاد غیر مقاومتی
واردات ریل و واگن های راه آهن توسط شرکت راه آهن در حالی که تولیدات آن در داخل کشور در جریان است می تواند انگیزه سرمایه گذاران را جهت ورود و توسعه این صنایع کاهش دهد که این امر قطعا خلاف سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی خواهد بود.
به گزارش گلستان24، بالاخره بعد از مدت ها کش و قوس در مورد تولید ریل ملی توسط شرکت ذوب آهن و تعهد راه آهن در مورد حمایت از این سرمایه گذاری راهبردی، شرکت راه آهن بدلیل تاخیر ذوب آهن در تحویل ریل، اقدام به واردات ۳۰ هزار تن ریل از کشور هند کرده است. این واردات در حالی صورت گرفت که چند هفته قبل، یزدی زاده، عضو هیئت مدیره و معاون برنامه ریزی و توسعه ذوب آهن اصفهان از پیشرفت ۹۷ درصدی پروژه تولید ریل ملی خبر داده و در خصوص تاخیر در اجرای پروژه ریل در ذوب آهن گفته بود: «بر پایه تفاهم نامه تولید ریل ملی در تیرماه سال ۹۳ ، مقرر شد راه آهن جمهوری اسلامی و وزارت راه قبل از شروع پروژه نسبت به پیش خرید ریل از ذوب آهن اقدام نمایند که باوجود نامه نگاری ها، این اقدام صورت نگرفت و تامین مالی پروژه انجام نشد. طی ماههای گذشته و در بازدیدهای مسئولین مختلف از این پروژه، اعلام شد که ریل ملی در زمستان ۹۴ تولید می گردد که به دلایل مختلف از جمله مشکلات مالی و تحریم ها که منجر به محدودیت در ارسال تجهیزات از کشور آلمان گردید، به بهار سال ۹۵ موکول شد. این تاخیر برای پروژه ای که محصول آن برای کشور ، یک محصول استراتژیک محسوب می شود ، عجیب نیست».
درحالیکه شاید بتوان توجیه راه آهن برای واردات ریل را به دلیل نیاز فوری به این کالا تا حدی قبول کرد و امیدوار بود که بعد از تولید ریل ملی دیگر به واردات ریل نیاز نداشته باشیم اما این موضوع در مورد واگن های راه آهن شکل دیگری دارد. در حال حاضر، شرکت های داخلی خط تولید واگن های راه آهن را به صورت عملیاتی در اختیار دارند. به عنوان مثال، محمد جواد فخاری، مدیر عامل شرکت ریل ترابر صبا، آبان ماه سال گذشته در گفتگو با تین نیوز اعلام کرده بود: «ما در کشورمان در بخش تولید واگن هیچ مشکلی نداریم. دانش و توانایی لازم وجود دارد لذا باید حمایت و تدبیر لازم در توجیه سرمایه گذاری دیده شود. ضرورت دارد دولت حمایت های کافی، ابزارها، تسهیلات و مشوق های لازم را جهت ورود و جذب سرمایه ها انجام دهد. ما تفاهم نامه ای با نظارت شرکت راه آهن با واگن پارس اراک، امضا کردیم که درآن تفاهم نامه قرار شد ۱۰۰۰ دستگاه واگن باری و ۱۰۰ دستگاه واگن مسافری خریداری شود و در ازای آن از سبد حمایتی راه آهن جهت توجیه سرمایه گذاری استفاده کنیم».
این در حالی است که وزیر سرمایهگذاری و توسعه استان سورد لوفسک منطقه اورال روسیه در جمع خبرنگاران در اتاق بازرگانی تهران در خصوص خبر تحویل واگن قطار به ایران گفت: «قراردادی بزودی منعقد میشود که طرف روسی شرایط مالی آن را از طریق بانکهای روسی تامین میکند و ۴ هزار واگن به ایران تحویل میدهد».
واردات این چنین کالاهایی در صنعت ریلی که تولیدات آن در داخل کشور در جریان است می تواند انگیزه سرمایه گذاران را جهت ورود و توسعه این صنایع کاهش دهد که این امر قطعا خلاف سیاست های کلان اقتصاد مقاومتی خواهد بود.ب
نابراین از مسئولین امر انتظار می رود تا با حمایت های مادی و معنوی از این صنایع، مثل جلوگیری از واردات بی رویه ریل و واگن، پیش خرید محصولات تولیدی شرکت های سرمایه گذار، ارائه ی تسهیلات دولتی از قبیل وام های کم بهره و… ، تولید کنندگان داخلی را جهت افزایش توان تولیدی خود تشویق نماید.
منبع: مسیرآنلاین
ارسال نظر