نگاهی دیگر به یک دیدار «خاص»؛
فرزند هاشمی؛ تحریم و روح «برجام»
خبر کوتاه بود. دیدار فائزه هاشمی رفسنجانی فرزند یکی از عالی رتبه ترین روحانیون نظام با فریبا کمالآبادی یکی از سران بهاییت در ایران. خبری که بالافاصله هجمه بسیار سنگینی علیه هاشمی رفسنجانی و خانواده وی آغاز کرد.
به گزارش گلستان24، این دیدار به بهانه مرخصی یکی از سران بهاییت ایران بعد از هشت سال حبس شکل گرفته بود. دیداری که تصاویر آن بلافاصله توسط نزدیکان این مجرم امنیتی پخش شد. تصاویری که تاکنون هاشمی رفسنجانی هیچ موضع مناسبی با توجه به حساسیت این فرقه ضاله در جامعه در قبال آن اتخاذ نکرده است و همین مساله سبب شده است تا این سوال پیش بیایید که آیا این دیدار یک تصمیم اتفاقی بوده است یا مانند سال های گذشته نام خاندان هاشمی پیشوند یک ماجرا علیه جمهوری اسلامی خواهد بود؟
فریبا کمال آبادی که در اواخر اردیبهشت ماه ۱۳۸۷همراه با 5 تن از مدیران جامعه بهاییان ایران توسط نیروهای امنیتی در تهران دستگیر شدند در مرداد ۱۳۸۹ از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۲۰ سال حبس محکوم شد. در اهمیت این مجرم امنیتی همین بس که وی به همراه مهوش ثابت، بهروز توکلی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی و وحید تیزفهم، عضو هیاتی به نام «یاران» بودند که اداره امور بهاییان ایران را برعهده داشت.
چندی بعد از این دستگیر بود که بهاییان کمپینی را برای درخواست آزادی فوری آنها راه اندازی کردند. کمپینی که بلافاصله توسط اسراییل و آمریکا حمایت شد و تبدیل شد به یکی از منابع گزارش حقوق بشری علیه جمهوری اسلامی ایران.
فروردین 92 بود که فائزه هاشمی در گفتگو با روزنامه بهار با مرور خاطرات زندان خود به همبند بودن با بهاییان اشاره کرد و ترکیب دوستان خود در زندان را مشخص نمود: " تعدادی از خانمهایی بهایی، تعدادی از سازمان مجاهدین، دو خانم مسیحی، دو نفر از گروه مادران عزادار پارک لاله، تعدادی بچههای سبز و خبرنگار و یک خانم عراقی و چند نفری هم لاییک و چپ".
وی همچنین در مصاحبه با روزنامه فیگارو با اشاره به زندانی شدنش به مدت ۶ ماه میگوید: «زندان تجربه بسیار خوبی بود چرا که با زنان و مردان بزرگ ایرانی، بهائیها، اعضای مجاهدین خلق، اصلاحطلبان و کسانی آشنا شده که برای باورهایشان مبارزه میکنند.»همبند بودنی که بعد از قریب به 3سال تبدیل به هم نشینی شده است و آن هم زیر عکس محمد علی باب.
اما به نظر میرسد این همنشینی ادامه یک رابطه فوق العاده قوی بین فرزند هاشمی و بهاییان است. به عنوان مثال یکی از زندانیان فرقه صهیونیستی بهائیت بنام مهوش.ش که از دوستان و نزدیکان فائزه هاشمی در زندان اوین بوده است؛ در یادداشت های روزانه خود که بعدها در رسانه های بهایی منتشر شد؛ نوشته است: «امروز فائزه خانم اعلان کرد که مایل است ھمراه ما روزه بگیرد [۱۱ تا ۲۹ اسفند دوران روزه بهاییان است]. با او افطار کردیم. محبت او فوقالعاده است.»
مهوش ش در ۲۸ اسفند نیز مینویسد: «امشب افطار مھمان فائزه خانم بودیم. ھمه را دعوت کرده بودند به فسنجان با پسته رفسنجان، سالاد الویه و سوپ عالی، بعد ھم چند دقیقهای صحبت کرد. قرار است سیام اسفند بعد از سال تحویل آزاد شود اما اعلان کرده که مایل است که سال تحویل را در زندان بگذراند».
بنابراین نمیتوان این انتشار تصاویر را عادی تلقی کرد. برای تحلیل این ماجرا باید به همزمانی آن با شروع گام های جدید غرب برای «برجام» سازی در عرصه های مختلف توجه کرد. آغاز به کار مثلث برجام های تروریسم( عقب نشینی ایران در محکومیت حزب الله در استانبول)، موشکی( ابراز سخنان متناقض در بین مسولان نظامی کشور پیرامون آزمایش های موشکی) و حقوق بشر( تلاش های کانادا برای ازائه گزارش حقوق بشری با محوریت پیروان فرق ضاله) و همزمانی آن با انتشار این تصاویر نشان دهنده این مطلب است که این حرکت یک پالس مثبت به طرف غربی برای شروع فشارهای حقوق بشری علیه ایران است. برای اثبات این مدعا میتوان به گزارش نشریع میدل ایست آی استناد کرد.
با گذشت چند روز از این دیدار و ایجاد زمینه مناسب، آمریکا خود را وارد میدان کرده و خواستار آزادی سران بهائی از زندان شد. میدل ایست آی با اعلام این خبر می نویسد: آمریکا مصرانه از ایران خواست، رهبران زندانی بهائی را آزاد کند. براساس این گزارش، "جان کربی" سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه ای ابراز داشت، ما زندانی شدن بهائیان را محکوم کرده و از جمهوری اسلامی ایران می خواهیم آنان را فورا آزاد کند.
میدل ایست آی افزود: بیانیه کربی پس از آن صادر شده که تحریم های بین الملی علیه ایران به عنوان بخشی از توافق هسته ای این کشور با قدرت های جهانی لغو شده اند.
بنابراین میتوان اقدام را پروژه ای از سوی فرزند پر حاشیه هاشمی برای چراغ سبز نشان دادن به آمریکایی ها برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران به بهانه حقوق بشر تفسیر کرد.
اما نکته مهم در این میان سکوت مسئولان دولتی در قبال این حرکت است. سکوتی که گمانه زنی پیرامون بهره برداری دولت از نتایج آن در آینده ای نزدیک را تقویت میکند. به نظر میرسد دولتی که فرجام برجام به گفته رییس بانک مرکزی برایش هیچ بوده است مایل است هر از گاهی تنشی در عرصه سیاسی و اجتماعی کشور ایجاد شود تا در پس ان بتواند اذهان مردم را از عمق ناکارآمدی خود منحرف کند.
باید منتظر بود و دید آیا فائزه هاشمی میتواند نقش برادر مجرم خود یعنی مهدی هاشمی را در اعمال تحریم علیه مردم ایران تکرار کند یا نه؟
به قول مهدی محمدی، این حقیقت برجام به روایت امریکاست. فائزه، همان پدر است که نقاب از رخ برکشیده و ملاحظه کاری را کنار گذاشته است.
منبع: خبرنامه دانشجویان
ارسال نظر