تبعات یک جشن نامتعارف؛
دروغ مسئولان وزارت ارشاد با جوسازی رسانههای زنجیرهای علیه قوه قضائیه
رسانههای زنجیرهای اصلاحطلب با سخنان خلاف واقع مسئولان وزارت ارشاد علیه قوه قضائیه جوسازی کردند درحالی که نشریه یالثارات نه توقیف شده و نه پروندهای به دادسرا ارجاع شده است.
به گزارش گلستان24، جنجالهایی که پس از جشن حافظ و حضور نامتعارف برخی هنرمندان در این مراسم بهوجود آمد با تیتر خاص هفته نامه یالثارات به سمت و سوی دیگری رفت. رسانههای اصلاحطلب بر اساس سخنانی که مسئولان وزارت ارشاد مطرح کردند نسبت به اقدام این نشریه موضع گیری کرده و حسین نوشآبادی سخنگوی این وزارتخانه در سیامین نشست خبری خود که صبح روز 11 مرداد در برج آزادی برگزار شد از توقیف هفتهنامه یالثارات و ارجاع پرونده این نشریه به دادگاه خبر داد.[1]
رسانههای اصلاحطلب در این باب خبر دادند که هفتهنامه یالثارات که در سه سال اخیر سه بار تذکر گرفته، سه بار توقیف شده و یک بار هم لغو مجوز شده بود، بار دیگر توقیف شد.[2]
اما بعد از این خبرسازیها بازهم نشریه یالثارات روی دکه روزنامهفروشیها ظاهر شد تا دوباره جنجالسازی دیگری علیه این نشریه و همچنین قوه قضائیه آغاز و از انتشار این هفتهنامه با وجود توقیف آن انتقاد گستردهای صورت گیرد.
در این رابطه، علی صالح آبادی، مدیر مسؤول روزنامه «ستاره صبح» با نوشتن یادداشتی تحت عنوان «قانون برای همه»، نسبت به اقدامات اخیر هفتهنامه «یالثارات» و پرونده این نشریه واکنش نشان داد و بیان داشت که چرا قانون در برای همه یکی نیست و چرا این هفته نامه باید بعد از لغو مجوز دوباره منتشر شود.[3]
به دنبال این موضوع سخنگوی وزارت ارشاد نیز درباره انتشار دوباره هفتهنامه یالثارات، گفت: « نشریه یالثارات پیش از این لغو مجوز شده و از لیست نشریات مجوزدار وزارت ارشاد خارج شده بود.»
حسین نوشآبادی ادامه داد: «بعد از آنکه مجوز این نشریه لغو شد، مسئولان هفتهنامه یالثارات به دادگاه مراجعه کردند و از مسئولان قضایی حکم انتشار موقت گرفتند و امروز نیز این نشریه براساس حکم قضایی منتشر شده ولی از نظر ما این نشریه لغو مجوز شده است.»[4]
همچنین سید علاءالدین ظهوریان، دبیر هیات نظارت بر مطبوعات، انتشار مطلب اخیر در نشریه یالثارات را مصداق اصرار بر تخلف دانست و از ارسال پرونده تخلف این نشریه به دادسرا خبر داد؛ وی تاکید کرد: این نشریه در جلسه ١٤ دی ٩٤ با رای اکثریت اعضای هیات نظارت بر مطبوعات و به دلیل تخطیهای مکرر از حدود مطبوعات مندرج در ماده ٦ قانون مطبوعات، لغو مجوز شد و همان زمان هم از فهرست نشریات دارای مجوز خارج شد.
دبیر هیات نظارت بر مطبوعات، انتشار مطلب اخیر در نشریه یالثارات را مصداق اصرار بر تخلف دانست و از ارسال پرونده تخلف این نشریه به دادسرا خبر داد؛ وی تاکید کرد:
دبیر هیات نظارت بر مطبوعات در واکنش به تیتر و مطلب اخیر هفتهنامه یالثارات درباره هنرمندان، تاکید کرد: این نشریه در جلسه ١٤ دی ٩٤ با رای اکثریت اعضای هیات نظارت بر مطبوعات و به دلیل تخطیهای مکرر از حدود مطبوعات مندرج در ماده ٦ قانون مطبوعات، لغو مجوز شد و همان زمان هم از فهرست نشریات دارای مجوز خارج شد.
وی افزود: با این وجود، نشریه یالثارات هم اکنون با حکم موقت قوه قضائیه منتشر میشود وابراز امیدواری کرد قوه قضاییه که در این موارد حساسیت لازم را دارد، واکنش مناسب نشان دهد. [5]
اژهای: ادعای وزارتارشاد درباره یالثارات کذب است
این کش و قوسها ادامه داشت تا حجتالاسلام اژهای سخنگوی قوه قضائیه به این جنجال رسانهای واکنش نشان داد. اژهای در خصوص آخرین وضعیت پرونده نشریه یالثارات نیز گفت: بارها عنوان کردهام که اگر همه ما چه شخصیت حقوقی،حقیقی، نشریه رعایت قانون را نماییم، این به نفع همه است و اگر احیانا ابهامی هم از قانون داریم، از طریق قانون عمل کنیم و سعی نکنیم که احیانا فرافکنی کنیم یا با اظهارنظرهای شخصی مطالبی را طرح و مشکلاتی را ایجاد نماییم.
وی در ادامه توضیح داد: این نشریه در 14 دی ماه سال گذشته در هیئت نظارت بر مطبوعات به استناد بند 8 و 11 و تبصره 2 ماده 6 قانون مطبوعات لغو پروانه شد و دبیر هیئت نظارت این مطلب را به موسسه مربوطه ابلاغ کرد. مسئول این موسسه به دادگاه حقوقی تهران دادخواست داد که اعتقاد داریم که این استناد هیئت نظارت صحیح نیست و حق لغو پروانه را نداشته است و بر این اساس تا رسیدگی به این مسئله ما درخواست دادیم دستور موقت برای توقف لغو پروانه داده شود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای تصریح کرد: بر این اساس پس از رسیدگی به این درخواست، دستور موقت مبنی بر متوقف کردن رای هیئت نظارت از ناحیه دادگاه صادر شد و بر اساس قانون باید وجهی به عنوان خسارت احتمالی به حساب واریز شود که اگر این فرد متقاضی و خواهان به حق نبود، این وجه به نفع طرف مقابل برداشت شود.
سخنگوی دستگاه قضا افزود: این مقدار وجه نقد باید به عنوان خسارت احتمالی به حساب واریز شد و دادگاه بر این اساس دستور موقت صادر کرد مبنی بر اینکه لغو پروانه فعلا متوقف شود و بر این اساس آن نشریه حق انتشار دارد. مطالبی دوباره اتفاق افتاد که به ساحت بعضی از هنرمندان و افراد سینما و غیره اهانت صورت گرفت که این کار جرم، گناه و به طور طبیعی قابل تعقیب است. در این رابطه آیا هیئت نظارت برای این مورد اخیر تصمیمی داشته است؟ آیا مجددا جلسهای تشکیل داده است و گفته است که باید این پروانه لغو شود؟ در اینجا مطالبی در بعضی از نشریات، سایتها و خبرگزاریها منتشر شد و از جمله سخنگوی وزارت ارشاد مطالبی را مطرح کرد که این تلقی را در ذهن ایجاد کرد که گویا در مورد اخیر هم هیئت نظارت جلسه ای را تشکیل داده و تصمیمی گرفته است که این نیز کاملا کذب بود.
معاون اول قوه قضائیه بیان کرد: با پرس و جوییهایی که انجام دادهام، متوجه شدم که در این در مورد اخیر اصلا هیئت نظارت بر مطبوعات نه تشکیل شده و نه تصمیمی گرفته شده است، دادگستری استان تهران از سخنگوی وزارت ارشاد دعوت کرد و گفت بر اساس تحقیقات انجام شده، هیئت نظارت مطبوعات در مورد اخیر هیچگونه تصمیم و رایی نداشته، نشستی هم برگزار نشده است.
وی اظهار کرد: بر اساس گفته رئیس کل دادگستری استان تهران، سخنگوی وزارت ارشاد اعلام کرده است برداشت اشتباهی کردهام و هیئت نظارت بر مطبوعات در مورد اخیر هیچ تصمیمی نگرفته است.
حجت الاسلام محسنی اژه ای در ادامه به طرح یک سوال پرداخت و گفت: آیا هیئت نظارت بر مطبوعات میتواند مستقل و بدون دادگاه پروانهای را لغو کند یا خیر؟ در دو مورد مطلبی در قانون آمده است که به نظر میرسد هیئت نظارت هم میتواند مستقل و حتی بدون دادگاه عمل کند؛ اما در این مورد دادگاه نسبت به اصل موضوع دستور موقت صادر کرده و باید نسبت به اصل موضوع رای دهد و باید منتظر ماند که چه رایی صادر میشود.[6]
جعفری دولت آبادی: مسئولان وزارت ارشاد پاسخگو باشند/ نشریه یالثارات توقیف نشده بود، بلکه لغو امتیاز شده است
همچنین عباس جعفریدولتآبادی در هفتمین نشست دادستانی تهران با موضوع «کاهش جمعیت کیفری زندانها» با رد ادعای برخی رسانهها مبنی بر اینکه دادستانی تهران مجوز انتشار مجدد به نشریه یالثارات داده است اظهار کرد: هفتهنامه یالثارات چهاردهم دی ماه سال گذشته و به موجب تصمیم هیات نظارت بر مطبوعات لغو امتیاز شده است، اما پرونده موضوع تخلف در دوازدهم مرداد سال جاری به دادسرای فرهنگ و رسانه ارسال شده است؛ یعنی دبیرخانه هیات نظارت بر مطبوعات شش یا هفت ماه پس از لغو امتیاز، پرونده را با تاخیر چند ماهه دادسرا ارسال کرده است؛ ثانیاًً اعلام کردند که نشریه یالثارات مجدداً توقیف شده است.[7]
دادستان تهران مصاحبه هفته گذشته برخی مسوولان وزارت ارشاد در این خصوص را عذر بدتر از گناه دانست و گفت: فرض کنیم که لغو امتیاز یا توقیف مجدد نشریه امکانپذیر باشد، حال باید پرسید این روزنامه چگونه منتشر شده است و چرا علیه دادستانی تهران جنجال به پا کردند در حالی که مشخص شده است که هیئت نظارت جلسه دومی در خصوص یالثارات تشکیل نداده بود و ناچاراً روز شنبه 16 مرداد 95 در اظهاراتی توجیه کردند که اشتباه شده است.
وی در بیمبنا بودن ادعای مسوولان مربوطه پیرامون نقش دادستانی تهران در انتشار مجدد نشریه یالثارات و جوسازی برخی رسانهها علیه دادستانی، افزود: دادسرا مجوز انتشار به کسی نمیدهد بلکه صرفاً میتواند نشریهای را توقیف کند. نشریه یالثارات توقیف نشده بود، بلکه لغو امتیاز شده است و چون تصمیم کمیسیون هیئت نظارت قابل اعتراض است، با اعتراض مدیر مسوول نشریه، مراتب در یکی از شعب محاکم حقوقی تهران طرح شده و دادگاه مذکور با صدور دستور موقت مجوز انتشار نشریه را داده است.
دادستان تهران با ابراز تاسف از فضاسازی رسانهای اخیر، از مسوولان وزارت ارشاد خواست در این زمینه پاسخگو بوده و طبق قانون عمل کنند
حال سؤال این است، چگونه سخنگوی یک وزارتاین چنین خلاف واقق صحبت می کند و همنوا با جریان خاص رسانه ای، به گونه ای عمل میکنند که قوه قضائیه تحت فشار قرار بگیرد؟ .
[1] http://www.isna.ir/news/95050106254
[2] http://www.isna.ir/news/95050106943
[3] http://www.isna.ir/news/95050109650
[4] http://www.isna.ir/news/95050108105
[5] http://www.isna.ir/news/95050106315
[6] http://www.mizanonline.ir/fa/news/206866
[7] http://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/05/18/1152379
ارسال نظر