در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره هنری «حقوق بشر آمریکایی» مطرح شد

وزیر ارشاد دولت دهم با بیان اینکه دیگر اجازه نمی‌دهیم عده‌ای پرچم آمریکا را بالا ببرند، گفت: هر جا ترور، کودتا و درگیری است، ردپایی از آمریکا را می‌بینیم بنابراین سوژه‌هایی می‌طلبد که هنرمندان به آن بپردازند.

برگزاری جشنواره حقوق بشر آمریکایی به صورت بین‌المللی

به گزارش گلستان24، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره هنری «حقوق بشر آمریکایی» روز گذشته با حضور سیدمحمد حسینی وزیر ارشاد دولت دهم، اصغر آب‌خضر دبیر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، محسن مومنی‌شریف رئیس حوزه هنری، فاضل نظری معاون هنری حوزه هنری، گل‌علی بابایی، حسین بهزاد، علیرضا قزوه، نادر طالب‌ زاده، سیدمسعود شجاعی طباطبایی، سردار سعید قاسمی و جمعی از نویسندگان و هنرمندان در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

 

سیدمحمد حسینی در این مراسم اظهار داشت: خدا را شاکریم که مطالبه رهبری مبنی بر نشان دادن حقوق بشر آمریکایی روی زمین نماند. همگان جنایت آمریکا در ایران و اقصی نقاط دنیا را می‌دانند، هر جا ترور، کودتا و درگیری است، ردپایی از آمریکا را می‌بینیم بنابراین سوژه‌هایی می‌طلبد که هنرمندان به آن بپردازند.

وی ادامه داد: در شرایطی هستیم که غربی‌ها علیه ایران و اسلام کارهای زیادی برای آلوده کردن فضا انجام می‌دهند در حالی که سوژه‌ها و تحقیقات زیادی وجود دارد که جنایات آمریکا را ثابت کرده و می‌تواند دستمایه تولید آثار هنری برای افشا کردن این جنایت‌ها باشد. در حقیقت هرچقدر محصولات فاخر برای افشای آمریکا تولید کنیم باز هم کم است.

وزیر ارشاد دولت دهم گفت: آمریکا از سال 1330 تا 1395 شاید بیش از 30 بار به کشورهای مختلف لشکرکشی کرده است و جنایاتی از او را امروز در یمن، عراق و سوریه می‌بینیم. ضمن اینکه با حمایت آمریکا از منافقین، 17 هزار شهید ترور در کشور داریم که شهیدان رجایی و باهنر هم از این شهدا هستند.

حسینی یادآور شد: جا دارد هنرمندان انقلابی ما به این سوژه‌ها بپردازند و بدانند که در داخل و خارج کشور این آثار هنری مورد استفاده و استقبال قرار می‌گیرد. این روزها اگر کسی علیه آمریکا حرفی بزند ملامت کنندگانی دارد و گاه مورد هجمه قرار می گیرد اما خوشبختانه تعداد نیروهای انقلابی کم نیست و فقط باید منسجم شوند.

وی با اشاره به فعالیت‌های سیدمسعود شجاعی طباطبایی و نادر طالب‌زاده به عنوان دو هنرمند انقلابی گفت: هنرمندانی هستند که برای خدا کار می‌کنند و اجرشان نزد خداوند محفوظ است. با تلاش‌ها و مجاهدت‌های طالب زاده در داخل و خارج کشور آشناییم؛ در حالی که برخی هنرمندان چنین روحیه‌ای ندارند و حاضر نیستند در این وادی گام بردارند. اما او رویش‌های انقلاب و نیروهای متعهد را تربیت کرده و آموزش می‌دهد. آقای طباطبایی هم از نیروهای با انگیزه ای است که با برگزاری نمایشگاه کاریکاتور که به جنایت های آمریکا و اسراییل اشاره داشت، خشم آنها را برافروخت.

حسینی افزود: اگر در دوران مشروطیت عده‌ای زیر بیرق انگلیس بودند، ما این همه شهید که در راه اسلام و ایران تقدیم کردیم، اجازه نمی‌دهیم عده‌ای پرچم امریکا را بالا ببرند. امیدواریم هنر تحت تاثیر بعضی مسائل قرار نگیرد، سایه سکوت بر سر فرهنگ و هنر کشور غالب نشود و هنرمندان رسالت تاریخی خودشان را انجام دهند.

تقدیر از نادر طالب‌زاده

 

در ادامه این مراسم، نادر طالب‌زاده گفت: جنگ نرم مسئله مهمی است اما در این جنگ ما قرارگاه مرکزی نداریم. لازم است پدافند را از ایران خارج کنیم و سخنران و رایزن به کشورهای دیگر بفرستیم تا مردم آمریکا بفهمند چه اتفاقاتی در کشورشان در حال رخ دادن است.

وی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران حرف‌های جهانی برای گفتن دارد و امیدواریم با توجه به نیاز جنگ نرم به ستاد مرکزی، اتفاق های خوبی در این زمینه تا سال آینده رخ دهد.

اسماعیل آجرلو، دبیر نخستین جشنواره هنری «حقوق بشر آمریکایی» در ادامه مراسم اظهار داشت:  رهبر معظم انقلاب اسلامی سال گذشته به موضوع حقوق بشر آمریکایی تاکید کردند و ما وظیفه دانستیم اتفاق هنری را رقم بزنیم و نقض حقوق بشر توسط آمریکا را با زبان هنر به تصویر بکشیم.

وی ادامه داد: این اتفاق بسیار ضروری و لازم است و ما که در جریان پژوهش‌های این جشنواره بودیم به صورت شفاف دریافتیم بزرگترین ناقض حقوق بشر آمریکاست و در این آثار نیز به خوبی به این موضوع اشاره شده است.

آجرلو یادآور شد: از همه همراهانی که در برگزاری این جشنواره کمک کردند تشکر کرده و از همین جا اعلام میکنم چه نهادهای دولتی حمایت کنند چه حمایتی از سوی آنها صورت نگیرد، به پشتوانه جهادگران فرهنگی، سال آینده نیز این جشنواره را برگزار خواهیم کرد و تلاش می‌کنیم جشنواره حقوق بشر آمریکایی سال آینده، بین‌المللی باشد.

در بخش دیگری از این برنامه نیز، کاردار کشور کوبا با اشاره به اینکه آمریکا و متحدانش هر روز در گوشه‌ای از جهان حقی را نقض می‌کنند، گفت: نمونه‌های زیادی از کودتا، توطئه علیه سرنگونی دولت‌ها، حملاتی که باعث مرگ میلیون‌ها نفر از مرگ مردم بی‌گناه می‌شود از اقداماتی است که آمریکا سالهاست در حال انجام آنهاست.

وی اضافه کرد: آنچه در افغانستان و عراق رخ داد و در حال حاضر آن را در سوریه مشاهده می‌کنیم نشان می‌دهد ایالات متحده حاکمیت این کشورها را نقض کرده و همچنین متحد اصلی‌اش در منطقه یعنی اسرائیل همچنان به نقض حقوق مردم فلسطین می‌پردازد و حق آنها نسبت به زمین، زندگی و زندگی در آرامش را از آنها سلب می‌کند.

کاردار کوبا گفت: ما در کوبا، بهداشت، آموزش، امنیت و توسعه را برای مردم خود تضمین کرده‌ایم همچنین به سطوح بالایی از علم، فرهنگ و ورزش دست پیدا کرده‌ایم. این حقوقی است که تمام مردم ایالات متحده از آنها برخوردار نیستند و برای آنها سخت است که کشوری کوچک و آماده نبردی مانند کوبا را به رسمیت بشناسند که قادر است حقوق اساسی شهروندانش را تامین کند. 

وی با اشاره به این که دولت آمریکا نمی‌تواند انقلاب کوبا را سرنگون کند، اظهار کرد: دوستان ایرانی ما می‌توانند مطمئن باشند که ما همچنان برای حقوق اساسی که به دست آورده‌ایم تلاش می‌کنیم و سیاست‌های خصمانه دولت امریکا را محکوم می‌کنیم. انقلاب کوبا، همچنان استکبار آمریکا را به چالش خواهد کشید و همچنان به محکوم کردن نقض حقوق بشر توسط امپریالیسم پرداخته و به مبارزه خود ادامه خواهد داد. هیچ شکی وجود ندارد که ما پیروز خواهیم شد.

تقدیر از مازیار بیژنی

 

در ادامه این مراسم، از کتاب‌های «حقوق بشر آمریکایی» و «وضعیت حقوق بشر در آمریکا» رونمایی شد. جواد حاجی پور و شهناز اسحاقی محققان و نویسندگان کتاب پژوهشی «مصادیق نقض حقوق بشر توسط ایالات متحده آمریکا» هستند که موارد نقض حقوق بشر در داخل کشور آمریکا، عملکرد ضد حقوق بشری این کشور در عرصه بین الملل و همچنین اقدامات خصمانه آمریکا نسبت به مردم ایران را به شکل مستند روایت می کند. متن اولیه این پژوهش در طول برگزاری جشنواره در اختیار هنرمندان قرار گرفت تا از مطالب آن بتوانند در تولید آثار هنری استفاده کنند.

همچنین کتاب «وضعیت حقوق بشر در آمریکا» توسط مرکز پایش معاونت امور بین الملل ستاد حقوق بشر تدوین و از سوی مرکز انتشارات قوه قضائیه منتشر شده است. این کتاب از نقض حقوق بشر توسط آمریکا در حوزه های مختلف در سال 2015 پرده برمی‌دارد.

تجلیل از خانواده شهید باغبانی

 

بر اساس این گزارش، در مراسم اختتامیه، از خانواده شهید هادی باغبانی، نادر طالب‌زاده و سید مسعود شجاعی طباطبایی قدردانی شد. همچنین از افراد برگزیده این جشنواره معرفی شدند.

عکس چیدمان: این بخش برگزیده نداشت اما از فاطمه عرفانیان، علی اکبری، محمدجواد بهادری‌فر و نفیسه بندری تقدیر شد.

اینفوگرافیک: محسن راستی‌پور رتبه سوم، مجتبی غریب‌نواز و حسین رستمی به طور مشترک رتبه دوم، علیرضا خدامرادی رتبه اول.

 

کاریکاتور: حمید صوفی رتبه سوم، اکبر تراب‌پور رتبه دوم، مازیار بیژنی رتبه اول. در این بخش، جایزه ویژه چهره به آرش فروغی اهدا شد.

 

موشن گرافیک: حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی محمدی رتبه سوم، محمدرضا قلی‌پور رتبه دوم و سیدمرتضی خلیل‌پور رتبه اول.

 

پوستر: محمد براتی رتبه سوم، یونس رجبی رتبه دوم و امیر بایرامی رتبه اول.

در حاشیه برگزاری این مراسم، آثار برگزیده نخستین جشنواره هنری «حقوق بشر آمریکایی» در زمینه‌های عکاسی، گرافیک و کاریکاتور دیده می‌شد که می‌توان با آثار هنرمندانی از جمله مازیار بیژنی، حمید صوفی، حمید قالیجاری، محسن راستی‌پور، مهدی مصطفوی و الهام محمدی وثوق اشاره کرد.

 

بنابر این گزارش، نخستین جشنواره حقوق بشر آمریکایی چندی پیش فراخوان خود را منتشر کرد و با استقبال چشمگیر مخاطبان و اهالی هنر روبه‌رو شد.

این جشنواره با توجه به بیانات مقام معظم رهبری درخصوص «حقوق بشر آمریکایی» و نام‌گذاری هفته دوم تیرماه هر سال به این نام، توسط دبیرخانه پویش مردمی «افشای حقوق بشر آمریکایی» با همکاری موسسات و نهادهای مردمی با هدف معرفی چهره واقعی مدعیان جهانی حقوق بشر با استفاده از ابزار هنر برگزار شد.

تا پایان تیرماه و آخرین مهلت برای ارسال آثار هنری به این جشنواره، حدود 800 اثر در بخش‌های مختلف به حوزه هنری البرز به عنوان دبیرخانه در گرایش‌های موشن‌گرافیک، اینفوگرافیک، پوستر و تابلو مقاله، عکاسی چیدمان و کاریکاتور فرستاده شد. این 800 اثر توسط 350 نفر از هنرمندان ارزشی سراسر کشور در جشنواره شرکت داده شدند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

 

ارسال نظر

آخرین اخبار