پس از ماه ها رقابت انتخاباتی میان کلینتون و ترامپ، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شد و برنده و بازنده اعلام شدند. ترامپ با کسب آرای بالا توانست رئیس جمهور آمریکا شود و راهی کاخ سفید شود.

سرنوشت برجام در دستان ترامپ

به گزارش گلستان24، پس از ماه ها رقابت انتخاباتی میان کلینتون و ترامپ، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شد و برنده و بازنده اعلام شدند. ترامپ با کسب آرای بالا توانست رئیس جمهور آمریکا شود و راهی کاخ سفید شود.

ترامپ که با تبلیغات و سخنرانی های انتخاباتی عجیب و گاهاً مضحک توانسته بود توجه همه را جلب کند، کلینتون را شکست داد و اکنون خیلی ها منتظر موضع گیری ترامپ نسبت به ایران هستند. وی که در سخنرانی های انتخاباتی خود مطالب خنده داری از فروش موشک های معیوب به ایران را بیان کرده بود به نظر نمی آید دید بهتری نسبت به ایران داشته باشد.

سخنان تبلیغاتی ترامپ درباره ایران به قدری رویایی بود که سرلشکر باقری اینچنین پاسخ داد: آن فردی که تازه به قدرت رسیده حرف‌های بزرگ‌تر از دهانش زده و در موقع تبلیغاتش شکر زیادی خورده است. ما به او می‌گوییم بگذار از راه برسی، از فرمانده نیروی دریایی و فرماندهان آن روز بپرس که نیروهایت روی قایق‌ها به چه روزی افتادند. تهدید جمهوری اسلامی ایران در تنگه هرمز و خلیج‌فارس به مانند شوخی است، همین اقتدار دریایی را در زمین و هوا و پدافند و نیروی قدس سپاه داریم.

کلینتون یا ترامپ فرقی نمی کند، دولت آمریکا از گذشته های دور دشمن ایران بوده و دشمنی هایش هم هنوز ادامه دارد، در نتیجه قطعاً کسانی بر مسند قدرت در این کشور قرار می گیرند که موافق با دیدگاه یهود نسبت به مسلمانان باشد.

اما نکته ای که در این دوره حائز اهمیت است، اجرای برجامی است که در دولت قبلی با ایران منعقد شد. کلینتون که وزیر خارجه دولت اوباما بود، در سخنان انتخاباتی اش اعلام کرده بود که در اجرای برجام مانند اوباما عمل خواهد کرد فقط روند اجرایش را گسترده تر و سریع تر خواهد کرد.

اما دونالد ترامپ در سخنانش طرف آمریکایی را فریب خورده از ایرانی ها در میز مذاکره می داند، وی می گوید یا فریب خورده یا عمداً چنین قراردادی را امضا کرده است. ترامپ اظهار کرد که روند اجرای برجام را با دقت بالایی پیگیری خواهم کرد. چیزی که از موضع گیری های ترامپ نسبت به ایران برداشت می شود افکار عمومی را به این سوق می دهد که وی به کلی با برجام مخالف است و در سخنان انتخاباتی اش هم حرف از آتش زدن برجام زده است.

برجام که دارای نقاط کور زیادی برای آمریکایی هاست ممکن است اولین عامل فشار ترامپ بر ایران باشد. در واقع آنقدر در برجام ظرفیت برای فشار به ایران وجود دارد که نیازی به طی کردن راه های پرهزینه نیست.

در مجموع می توان گفت که سالیان سال با تغییر دولت ها در آمریکا، موضع این کشور در قبال ایران یکسان بوده است و با آمدن هر رئیس جمهور تغییری در روابط ایران و آمریکا و کاهش دشمنی های این کشور علیه ایران بوجود نیامده است. اما باید دید ترامپ چطور برجامی را که حاصل تلاش دولت یازدهم است اجرا خواهد کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر

آخرین اخبار