عباس گودرزی کاریکاتوریست انقلابی در مصاحبه با گلستان24؛

احتمالاً شما هم او را بیشتر با نام تلخندک می‌شناسید تا عباس گودرزی.«تلخندک» که با کاریکاتورهایش در زمان جنگ نرم هشت ماهه، فتنه گران را هجو می کرد یکی از عمارهای امام خامنه ای در حوزه کاریکاتور میباشد.

مجموعه های فرهنگی باید بحث آموزش نیروهای ارزشی و انقلابی را جدی بگیرند

به گزارش گلستان24، احتمالاً شما هم او را بیشتر با نام تلخندک می‌شناسید تا عباس گودرزی. کاریکاتوریستی که طی چند سال اخیر در فضای مجازی یک پای ثابت دفاع از کشور و دین و ولایت بوده و کارهایش سایت به سایت و وبلاگ به وبلاگ چرخیده‌اند.

عباس گودرزی (1)

عباس گودرزی متولد ۵۷ است. دیپلم گرافیک را از هنرستان خواجه نصیرالدین طوسی بروجرد گرفته است و مدرک لیسانس نقاشی از دانشگاه کرمان دارد. بعد از تمام شدن سربازی به خاطر وضعیت اشتغال در استان مجبور به مهاجرت به تهران می‌شود.

وی از رویش های انقلاب اسلامی در دوران فتنه است. «تلخندک» که با کاریکاتورهایش در زمان جنگ نرم هشت ماهه، فتنه گران را هجو می کرد یکی از عمارهای امام خامنه ای در حوزه کاریکاتور میباشد.

عباس گودرزی (3)

متن زیر مصاحبه‌ای است که گلستان24، در حاشیه چهارمین نمایشگاه رسانه های دیجیتال انقلاب اسلامی با او انجام داده است:

 

خودتان را معرفی کنید

بنده عباس گودرزی هستم،کاریکاتوریست،طراح،فعال فرهنگی جبهه انقلاب

اصالتا اهل بروجرد هستم

 

از چه زمانی شروع به طراحی کردید؟

با نشریات محلی استان کرمان آغاز کردم و از سال 86 با روزنامه جام جم و جوان ادامه یافت و با تلنگری که در فتنه 88 در من ایجاد شد بطور جدی وارد کار طراحی شدم و بیشتر طرح های سیاسی انجام میدادم، هر روز بر اساس تیترهایی که در جوان، کیهان یا فارس می‌آمد، کاریکاتور می‌زدم و در شلوغی‌های فتنه تقریباً هر روز کارم در روزنامه جوان چاپ می‌شد. جالب این بود که همان شب‌ها مسعود بهنود در بی‌بی‌سی این کاریکاتورها را نقد می‌کرد.

در حال حاضر به طور ثابت با خبرگزاری دانشجو و دکتر سلام و مجموعه هایی که دغدغه فرهنگی دارند و خواهان طنز و کاریکاتور باشند به طور پراکنده همکاری می کنم.

عباس گودرزی (2)

چطور شد که  اسم تلخندک را انتخاب کردید؟

تلخندک به معنی خنده کوچک تلخ است.معمولا کاریکاتوریست  کارهایی که انجام می دهد از روی درد جامعه در زمینه اجتماعی هست که بقیه جامعه باید از طریق آن کاریکاتور با مشکلات جامعه آگاه شوند.در واقع کاریکاتوریست با طرحی که میزند به نوعی با آن درد اعتراض می کند تا هم کسی که مسئول آن اتفاق هست و هم مردم که مخاطب آن اتفاق هستند از آن مطلع شوند.

 

  تلخندک با احتساب وبلاگ چقدر عمر دارد ؟

سال 88 وبلاگ تلخندک را راه اندازی کردم و سال90 تبدیل به سایت نمودم ولی بیشتر فعالیتم در شبکه های اجتماعی تلگرام و اینستاگرم می باشد.

عباس گودرزی

چه رتبه و جوایزی بدست آوردید؟

بنده خیلی دغدغه بدست آوردن جایزه و رتبه در جشنواره و مسابقات را ندارم.چون اعتقاد دارم کاریکاتور هنری است که به دو دسته تقسیم می شود: یک دسته هنری که رسانه ای و مردمی، می باشد و دغدغه اجتماعی دارد و یک دسته هم هنری است که جشنواره محوره و دغدغه اجتماعی و مردمی خاصی ندارد.بطور مثال در حال حاضر دغدغه جامعه ما هوای بد اهواز یا سیاست خارجی ما میباشد!؟ یا بالا رفتن قیمت دلار!؟

هنرمندی که دغدغه جامعه و مردم داشته باشد به طور حتم در مورد آب و هوای بد اهواز طرحی خواهد زد تا با این کار هم خود ش با مردم آن دیار همدردی کرده باشد و هم به مسئولین مربوطه اعتراضی کرده باشد.

با این حال در حال حاضر بنده بعنوان فعالترین کاریکاتوریست سیاسی معرفی شده ام و تواستم جایزه اول فعالترین کاریکاتوریست سیاسی کشور را به دست بیاورم. در جشنواره عمار کاریکاتوری که در بحث بزرگذاشت حماسه (9دی) طراحی کردم بعنوان موثرترین طرح شناخته شد و توانستم رتبه برتر را کسب نمایم.

عباس گودرزی دکتر سلام

همکاریتان با دکتر سلام از چه زمانی آغاز شد؟

تقریبا از نیمه های راه به این مجموعه اضافه شدم.چون دکتر سلام در فضای طنز رسانه ای بود دوستان تصمیم گرفتن که بخش دکترترین را با کاریکاتور معرفی کنند که بنده را بعنوان طراح کاریکاتور معرفی کردند.

 

انتقاد به مجموعه دکتر سلام؟

مجموعه دکتر سلام مجموعه موفقی است که تاثیرگذار بوده و نقدهایی هم به آن وارده و میتواند بیشتر از این هم کار بشود.

عباس گودرزی کاریکاتوریست (3)

خاطره خوش و تلخ؟

بنده بعنوان یک فعال رسانه ای وقتی مشاهده میکنم کاری که انجام می دهم تاثیر گذار میباشد و آنطورکه باید و شاید دیده میشود خاطره خوشی برایم برجای می گذارد.برای خودم کارهایی که در فضای بین المللی انجام دادم دلچسب و شیرین بوده است.بطور مثال کاریکاتوری که در بحث  شیعیان عربستان طراحی کردم که چفیه ای که بر سر ملک عبدالله پادشاه عربستان انداخته شده یک طرف منقش به پرچم آمریکا و طرف دیگر پرچم اسرائیل می باشد که این وابستگی آل سعود به استکبار جهانی را نشان می داد و برای بنده  جالب بود با وجود آنکه همکاری خاصی با شیعیان عربستان نداشتیم ولی این طرح در دستان آنها قرار داشت  و به نوعی با آن به آل سعود اعتراض می کردند .

عباس گودرزی کاریکاتوریست (4)

یا مثلا نقاشی ای که از چهره شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین طراحی کردم بصورت قالب های مختلف بنر،پوستر و ماکت درراهپیمایی مردم بحرین قرار داشت برایم خاطره انگیز بود.

عباس گودرزی کاریکاتوریست (1)

با وجود تأثیری که کار شما دارد تا بحال تهدید شده اید؟

بله در ایام فتنه 88 تهدید شدم.یکی از دوستان(!) ضد انقلاب، کلّی در اینترنت گشته بود تا در یکی از سایت‌ها عکسی از من گیر آورده بود، بعد در کامنت‌های سایتم پیغام گذاشته بود که: هی فلانی! شناسایی شدی و ما بالاخره گیرت می‌آریم و خلاصه می‌زنیمت. ما هم گفتیم موفق باشید. در دوران فتنه معمولاً این تهدیدها زیاد بود. فحش شنیدن در کامنت‌های سایت که کاملاً برایم طبیعی شده است.چهره من شناخته شده نیست و کسی من را به چهره نمی‌شناسد و عکس من را ندیده‌اند، شاید اگر بود، ترور هم اتفاق می‌افتاد (خنده).

داعش آمریکا و اسرائیل

از طرح‌هایی که تا به‌حال زده‌اید کدام طرح را خیلی دوست دارید؟

همه طرحی که هر هنرمندی طراحی می کند برایش دلنشین است ولی طرحی که بیشتر  تاثیر گذار باشد برایش دلنشین تر و خاطره ساز تر است.مثلا کاری که برای بیداری اسلامی انجام دادم که داعش دست پرورده آمریکا و اسرائیل و عریستان هست که این طرح حتی در رسانه های اسرائیلی هم بازتاب داشت و تحلیل شد و این موفقیتها به این دلیل است که دغذغه امثال بنده انقلابی و خط امامی و خط رهبری میباشد و دغدغه اصلی ما جمهوری اسلامی است و وقتی که رسانه های دشمن روی آن تحلیل می کنند برای بنده دلنشین است که آنقدر موثر است که دشمنان را وادار به واکنش می کنند.

عباس گودرزی کاریکاتوریست (2)

در مورد طرحی که برای خداحافظی مهدی هاشمی زده بودید چه بازخوردی برایتان داشت؟

این طرح هم جزو طراح هایی بود که خیلی تاثیرگدار بود و بازتاب زیادی در جامعه داشت به همین دلیل ظاهرا با توجه به فشاری که از طرف جریانی خاص اعمال شده از مجموعه دکتر سلام و مدیر مسئول خبرگزاری دانشجو شکایت شده که پرونده در حال بررسی می باشد و برای بنده جالب بود با توجه به اینکه کاریکاتور وزرا و مسئولین زیادی رو طراحی کردم هیچ شکایتی نشده ولی از این طرح شکایت شده است که کمی جریان ساز شد.

 

چه توقعی از مسئولین و صاحب نظران دارید؟

توقعی خاصی ندارم ولی بیشتر دغدعه بنده برای سایر هنرمندان جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی است که مسئولان توجه بیشتری به آنها کنند و ارزش بیشتری برای محصولات فرهنگی قائل شوند.

وقتی رهبرمعظم انقلاب می فرماید هیچ اتفاقی در عالم نمی افتد مگر آنکه در قالب هنر بیان شود این نشان از ارزش هنر و هنرمند مییاشد.

چرا نباید کادر ثابت کاریکاتور یا اینفوگرافی داشته باشیم که کار هنریمان ماندگار شود.این همان کم کاری و کم لطفی مسئولین مربوطه میباشد.

چرا آموزش تخصصی بری هنرمندان برگزار نمی کنیم؟ در صورتی که در طرف دیگر نیروهای مقابل جبهه انقلاب هنرمندان خود را حتی به خارج از کشور اعزام می کند تا آمورش بهتر و بیشتری ببیند...چرا جبهه انقلاب دغدغه کمی برای نیروهای خود در این زمینه دارد که رشد بهتری کنند تا هنرمندان ارزشی کار بهتر و ماندگارتری طراحی کنند.

عباس گودرزی تلخندک

حرف آخر؟

مجموعه های فرهنگی باید بحث آموزش نیرو را خیلی جدی بگیرند.در شهرستانهای کشور نیروهای توانمندی قرار دارند که بخاطر عدم توجه مسئولین مجبور می شوند حتی با رسانه های بیگانه همکاری کنند.

 

از شما تشکر می کنیم که وقتتان را به ما دادید.

امیدوارم موفق باشید

ارسال نظر

آخرین اخبار