آمارهای دولت غیرمنطقی است. عملکرد نومیدکننده‌ اقتصادی آنها، مطلبی نیست که برای اثباتش دلیل اقامه کرد؛ آنقدر بدیهی که «تصور آن موجب تصدیق است.»

مورد عجیب حسن روحانی؛ رئیس‌جمهوری که خیال می‌کند هفتصدهزار شغل ایجاد کرده!

به گزارش گلستان24،​ روحانی در جریان بازدید دیروزش از ستاد انتخابات کشور ادعا کرده فقط در سال گذشته ۶۳۰هزار فرصت شغلی تازه به‌وجود آورده؛ ادعایی که البته نسبت به ادعاهای سابق (یعنی ایجاد ۷۰۰هزار شغل) هفتادهزار تایی آب رفته بود! آمار البته همین‌جوری هم غیرمنطقی است؛ عملکرد نومیدکننده‌ی اقتصادی دولت، مطلبی نیست که برای اثباتش دلیل اقامه کرد؛ آنقدر بدیهی که «تصور آن موجب تصدیق است.» روحانی ولی می‌گوید شاهکارش در ۲۵ سال گذشته بی‌سابقه است! مبنای آمار و ارقام شعارهای انتخاباتی آنها چیست؟ آقای روحانی آمار هفتصدهزار شغل جدید را دقیقاً از کجا درآورده است؟

 

 

بررسی یک ادعا؛ روحانی هفتصدهزار شغل تازه را از کجا آورد؟

معلوم نیست؛ ولی برای بررسی آمار و ارقام بیکاری بالطبیعه معتبرترین گزارش موجود، نتایج «آمارگیری فصلی نیروی کار» مرکز آمار ایران است. گزارشی که اجمالاً در فرمتی ثابت و با معیارهای روشن، نبض اقتصاد و اوضاع بازار کار مملکت را نشان می‌دهد. احتمالاً مهم‌ترین پارامترهای این گزارش عبارتند از جمعیت فعال و نرخ بیکاری. فرمول‌های محاسبه‌ی هرکدامشان را در تصویر زیر براساس استاندارد مرکز آمار ملاحظه می‌کنید: 

 

 

خوب براساس فرمول پیدا است برای محاسبه‌ی جمعیت بیکار هر فصل باید شاخص نرخ بیکاری را در شاخص جمعیت فعال ضرب کرد. برای راستی‌آزمایی مدعای ایجاد هفتصدهزار شغل خیلی ساده می‌توان جمعیت بی‌کار را در ابتدای این دولت با آخرین گزارش مرکز آمار در زمستان ۹۵، مقایسه کرد. بر اساس گزارش مرکز آمار، بهار ۹۲ جمعیت فعالِ بالایِ ده سال (شامل شاغلین و افراد جویای کار) حدود بیست‌وچهار میلیون و هشتصدهزار نفر بوده با نرخ بیکاری ۱۰.۶درصد؛ این یعنی چیزی حدود دو میلیون و ششصدهزار نفر بی‌کار. گزارش مرکز آمار اما حال و روز زمستان ۹۵ را درآستانه‌ی چهارسالگی دولت این‌طور تصویر می‌کند: جمعیت فعال حدود بیست و پنج میلیون و هشتصدهزار نفر با نرخ بیکاری ۱۲.۵ درصد؛ یعنی بالغ بر سه میلیون و دویست هزار نفر بی‌کار. ببینید:

 

 

نتیجه روشن است؛ براساس گزارش مرکز آمار در چهارسال گذشته روحانی و دولتش نه تنها شغل تازه‌ای ایجاد نکردند، بلکه 600هزار نفر را هم به لشگر بی‌کاران اضافه کردند. تقریباً به همان اندازه‌ای که آقای رئیس‌جمهور دیروز ادعا کرده؛ یعنی اگر ایجاد آن ششصد و سی هزار شغل جدید واقعیت داشت، نرخ بیکاری نه تنها نباید افزایش می‌یافت، بلکه روند نزولی هم پیدا می‌کرد. با این وجود واقعیت‌های آماری محتوای دیگری را نمایه می‌کنند.

 

گذشته از این‌ها اما احتمالاً معتبرترین متر و معیار، تجربیات واقعی مردم است. مردمی که هر کدامشان درمیان بستگان و دوستان، چندین و چند جوان تحصیل‌کرده‌ی بی‌کاری را پیدا می‌کنند که به آمار و ارقام تدبیر و امید نیشخند می‌زنند. و البته سیل کمپانی‌ها و صنایعی که به لطف اوضاع اقتصادی و سیاست‌های دولت روحانی دومینو-وار درحال تعطیلی است. برای بررسی این موضوع به سراغ نمایندگان مردم رفتیم تا از اوضاع کسب و کار در حوزه انتخابیه‌شان برایمان تعریف کنند.

 

موسوی لارگانی: فقط در شهر ما فلاورجان بیش از ۴۰هزار نفر بیکار شدند

حجت الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی نماینده مردم فلاورجان در مجلس در، با اشاره به اظهارات اخیر رئیس جمهور مبنی بر ایجاد ۷۰۰ هزار شغل جدید، اظهار داشت: «ما چندین مرتبه از رئیس‌جمهور محترم و وزرایی که با بحث اشتغالزایی سروکار دارند خواستیم رسماً اعلام کنند 700هزار یا یک‌ونیم میلیون شغلی که ادعا می‌شود، کجا است تا مردم بدانند این افراد در کجا مشغول به کارند.»

 

 

وی افزود: «به واسطه عضویتم در هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی جلساتی با صنعت‌گران شهرستان‌های استان اصفهان داشتم؛ در اکثر شهرستان‌های استان واحدهای تولیدی تعدیل نیرو انجام دادند. به طور مثال از ابتدای عمر دولت تاکنون در شهرک صنعتی اشترجان که تنها شهرک صنعتی استان است، بیش از 40 هزار نفر بیکار شده‌اند؛ این شهرک در شهرستان فلاورجان بوده و این آمار تنها مربوط به یکی از شهرستان‌های استان است. اگر بخواهیم شرایط بیکاری استان پهناوری مثل اصفهان را محاسبه کنیم، به آمار و ارقام بسیار بالاتری خواهیم رسید.»

 

سعیدی: از ماشین‌سازی گرفته تا تولیدی‌های کیف‌وکفش؛ اغلب صنایع آذربایجان درحال تعدیل نیرو هستند

محمداسماعیل سعیدی نماینده مردم تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر ایجاد ۷۰۰ هزار شغل جدید، اظهار داشت: «بنده در نامه‌ای خطاب به آقای رئیس‌جمهور از وی خواستم تا مصداقی مشاغل جدیدی که ادعا می‌کنند را در استان آذربایجان شرقی اعلام کند تا ما هم مطلع شویم و بتوانیم برای مردم توضیح دهیم.»

 

 

وی تصریح کرد: «اغلب آمار و ارقام ارائه شده غیرواقعی و غیرقابل اعتماد است؛ متأسفانه ولی آقایان دلشان را به این حرف‌ها خوش کرده و آن را مثل «بالش پرِ قو» زیر سرشان گذاشته‌اند.»

 

 نماینده مردم تبریز با تأکید براینکه واحدهای تولیدی این شهر در حال حاضر با کمتر از 50 درصد ظرفیتشان فعالیت می‌کنند، ادامه داد: «تنها یکی از واحدهای تولیدی استان یعنی «کارخانه شیرین عسل» در سال گذشته توانست حدود هزار نیرو جذب کرده و خط تولیدش را توسعه دهد؛ اما دیگر کارخانجات استان یا تعدیل نیرو داشتند و یا نهایتاً شرایط موجود را حفظ کردند.»

 

سعیدی گفت: «به‌طور مثال کارخانه تراکتورسازی تبریز توانست با هزار سختی وضعیت موجود را حفظ کند. اما از سوی دیگر کارخانه ماشین‌سازی وضعیت بحرانی دارد و حتی نتوانست حقوق کارمندان و کارگرانش را در آستانه ایام نوروز پرداخت کند. همچنین در سال گذشته کارخانجات فولاد این منطقه حدود 700، 800 نفر تعدیل نیرو داشتند.»

 

وی تأکید کرد: «شهریورماه سال گذشته کارخانه «ام‌دی‌اف آلومینه» را افتتاح کردیم که بزرگترین کارخانه ام‌دی‌اف ایران محسوب می‌شد، اما اواخر سال به دلیل واردات بی‌رویه حدود 100 نفر از نیروهایش تعدیل شدند. کارخانجات تولیدی کیف و کفش تبریز هم عمدتاً با تعدیل نیرو مواجه بودند.»

 

کوچکی نژاد: بیکاری در استان گیلان سه‌درصد رشد داده/ بیش از 50وعده دادند در سفر استانی؛ هیچکدام محقق نشد

جبار کوچکی‌نژاد نماینده مردم رشت در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، درباره‌ی اظهارات اخیر رئیس‌جمهور مبنی بر ایجاد ۷۰۰ هزار شغل جدید، اظهار داشت: «روحانی نباید گمان کند باز هم نزدیک ایام انتخابات می‌تواند کلیدش را دربیاورد و رأی مردم را از آن خود کند؛ مردم امروز دیگر آن کلید و آن مرد را باور ندارند. مثلاً ایشان اعلام کرده که در چهار سال گذشته کارهای زیادی انجام داده است؛ خیلی خوب، بگویید راه آهن رشت-قزوین که 82 درصد پیشرفت فیزیکی داشت، در دولت یازدهم چند درصد پیشرفت کرده؟ یا مثلاً بزرگراه رشت-قزوین که فقط یازده کیلومتر از 180 کیلومتر آن باقی مانده بود، چه میزان پیشرفت داشته است؟»

 

 

وی یادآور شد: «کارخانجات بزرگی مثل کارخانه چوب کاغذ ایران (چوکا) و چند کارخانه دیگر همچون کاشی خزر تعطیل شده‌اند و باقی کارخانه‌ها با کمتر از 25 درصد ظرفیت کار می‌کنند. دولت کجا توانسته اشتغال‌زایی کند!؟ از سوی دیگر رئیس‌جمهور ادعا کرد دولتش توانسته در گیلان در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی اقدامات قابل توجهی انجام دهد؛ اگر منظورشان نیروگاه پلاسر است؛ که باید گفت این نیروگاه پیش از دولت تدبیر و امید افتتاح شده بود!»

 

نماینده مردم رشت پیرامون معضل بیکاری، گفت: «متأسفانه در استان گیلان بیکاری ۳ درصد افزایش یافته و به دنبال آن دیگر معضلات اجتماعی همچون طلاق با رشد بالایی همراه بوده است.»

 

وی افزود: «رئیس‌جمهور در سفر به استان گیلان بیش از 50 وعده به مردم داد، امروز باید بگوید کدام یک از این وعده‌ها محقق شده است!؟ قرار بود برای اصلاح دو رودخانه آلوده در شهر رشت اعتباراتی تخصیص داده شود؛ در نهایت دولت 15 میلیارد بیشتر به این کار تخصیص نداد که آن هم بین دستگاه‌های مختلف مثل گوشت قربانی تقسیم شد.»

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

ارسال نظر

آخرین اخبار