تبلیغات کاندیداهای شورای شهر در فضای مجازی
فرش قرمز فضای مجازی برای نامزدهای انتخاباتی در شورای شهر
عرض اندام در فضای مجازی، برای کاندیداها فرصتی است جهت ارائه مطلب و سخنگویی به طور گزینشی که با طمأنینه و صرف وقت انجام میگیرد، بنابراین اگر این فضا، تنها فرصت محک زدن صداقت و دغدغههای کاندیدا بود، برای شهروندان موقعیت مناسبی برای راستی آزمایی و شناخت کاندیدا فراهم نمیشد.
به گزارش گلستان24، این روزها در هر شهر و روستا که قدم می گذاری صحبت از دو انتخاب مهم در پایان اردیبهشت سال جاری است. مردم استان گلستان همگام با سایر مردم کشور درگیر تب و تاب دو انتخاب ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا هستند انتخابی که به قطع می تواند سرنوشت مردم را رقم بزند.
در این میان یکی از مباحث مهم برای انتخاب کاندیدا اصلح تبلیغات است اگرچه در گذشته بیشتر کاندیدها تلاش میکردند تا با حضور در میان مردم و سخنرانی در اماکن عمومی به ارائه برنامههای خود بپردازند اما امروزه با توجه به فراگیر شدن شبکههای مجازی بسیاری از کاندیداهای شورای اسلامی شهر به تبلیغات در این نوع فضاها و به ایجاد کانال و گروههای تلگرامی روی آوردهاند.
این روزها نامزدهای انتخاباتی در شورای شهر گرگان نیز بسیار فعالتر از گذشته در شبکههای مجازی دیده میشوند از طرفی طرفداران نامزهای انتخاباتی با راهاندازی گروههای حمایتی در فضاهای مجازی به خصوص تلگرام سعی به جذب آرای بیشتر برای نامزدهای مورد نظر خود دارند.
با این وجود اگرچه گسترش فضای مجازی این امکان را برای کاندیداها فراهم میکند تا به راحتی و با هزینه کمتر بسیاری از مطالب و برنامههای خود را به مردم ارائه دهند اما برخی از شهروندان گرگانی معتقد هستند تبلیغات روی دیوارهای مجازی شیوه مناسبی برای ارائه برنامههای نامزدهای انتخاباتی نیست.
عدم شفافیت برنامه نامزدهای شورای شهر در فضای مجازی
در همین رابطه یک شهروند گرگانی با انتقاد از تبلیغات کاندیداهای شورای شهر در فضای مجازی گفت: شورای شهر یک پارلمان محلی است که از دل مردم برخاسته و باید در صدد رفع مشکلات حوزه شهری برآیند.
فریبا شیری اظهار کرد: قطعأ یک نامزد انتخاباتی با بازدید از نقاط مختلف شهر و گفتگوی مستقیم با مردم میتواند به مشکلات زیر پوست شهر پی ببرد اما متأسفانه امروز شاهد آن هستیم تنها به دلیل توسعه شبکههای مجازی اکثر کاندیداهای شورای شهر به ارائه برنامههای خود در این نوع شبکهها بسنده میکنند که در بعضی از مواقع این برنامههای خارج از توان و حیطه اختیارات آنهاست.
وی ادامه داد: فضای مجازی در کنار شیوههایی همچون جلسات حضوری با مردم میتواند شیوه مناسبی برای ارائه برنامه نامزدهای شورای شهر باشد اما اینکه کاندیدا صرفأ به فضای مجازی تکیه کند روش مناسبی نیست، مردم حق دارند از نزدیک کاندیداهای خود را ببینند چرا که ارزیابی نطق بیان، زبان بدن، فصاحت و بلاغت در گفتار در کنار تعهد و اخلاق یکی از ویژگیهای مهم برای نماینده شهر محسوب میشود.
شهروند دیگر گرگانی در خصوص تبلیغات نامزدهای شورای شهر در فضاهای مجازی در گفت و گو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: این روزها با توجه به نزدیکی انتخابات شورای اسلامی شهر وقتی وارد فضای مجازی از جمله تلگرام میشوم مشاهده میکنم عضو کانالها یا حامیان نامزدهای انتخاباتی شورای شهر و با عناوینی که توسعه شهر گرگان را یدک میکشند شدهام که البته خروجی و عملکرد مناسبی از این نوع کانالها دیده نمیشود.
علی مظاهر ادامه داد: در حالیکه باید در این کانالها و گروههای طرفداران صحبتی از ارائه برنامه و چگونه برنامهریزی برای رفع مشکلات حوزه شهری باشد اما به طور خلاصه و تیتروار به چند بار کلی و تکراری که بارها از زبان نامزدهای انتخاباتی شنیدهایم دیده میشود و بقیه پستها شامل قطعه ادبی، ارسال انواع استیکر و پیامهای بیمحتواست که به شخصه ترجیح میدهم از این گروهها خارج شوم چرا که حاوی هیچ نوع پیام با ارزشی نیستند.
مردم انتخاب آگاهانه داشته باشند
در حالیکه بعضی از شهروندان گرگانی به تبلیغات نامزدهای انتخاباتی شورای شهر در فضای مجازی معتقد نیستند اما از طرفی برخی بر این باور هستند اگر کاندیدا تعهد و صداقت واقعی داشته باشند فرقی نمیکند در فضای مجازی یا به صورت گفتگو مستقیم با مردم به ارائه برنامههای خود بپردازد.
در همین رابطه یک جوان گرگانی در گفت و گو با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: اگر یک کاندیدا واقعأ فردی متعهد و پای کار باشد فرقی نمیکند در فضای مجازی یا سخنرانی در اماکن عمومی به ارائه برنامههای خود بپردازد، کما اینکه تبلیغات در فضای مجازی میتواند به کاهش هزینهها و ریخت و پاشهای معمول که بعضأ در سطح شهر و برای جذب آرا دیده میشود جلوگیری کند.
حسین اعلمی بیان کرد: مردم باید با آگاهی و اشرافیت کامل در پای صندوق رأی حاضر شوند و اولین قدم این است که مردم نسبت به وظایف و اختیارات شوراهای شهر و روستا واقف باشند چرا که بسیار مشاهده میشود نامزد شورای شهر وعدههایی میدهد که نه میتواند آن را عملی کند و نه در حیطه اختیارات و تواناییهای این افراد است.
وی خاطرنشان کرد: فضای مجازی به خصوص شبکههای تلگرامی به دلیل فراگیر بودن آن میتوانند شیوه خوبی برای معرفی کاندیداها باشند به شرط آنکه برنامههای آنها به دور از واقعیت نباشد.
سپهر مجازی، فرصت یا تهدید؟
از سویی دیگر کارشناس ارشد جامعه شناسی در استان گلستان با بیان اینکه بعد از اختراع دستگاه چاپ و انتشار اولین مطبوعهها و کتابها، برای نخستین بار، مفهومی به نام مخاطب انبوه شکل گرفت در گفت و گو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: مخاطب انبوه، مورد خطابِ یک پیام قرار میگرفت بدون اینکه لزوماً در محلی مشترک با متکلم یا با مخاطبان دیگر قرار داشته باشد.
فرشته سلطانی افزود: این امکان، سرعت انتقال اطلاعات را به شدت افزایش و ارتباطات چهره به چهره، جایش را به ارتباطات غیرحضوری داد که امکان سرعت بخشی به انتشار اخبار را فراهم میکرد در واقع این سیر تا به امروز ادامه داشته و از مخاطبان کتاب، روزنامه، رادیو و تلویزیون، به فضاها و اپلیکیشنهای اینترنتی متنوع رسیده است.
وی بیان کرد: تبلیغات و اطلاعرسانی، شعر و شعار، تخریب و تکذیب و... همهمه ای در این فضا ایجاد کرده که گاهی بدون شنیدن هیچ صوتی، از این همهمه به سرسام گرفتار میشویم مناسبت انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر، این روزها، از این ابزار بسیار بهره گرفته و از سویی بر، آشفتگی آن، بسیار دامن زده است.
پژوهشگر مسائل اجتماعی در گلستان با بیان اینکه ابزارها برای تسهیل انجام امور و سرعت بخشی به آن و ذخیره زمان و انرژی و سرمایه به وجود آمدهاند، گفت: مادامی که شیوه کاربست آنها را بیاموزیم و به کار ببندیم شاهد مشکل خاصی در این رابطه نخواهیم بود اما در غیر این صورت میتواند آسیبی جدی برای کاربران محسوب شود.
به گفته سلطانی ورود به مراجع تصمیمگیری شهری و ملی به عنوان نماینده مردم، نیازمند ارائه دقیق برنامهها، دغدغهها و اندیشههای کاندیدا و بررسی دقیق آن توسط شهروندان است.
وی ادامه داد: عرض اندام در فضای مجازی، برای کاندیداها فرصتی است جهت ارائه مطلب و سخنگویی به طور گزینشی که با طمأنینه و صرف وقت انجام میگیرد، بنابراین اگر این فضا، تنها فرصت محک زدن صداقت و دغدغههای کاندیدا بود، برای شهروندان موقعیت مناسبی برای راستی آزمایی و شناخت کاندیدا فراهم نمیشد حال آنکه گفتگوی حضوری، امکان رصد کردن اندیشهها، عکسالعملها، زبان بدن و حتی استواری و آهنگ صدای متکلم را برای مخاطب میسر میکند.
سلطانی خاطرنشان کرد: باور واثق دارم برای انتخابهایی که سرنوشت جامعه را در دست میگیرد، انتخابِ کم خطا، تنها از طریق بررسی دقیق سوابق علمی و اجرایی نامزدها، گفتگوی حضوری، پرسش و پاسخ و حتی دقت نظر در زبان بدن فرد، صورت خواهد گرفت.
بر اساس این گزارش اگرچه فضای مجازی میتواند به عنوان ابزاری مکمل برای نشر اطلاعات تکمیلی یا گفتگوهای مستمر در خصوص اولویتهای چندم فکری و برنامهای کاندیدا، مورد استفاده قرار گیرد اما این فضا نمیتواند ابزار اصلی برای معرفی کاندیدا و کسب آگاهی شهروندان محسوب شود.
انتهای پیام/
منبع : فارس
ارسال نظر