یادداشت/ علی منصوریرضی
خطای انتخاب قابل جبران نیست/انتخابات و انتخاب آگاهانه
ظهور انقلاب اسلامی با حضور آگاهانه و حماسی ملت ایران به وقوع پیوست و تداوم آن نیزمستلزم حضور آگاهانه است، حضور آگاهانه مردم در صحنه، همواره تعیین کننده بوده است.
نقش حضور آگاهانه مردم، علاوه بر هموارکنندگی مسیر دموکراسی حقیقی، تعالی و توسعه همهجانبه کشور را هم بدنبال دارد، از اینرو میتوان گفت؛ دموکراسی مال مردمی است که از نقش خود در سیاست، آگاهی دارند و همچنان، به نقش خود، احترام و ارزش قائلاند، برتری انسان نیز نسبت به سایر موجودات، قدرت انتخاب و امکان گزینش او است؛ گزینشهای هر فرد مسیر تعالی یا سقوط او را فراهم میکند.
پس باید اذعان کرد که انتخابات عرصه مهم برای تصمیمگیری مردم است و تغییر و تبدیل سرنوشت آینده خود و کشور در رهین همین تصمیمگیری فردفرد جامعه است، خداوند سبحان در قرآن میفرماید: به درستی که خداوند حال قومی را تغییر نمیدهد تا اینکه آنها خود حالشان را دگرگون سازند.
این بر اساس سنتهایی است که خداوند متعال در عالم قرار داده و هیچگونه تغییر و تبدیل نیز در آن راه ندارد و لذا انسان نتیجه کاری را که در دنیا انجام داده به صورت مادی و معنوی به طور قطع خواهد دید. آنچه دراین میان اهمیت زیادی دارد انتخاب آگاهانه است اگر در انتخاب خطا کنیم، این خطا به سادگی قابل جبران نیست، چه بسا با یک انتخاب اشتباه، نسلهای آینده را بامشکل مواجه میسازیم.
امام خمینی (ره) «باید به اشخاصى که احتمال انحراف در آنان مىرود رأى ندهند- چه احتمال انحراف عقیدتى، اعمالى و یا اخلاقى- که به چنین اشخاص اعتماد نمىشود کرد و رأى به آنان موجب مسئولیت خواهد بود. تحت تأثیر تبلیغات واقع نشوند و خودشان با موازین اسلامى، اشخاص صحیح را انتخاب کنند» (صحیفه امام/ج12/ص278) آنها که اسیر هواهاى پست نفسانى و حیوانى بوده و هستند براى حفظ یا رسیدن به آن تن به هر ذلت و خوارى مىدهند؛ و در مقابل زور و قدرتهاى شیطانى خاضع، و نسبت به تودههاى ضعیف ستمکار و زورگو هستند. ولى وارستگان به خلاف آنانند. چرا که با زندگانى اشرافى و مصرفى نمىتوان ارزشهاى انسانى- اسلامى را حفظ کرد» (صحیفه امام/ج18/ص471)
وضعیتی که ما امروز در بخش اقتصادی، سیاسی، بیکاری جوانان، فاصله طبقاتی را شاهد هستیم بخشی از آن محصول نتیجه انتخابهایی است که انجام دادهایم و بخشی از آن حاصل دشمنیهای دشمنان انقلاب اسلامی است.
اینک که زمان انتخابات و انتخاب شدن فردی برای ریاست جمهوری است و افرادی پس از احراز صلاحیت خود را در معرض انتخاب گذاشتهاند عقل سلیم حکم میکند که ما سرنوشت خود و آیندگان را به دست انسانی دلسوز و توانمند و اصلح بسپاریم. و کسی را انتخاب کنیم که در تمام امور اعم از سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی از توانمندی بالایی برخوردار باشد. طعم فقر و محرومیت را لمس کرده باشد، نداشتن و عدم فراهم کردن امکانات اولیه زندگی انسانهای محروم برای خانوادهاش را درک کند و گزینهای را برگزینیم که به فرمایش مقام معظم رهبری «بهترین از لحاظ ایمان، بهترین از لحاظ اخلاص و امانت، بهترین از لحاظ دیندارى و آمادگى براى حضور در میدانهاى انقلاب؛ دردشناسترین و دردمندترین نسبت به نیازهاى مردم را انتخاب کنند».
شاخصه دیگر برای فرد اصلح از نگاه رهبر معظم انقلاب «پایبندى او به اسلام باشد، پایبندى او به عدالت باشد، پایبندى او به منافع ملى باشد، مرز او با دشمن مرز مشخصى باشد. ... بعضى، از دشمن رودربایستى دارند؛ بعضى، ملاحظه دشمن را مىکنند. ملاحظه ملت را باید کرد، ملاحظه خدا را باید کرد، نه ملاحظه دشمن را. دشمن، دشمن است؛ هرچه ملاحظه کنى، هرچه عقب بنشینى، او جلو مىآید. اگر خاکریز شما در مقابل دشمن خاکریز مستحکمى نباشد، او نفوذ مىکند. دشمنان این را مىخواهند. یکى از شاخصها همین است. مردم در هرجاى کشور هستند، به این شاخص توجه کنند آن کسانى که مرزشان با دشمن و دست نشاندگان دشمن مرز کمرنگى است، اینها براى ورود به مجلس اصلح نیستند. کسانى باید باشند که مرز روشنى با دشمن داشته باشند.» (بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اقشار مختلف مردم - 22/12/86
انتخاب فرد اصلح، موجب پیشرفت کشور و حل مشکلات جامعه و کارآمدی نظام اجرایی کشور خواهد گشت وهمچنین مشارکت و انتخاب آگاهانه مردم نه تنها دشمنان کینهتوز این کشور را مایوس خواهد کرد موجب تشکیل دولتی مقتدر و مطابق با آرمانهای امام (ره) وشهدا و منویات رهبر انقلاب؛ و موجب توسعه کشور خواهد شد و هرگونه سهلانگاری و بیدقتی در این زمینه زیان آن در وحله اول متوجه مردم و ثانیا باعث عقبماندگی میهن عزیز خواهد بود.
انتهای پیام/
منبع : فارس
ارسال نظر