آمریکا بازی قدرت را در عراق به ایران و قاسم سلیمانی باخته است
روزنامه آمریکایی واشنگتن پست (washingtonpost) در گزارشی با عنوان "شبهنظامیان هوادار ایران و تضعیف آمریکا در عراق" نوشت: «در عراق شبهنظامیان شیعه تحت حمایت ایران، به شکل فزایندهای در نبرد علیه داعش از باقی نیروها پیشی گرفته و استراتژی آمریکا درعراق را مورد تهدید قرار دادهاند.»
به گزارش گلستان 24، واشنگتن پست در ادامه می نویسد: «به گفته مقامات عراقی و آمریکایی، این شبهنظامیان با حدود 100 تا 120 هزار سرباز مسلح، ارتش فرسوده و ضعیف عراق را به سایه راندهاند؛ ارتشی که پس از شکست تابستان گذشته در موصل، به نیرویی با 48 هزار سرباز تقلیل یافته است.
حمله اخیر علیه نیروهای داعش که به رهبری سازمان بدر در استان دیاله انجام شد، موضع این شبهنظامیان را بیش از پیش به عنوان نیروی نظامی غالب در نواری از جنوب تا کرکوک در شمال تثبیت کرد.»
واشنگتن پست با ادعای "سنی بودن تروریست های داعش" و القای "تقابل شیعه و سنی در عراق" ادامه میدهد: «شبهنظامیان گاهی به تاکتیکهایی متوسل میشوند که سنیها را بیشتر به عقب میراند و ابعاد نبرد فرقهای[!] را وسعت میبخشد.
آنها همچنین نفوذ پیشین ایران در عراق را به شیوههایی ایمن میسازند که بازگشت از آن دشوار خواهد بود. شبهنظامیانی که توسط ایران پشتیبانی و در برخی موارد مسلح میشوند، وفاداری به تهران را بصورت علنی اعلام میکنند. بسیاری از این گروهها، نظیر اهل الحق و کتائب حزبالله، از مبارزانی هستند که برای بیرون راندن نیروهای آمریکا جنگیدهاند.»
این روزنامه آمریکایی بدون اشاره به کمک های مخفیانه آمریکا و گروه موسوم به ائتلاف ضدداعش به تروریستها، مدعی می شود که «جنگندههای آمریکایی از آسمان بمب میریزند تا قدرت گروههای پیاده تحت حمایت ایران، که بصورت بالقوه دشمن آمریکا محسوب میشود، افزایش یابد.»
واشنگتن پست در ادامه اضافه می کند که «تحلیلگران می گویند، کمک آمریکا به شبه نظامیان مورد حمایت ایران و نفوذ فزاینده شبهنظامیان، این استراتژی را (دشمنی آمریکا با نیروهای تحت حمایت ایران) زیر سؤال برده است.»
"مایکل نایتز" کارشناس مؤسسه واشنگتن برای سیاست خاورنزدیک، به این روزنامه میگوید: «اگر مبارزه به همین شکل ادامه یابد، این خطر وجود دارد که آمریکا داعش را شکست دهد اما در این میان عراق را به ایران ببازد. با اینکه حیدر عبادی از کمک آمریکا استقبال کرده و خواهان کمکهای بیشتر است، اما قدرت شبهنظامیان میتواند سلطه او را تضعیف و عراق را به نسخهای مشابه لبنان تبدیل کند که در آن دولتی ضعیف، گروگان جنبش قدرتمند حزبالله شده است. شبهنظامیان شیعه نمیخواهند آمریکاییها آنجا باشند و هیچوقت هم نمیخواستند.»
به نوشته این منبع، "کریم النوری" سخنگو و فرمانده نظامی سازمان بدر -که قویترین نیرو در میان گروههای مسلح محسوب میشود- گفته است: «ما به آنها [آمریکاییها] نیازی نداریم، نه در زمین و نه در آسمان. خودمان میتوانیم داعش را شکست دهیم.»
واشنگتن پست در ادامه به نقل از مقامات عراقی مینویسد: «شبهنظامیان خلأ بسیار بزرگی را پر کردهاند و در زمانی بسیار حیاتی قدرت نظامی و انسانی فراهم آوردند و در عقب راندن داعش از بغداد کمک شایانی کردند. آنها شکایت میکنند که کمک آمریکا بسیار دیر و دو ماه پس از پیشروی داعش به سمت پایتخت رسید.
شبهنظامیان که ترجیح میدهند خود را "نیروهای بسیج مردمی" بخوانند، اشاره میکنند که مجوز مبارزه آنها توسط دولت و همچنین فتوای آیتالله سیستانی صادر شده است.»
واشنگتن پست با اشاره به حضور مستقیم "سردار سلیمانی" در خط مقدم مبارزه با تروریست های داعش که تا چندی پیش بطور علنی از حمایت های جبهه غربی-عربی برخوردار بودند، می افزاید: «سلسله مراتب شبهنظامیان در میان رهبران خود آن ها جابجا می شود و در بسیاری مواقع مستقیما به ایران میرسد. قاسم سلیمانی، فرمانده ارشد نیروهای ایرانی، اغلب در خط مقدم جنگ عراق حضور دارد و ظاهرا فرمانده مستقیم میدان نبرد، "هادی العامری" رهبر جدید بدر است که مسئولیت طراحی نقشههای جنگ از جانب نیروهای امنیتی و همچنین شبهنظامیان را بر عهده دارد.»
این روزنامه آمریکایی در ادامه القای جنگ فرقه ای در عراق، به نقل از "کنت پولاک" از موسسه بروکینگز که به تازگی به بغداد سفر کرده، مینویسد: «عراقیها آمادهاند تا قلب سرزمین سنیها را فتح کنند و این کار را با نیروهای شیعه انجام میدهند. این امر جنگ داخلی را خاتمه نمیدهد بلکه آن را دامن میزند.»
به نظر می رسد موفقیت های نیروهای بسیج مردمی عراق در مبارزه با تروریست های داعش، نگرانی محافل رسانه ای غرب را دوچندان کرده است و اکنون بهترین حربه را القای تضاد فرقهای و هشدار به منظور ایجاد جبههای علیه مقاومت میدانند.
ارسال نظر