حاشیههای شورای شهر تهران
چه کسانی اشک محمدرضا عارف را درآوردند؟
به نظر می رسد که شورای پنجم در شهر تهران با حاشیه هایی گره خورده است که می تواند برای آینده پایتخت مصیبت بار و خطرناک باشد.
به گزارش گلستان 24، از همان روزهایی که بحث ارائه لیست از سوی شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در گرفت، لابی ها و فشارها بر این شورا برای گنجاندن اسامی خاص و حتی آقازاده ها افزایش یافت. رسیدن به کرسی های مهم شورای پایتخت یکی از اهداف اصلی اصلاح طلبان در انتخابات 29 اردیبهشت 96 بود تا پس از 14 سال بار دیگر مقام شهرداری تهران را نصیب جریان خود کنند.
ولی پس از پیروزی لیست امید، گزارش هایی منتشر شده که بر اساس آن انتخاب شهردار و هیات رئیسه شورای پنجم از بیرون شورا صورت خواهد گرفت و اعضای جدید می بایست براساس میثاق نامه هایی که به امضاء رسانده اند گوش به فرمان دیگران باشند.
اما این تنها پایان ماجرا نیست. برخی از اعضای جدید شورا سودای پست شهرداری را دارند و برای رسیدن به هدف خود موج اختلافات را دامن زده اند. برخی فعالین سیاسی نیز معتقدند محسن هاشمی و مرتضی الویری دو نامزد جدی شهرداری هستند که به روش های مختلفی قصد دارند تا مانع توفق افرادی خارج از شورا برای ورود به رقابت انتخاب شهردار شوند. با وجود این همچنان حاشیه های مربوط به بستن لیست امید باقی مانده اند و محمدرضا عارف به عنوان رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان، متهم ردیف اول بستن چنین لیستی معرفی شده است.
از این رو عارف در نشستی در برابر تخریب ها علیه خود موضع گیری کرد. رییس فراکسیون امید در مجلس، که در برابر تناقضات موجود در لیست، اظهارات برخی اعضای شورای عالی مبنی بر دستکاری حلقه خاص در امتیازات کاندیداها وجابجایی آنها و همچنین چگونگی انتخاب فهرست 42 نفره پاسخ قانع کننده ای ندارد عصر پنجشنبه در همایش سلامت شهر امید که به میزبانی ناهید خداکرمی، عضو لیست امید برگزار شده بود، اظهار کرد که خودش نیز بعنوان رییس شورایعالی سیاستگزاری اصلاح طلبان فقط 24 ساعت زودتر از سایرین از لیست 42 نفره مطلع شده است. عارف که تحت فشار زیادی ناشی از انداختن مسئولیت مهندسی لیست توسط حلقه خاص به گردن او قرار دارد، در حین توضیح موضوع دچار گریه شد و در سخنرانی وی چند دقیقه بدلیل گریستن وی اختلال ایجاد شد.
به گزارش رسانه های اصلاح طلب، اخبار دیگری حکایت از آن دارد که حلقه مذکور قرار است کلیه پیامدهای مهندسی لیست را به گردن عارف و شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان انداخته وسپس این شورا را منحل کنند تا دیگر امکان پرسش درباره شفافیت لیست ممکن نباشد.
برای اینکه مشخص شود چه کسانی باعث گریه محمدرضا عارف شده اند، می توان به ترکیب لیست امید توجه کرد. در لیست 21 نفره، اعضای وابسته به حزب کارگزارن سازندگی و اتحاد ملت بیشتر از سایرین هستند. حزب کارگزارن به نوعی خود را پدرخوانده سایر گروه های اصلاح طلب می داند و برای خود حق رای طلایی قائل است. در همین رابطه عباس عبدی روزنامهنگار اصلاحطلب در یادداشتی که هفتهنامه صدا وابسته به حزب کارگزاران و نزدیک به هاشمی منتشر کرده است، با انتقاد از لیست امید برای شورای شهر تاکید کرده است که این لیست نیز مانند تحمیل محسن هاشمی در دوره قبل توسط پدرخواندهها میتواند به شکست اصلاحات در بلند مدت بینجامد.
از سوی دیگر کسانی که به گزینش افراد برای ورود به لیست امید مشغول بودند خود نیز در لیست قرار گرفتند. محمدجواد حق شناس، مرتضی الویری و محمود میرلوحی از اعضای شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان در لیست شوراها جای گرفتند و به شورای پنجم راه یافتند. با وجود ادعای اصلاح طلبان برای ورود افراد متخصص و آگاه به مسائل شهری، فهرست امید در نهایت با حضور چهرههای سیاسی بسته شد و بسیاری از افراد متخصص و مستقل شانس حضور در این لیست را پیدا نکردند.
می توان گفت که فشارها از سوی اعضای ارشد حزب کارگزاران برای تاثیرگذاری بر تصمیمات شورای پنجم اعمال می شود که از قضا این حزب با دولتمردان نیز روابط نزدیکی دارند. در حالیکه حامیان اصلاح طلبان استعفای هریک از اعضای شورای پنجم را خیانت به رای مردم می دانند، اصرارهای بسیاری از سوی برخی از فعالین سیاسی اصلاح طلب برای شهردار شدن محسن هاشمی، از اعضای حزب کارگزاران صورت می پذیرد.
اختلافات به حدی زیادی شده که ممکن است انتخاب شهردار که اولین دستور کار شورای پنجم است ماهها طول بکشد. نگرانی از نفوذ و دخالت ها به حدی رسیده که کانال روزنامه دولتی ایران نسبت به آن هشدار داده است: "در حالیکه شورای شهر منتخب تهران در آستانه تشکیل قرار دارد، تصمیم گیری برخی از حلقه های سیاسی برای آینده مدیریت شهری موجب نگرانی از تضعیف شورایی شده است که با رای بی سابقه شهروندان تهرانی تشکیل شده است. برخی حلقه های سیاسی با عنوان کردن اینکه نقشی کلیدی در تعیین لیست داشته اند، قصد دارند نسبت به انتخاب شهردار در حلقه خود بجای نمایندگان مردم در شورای شهر اقدام کنند."
بنابراین همانگونه که مشاهده می شود، زمانی که رقابتی پایان می پذیرد، دعواها و جنگ اصلی بر سر قدرت میان شورای یکدست اصلاح طلب شکل می گیرد که این خارج از انتظار افکار عمومی و کسانی است که به لیست امید رای داده و به کارکرد آنها دل خوش اند. قرار بود که اصلاح طلبان بعد از آنکه پس از سال ها زعامت شهر تهران را به دست می گیرند، به جبران مافات و اشتباهات خود بپردازند تا با برجای گذاشتن کارنامه ای موفق حمایت افکار عمومی را از خود داشته باشند ولی به نظر می رسد این اختلافات ودرگیری ها بر سر قدرت است که رقابت برای خدمت را در اولویت های پایین تر قرار داده است.
منبع: جهان
ارسال نظر