وایبر نرم افزاری برای جاسوسی
وایبر نرم افزاری است که در حال حاضر بیش از 200 میلیون کاربر فعال دارد و این روزها در ایران بسیار مورد توجه قرار گرفته است و از آنجا که کاربران آن میتواند از تماس و پیام رایگان استفاده کنند
وایبر نرم افزاری است که در حال حاضر بیش از 200 میلیون کاربر فعال دارد و این روزها در ایران بسیار مورد توجه قرار گرفته است و از آنجا که کاربران آن میتواند از تماس و پیام رایگان استفاده کنند توجه زیادی به شرکت سازنده و اطلاعاتی که از کاربران ضبط میشود ندارند. طراح وایبر Talmon Marco ادعا میکند وایبر با امکاناتی که دارد به سرعت جایگزین سایر نرم افزارهای از این گونه خواهد بود. Marco کارآفرین و تاجری با هویت آمریکایی- اسرائیلی است که مدیر عامل و مؤسس وایبر است. Marco در اسرائیل متولد شده است، و به عنوان افسر ارشد اطلاعات در فرماندهی مرکزی نیروهای دفاعی اسرائیل خدمت کرده است. وی در رشتهی علوم کامپیوتر و مدیریت دانشگاه تل آویو تحصیل و سپس به
ایالات متحده رفته است و در سال 1997" شبکهی expand" را طراحی کرده است که این شبکه مخصوص بهینه سازی ارتباطات WAN در اسرائیل است. Marco در سال 2010 به کمک دوست قدیمی خود در نیروی دفاع اسرائیل Igor Megzinik وایبر را راه اندازی کرده است.
وایبر دو ویژگی قابل توجه دارد، قبل از اینکه این نرمافزار به دنیا معرفی شود به صورت آزمایشی در iPhone های مخصوص اسرائیل نصب شده است و بعد از بررسیهای متعدد روانهی بازار شده است. وایبر برای رقابت با اسکایپ، به سرعت نسخه ی دستکتاپ خود را تولید کرده است.
اولین نکتهی مهم کسب درآمد وایبر به وسیلهی استیکرها است. دراین نرمافزار کاربران برای بیان احساسات خود میتوانند از استیکرهایی استفاده کنند که بیشتر آنها پولی است و کاربران باید 1.99 دلار بپردازند که وقتی این عدد در تعداد کاربران ضرب شود مبلغ زیادی نصیب شرکت وایبر خواهد شد!
نکتهی دوم که در حال حاضر در عربستان سعودی مورد آزمایش قرار دارد، تکنولوژی است که میتواند مسدود شدن وایبر از طرف حکومت و یا اپراتورهای تلفن همراه را متوقف کند. در بعضی کشورها مانند ایران، لبنان و سوریه کاربران ناگهان متوجه میشدند که حکومت و یا اپراتورهای تلفن همراه که وایبر را به خاطر داشتن تماسها و پیامهای رایگان نوعی تهدید میدانند، آنرا را مسدود میکردند. اما تکنولوژی جدید که در عربستان راه اندازی شده میتواند مسدود شدن را متوقف کند.
Marco اعلام میکند وایبر نمیتواند تماسهای تلفنی را شنود کند ولی پیامها به مدت دو هفته در پایگاههای داده ذخیره میشوند پیامها به صورت رمز نگاری شده ارسال میشود.
از منظر سیاستهای حفظ حریم خصوصی از آنجا که وایبر متعلق به اسرائیل است و در هنگام نصب پیام روبهرو برای کاربران نشان داده میشود.
که در صورتیکه کاربر گزینهی اجازه ندادن را انتخاب کند تصویر زیر به او نشان داده میشود:
در صورتیکه فرد گزینهی OK را انتخاب کند تصویر نخست برای او نشان داده میشود و سپس تمامی شمارههای فرد و اطلاعات و تصاویر شخصی و خانوادگی که در تلفن همراهش ذخیره کرده به پایگاه دادههای وایبر منتقل میشود.
ارسال نظر