ماجرای 5شکست تلخ هاشمی رفسنجانی
هاشمی رفسنجانی امروز در انتخابات ریاست مجلس خبرگان نتوانست آرای موافق اعضا را با خود همراه کند.
به گزارش گلستان 24، صبح سهشنبه یک انتخابات مهم در مجلس خبرگان رهبری (اجلاسیه هفدهم ــ دوره چهارم) برگزار شد و طی آن، آیتالله محمد یزدی در رقابت باهاشمی رفسنجانی با اختلاف 23 رأی که میزان بسیار بالایی در مجلسی با 86 عضو که البته 13 عضو در نشست امروز حضور نداشتند، به حساب میآید، پیروز شد.
در دور نخست انتخابات امروز ریاست مجلس خبرگان رهبری، هاشمی رفسنجانی با 25 رأی، از آیتالله یزدی با 35 رأی عقب افتاد ولی چون 3 کاندیدا در رقابت بودند و نفر اول هم اکثریت مطلق را به دست نیاورده بود، انتخابات به دور دوم کشیده میشود.
در دورم دوم نیز، نمایندگان مجلس خبرگان با 47 رأی، آیتالله محمد یزدی را بر کرسی ریاست این مجلس مینشانند و این در حالی است که هاشمی رفسنجانی تنها 24 رأی کسب کرد.
** دوم خرداد سال 76
بهار سال 76 از راه رسیده و تلاش اطرافیان و نزدیکان هاشمی رفسنجانی برای مادامالعمر کردن دوره ریاستجمهوری وی که در دوره دوم ریاستجمهوریاش با کاهش 30درصدی آرای مردمی خود مواجه شده بود، بینتیجه مانده است.
رقابت اصلی در هفتمین دوره انتخابات ریاستجمهوری میان دو جناح اصلی کشور یعنی راست و چپ شکل گرفته و علیاکبر ناطقنوری و سیدمحمد خاتمی دو قطب اصلی انتخابات را تشکیل دادهاند.
جناح چپ که خاتمی را روانه میدان رقابت کرده است, همزمان با دولت سازندگی خود را منتقد شماره یک رفتارها و سیاستهای هاشمی رفسنجانی نشان داده و این مشی را در ماههای منتهی به انتخابات دوم خرداد ادامه داده و انتقادات خود را تشدید و تقویت کرده است.
در مقابل ناطقنوری از سوی برخی سیاسیون, رسانهها و افکار عمومی بهعنوان کاندیدای مدنظر و مورد حمایت رئیس دولت سازندگی شناخته و تلقی شده و خود نیز تأکید میکند که در صورت انتخاب بهعنوان رئیسجمهور, راه دولت سازندگی یعنی دولت هاشمی را ادامه خواهد داد.
سرانجام در روز جمعه دوم خرداد 1376 مردم به فردی رأی میدهند که خود را نقطه مقابل و منتقد و معترض به هاشمیرفسنجانی به جامعه معرفی کرده است و این میشود اولین ناکامی انتخاباتی برای آیتاللهِ سیاستمدار.
** 29 بهمن سال 78
مجلس پنجم آخرین ماههای عمر خود را سپری میکرد و انتخابات مجلس ششم قرار بود در تاریخ 29 بهمنماه سال 1378 برگزار شد.اکبر هاشمی رفسنجانی که بیش از 2 سال از جایگاه قدرت بهدور بود, عزم بازگشت به قدرت کرد اما این بار برای تکیه زدن دوباره بر صندلی ریاست مجلس شورای اسلامی.
او از حوزه تهران کاندیدا شد و سرلیست کاندیداهای جناح راست قرار گرفت. با این حال در اقدامی قابل پیشبینی هاشمی رفسنجانی فقط توانست بهعنوان آخرین نفر از تهران اجازه ورود به مجلس را پیدا کند. همین مسئله و مزید بر آن نگرانی او از اینکه نتواند آرای نمایندگان مجلس را برای نشستن در جایگاه ریاست مجلس با خود همراه کند, سبب شد که هاشمی پیش از تشکیل و افتتاح مجلس ششم انصراف دهد و عطای مجلس را به لقایش ببخشد.
** سوم تیر سال 84
اکبر هاشمیرفسنجانی و محمود احمدینژاد به مرحله دوم انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری راه یافتهاند. اکثریت اصلاحطلبان و نیز طیف راست سنتی تمامقد از رئیس جمهور پیشین حمایت کردهاند. خاتمی هم به جمع حامیان هاشمی رفسنجانی پیوسته است.
اما این بار نیز هاشمی رفسنجانی موفقیتی عایدش نشد و محمود احمدینژاد که فقط شهردار تهران بود، رئیس جمهور شد.
** 17 اسفند سال 89
فصل سرما رو به پایان است و مردم باز هم خود را آماده نوروز میکنند اما انتخابات مجلس خبرگان رهبری در پیش است. همه میدانستند که بهخاطر عملکرد هاشمی رفسنجانی در فتنه سال 88، احتمالاً یک رقیب جدی در انتخابات ریاست خبرگان خواهد داشت.
هاشمی رفسنجانی اما تا آخرین لحظات رأیگیری اعلام نمیکند که قصد انصراف از کاندیداتوری دارد ولی خوب میداند که رقیبش یعنی آیتالله مهدوی کنی، رقیب پرطرفداری در مجلس خبرگان است و اقبال به او بهشدت افزایش یافته است.
17 اسفند (سال 89) فرامیرسد و مجلس خبرگان رهبری تشکیل جلسه میدهد. هاشمی رفسنجانی تا لحظاتی قبل از انتخابات هم انصراف نمیدهد تا اینکه زمان برگزاری انتخابات فرامیرسد.
آیتالله مهدوی کنی کاندیدا میشود و هاشمی رفسنجانی که رئیس مجلس خبرگان بود بهخاطر اقبال بسیار زیاد به آن فقید سعید، مجبور به انصراف میشود و آیتالله مهدوی کنی با کسب اکثریت مطلق آرا (63 رای)، پیروز میشود و هاشمی رفسنجانی مجبور به پایین آمدن از جایگاه ریاست مجلس خبرگان رهبری میشود تا آیتالله مهدویکنی بر آن تکیه بزند.
19 اسفند سال 93
امروز مجلس خبرگان رهبری باز هم تشکیل جلسه داد تا پس از رحلت آیتالله مهدوی کنی رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری، جایگزین وی در ریاست مجلس خبرگان تعیین شود.
انتخابات آغاز میشود و در ابتدا آیات محمد یزدی، هاشمی رفسنجانی، محمد مؤمن و هاشمی شاهرودی کاندیدا میشوند اما در ادامه آیتالله هاشمی شاهرودی از رقابت انصراف میدهد تا رقابت سهجانبه شود.
در دور نخست آیتالله یزدی 35 رأی، هاشمی رفسنجانی 25 رأی و آیتالله مؤمن 13 رأی میآورند ولی چون نفر اول اکثریت مطلق را به دست نمیآورد، انتخابات به دور دوم کشیده میشود.
در دور دوم اما، آیتالله یزدی 47 رأی و آیتالله هاشمی رفسنجانی 24 رأی (یک رای کمتر از دور نخست) کسب میکند تا این بار نیز هاشمی رفسنجانی در برابر رقیب خود به موفقیتی دست پیدا نکند./هم اندیشی
ارسال نظر