ورود بحث‌برانگیز یک آقازاده به مرحله نهایی انتخاب شهردار

عضو شورای شهر کردکوی با بیان اینکه کسی نمی‌تواند ادعا کند دارای ژن برتر است، متذکر شد: ژن خوب متعلق به کسی است که خوب کار کند.

 ژن خوب متعلق به کسی است که خوب کار کند/ اوج لابی‌گری برای تکیه ژن خوب بر مسند شهرداری کردکوی

به گزارش گلستان24، انتخاب شهردار مهم‌ترین و نخستین گامی است که شورای اسلامی شهر باید در آغاز کار نسبت به آن اقدام کند و به‌دور از لابی‌های سیاسی و در نهایت دقت، ریزبینی و سلامت، شهرداری توانمند و قوی را انتخاب کند.

 انتخابات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر کردکوی با نتیجه‌ای پرمعنا پایان یافت و مردم کردکوی با رأی خود و حذف اکثریت شورانشینان دوره چهارم نشان دادند خواهان تغییر هستند و با این اقدام امیدوار شدند شورای پنجم شهر کردکوی در محیطی توأم با تعامل، همدلی و با هدف واحد خدمت به مردم گام بردارد.

اما شورای پنجم شهر کردکوی زودتر از انتظار اذهان مردم گرفتار حاشیه شد و کلاف اختلاف و تفرقه تا انتخاب شهردار به‌عنوان مهم‌ترین و نخستین وظیفه شورانشینان در هم پیچید؛ اختلافی که در اعتراض به بروز ژن خوب و ورود یک آقازاده به رقابت کاندیدای تصدی شهرداری کردکوی قوت گرفت.

با وجود اینکه شورای اسلامی شهر کردکوی در جریان کار سعی کرد با ارائه روشی خاص در انتخاب شهردار به اختلافات پایان دهد و با طرح کلیدواژه‌هایی همچون اتاق‌شیشه‌ای و شفاف‌سازی به مردم نشان دهد که در انتخاب شهردار گرفتار لابی‌گری و سیاسی‌بازی نشده است اما با اتمام ارائه برنامه کاندیدای تصدی شهرداری کردکوی و معرفی پنج گزینه نهایی مشخص شد دست سهم‌خواهی‌های قدرت و لابی‌های پشت پرده بالاتر از شایسته‌سالاری قرار دارد.

در حالی که 12 کاندیدا برای تصدی شهرداری کردکوی به ارائه رزومه پرداختند اعضای شورای اسلامی شهر کردکوی در جلسه معرفی گزینه‌های نهایی هر کدام گزینه دلخواه خود را معرفی کردند تا مجموع گزینه‌ها به پنج نفر رسید.

 شعار اتاق شیشه‌ای شورانشینان زمانی زیرسوال می‌رود که برخی اعضای شورای شهر کردکوی بدون توجه به برنامه و توانمندی سایر گزینه‌ها، شخصی را در لیست نهایی برای تصدی شهرداری کردکوی قرار دادند که خود به ارائه برنامه‌اش انتقاد داشتند؛ آقازاده‌ای که نه تنها برنامه جامع و کاربردی ارائه نکرد بلکه تنها شاخصه‌اش برای تصدی شهرداری کردکوی را در نفوذ پدر خلاصه کرده بود.

این کاندیدای تصدی شهرداری کردکوی که در جلسه ارائه برنامه بارها نگاه تحقیرانه خود را به جمع حاضر و مردم کردکوی القا کرده بود، در پاسخ به پرسش عضو شورای شهر کردکوی که چه شاخصه‌ای موجب شد برای شهرداری کردکوی کاندیدا شوید، حضور چند ساله‌اش در خارج از کشور، تحصیلات و برخورداری از نفوذ را مهم‌ترین شاخصه‌اش برشمرد و گفت: این روزها نفوذ حرف اول را می‌زند، می‌توانم از ارتباطاتی که در وزارت کشور و استانداری دارم از اعتبارات بلاعوض استفاده کنم!

* متأسفانه برخی معادلات انتخاب شهردار در پستوها انجام می‌شود

عضو شورای اسلامی شهر کردکوی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه چه میزان معیارهای لازم برای انتخاب شهردار قوی و توانمند در گزینه‌های نهایی در نظر گرفته شد، اظهار کرد: به‌جز «محسن تربتی‌نژاد» که خود را ژن برتر و وابسته به نفوذ می‌داند و معادلات خود را پشت صحنه می‌بندد و هیچ سابقه اجرایی ندارد چهار گزینه دیگر را می‌توان انتخاب مطلوبی دانست که از شاخصه‌های لازم برخوردارند.

رضا روشناسان بیان کرد: متأسفانه برای انتخاب شهردار برخی معادلات در پستوها انجام می‌شود و خارج از صحن شورای شهر برای آن تصمیم‌گیری می‌شود.

وی با بیان اینکه شهردار آینده کردکوی باید بتواند به بحران درون شهرداری کردکوی خاتمه دهد و پس از چهار سال یک گام رو به جلو بردارد، یادآور شد: شهردار منتخب باید مدیر باشد، از سابقه اجرایی برخوردار باشد و فضای کار را بشناسد در عین حال از دسترسی‌های معقول استانی و ملی برخوردار باشد البته این به‌معنای نفوذی نیست که برخی کاندیداهای شهرداری کردکوی به آن اشاره می‌کنند.

عضو شورای اسلامی شهر کردکوی با اشاره به اینکه بنده معتقدم چیزی به‌عنوان ژن خوب وجود ندارد و کسی حق ندارد آقازاده بودن را تنها معیار قبول یک مسؤولیت بداند، خاطرنشان کرد: نگاه از بالا به پایین و تحقیرانه «محسن تربتی‌نژاد» در جلسه ارائه برنامه قابل تأمل بود.

*موفقیت‌های رانتی برخی آقازاده‌ها به‌دلیل ساختار نادرست است/ کاندیدایی که در فرصت 30 دقیقه‌ای ارائه برنامه بارها از نفوذ پدر سخن گفت!

روشناسان با بیان اینکه اعتقاد قلبی، ذاتی و دینی ما ثابت می‌کند که ژن خوب متعلق به شهدا است که بدون هیچ چشم‌داشتی جان خود را در راه خدا فدا می‌کنند، اذعان کرد: به نظر بنده موفقیت‌های رانتی افرادی همچون تربتی‌نژاد و امثال آن به ساختار نامناسب بازمی‌گردد که قدرت گرفتن نسلی از آقازاده‌ها را رقم زده است.

وی تأکید می‌کند که انتقادش به‌معنای مسؤولیت نگرفتن فرزندان مسؤولان نیست چراکه برخی آقازاده‌ها در عین برخورداری از توانمندی و سابقه اجرایی، از نفوذ و روابط هم در راستای اعتلای امورات بهره بردند اما معتقد است انتخاب کاندیدایی که حتی یک ساعت کار اجرایی نکرده و در جلسه 30 دقیقه‌ای ارائه برنامه بارها از نفوذ پدر سخن گفته است جای بحث دارد.

عضو شورای اسلامی شهر کردکوی با بیان اینکه ما می‌خواهیم همدلی، وفاق و توسعه به شهر ما بازگردد، ابراز کرد: متأسفانه حوادث چهار سال گذشته کردکوی را چندین سال از رشد و توسعه عقب انداخته است.

روشناسان تأکید کرد: باید شهرداری برای کردکوی انتخاب شود که هدفش خدمت خالصانه و صادقانه به مردم باشد و به‌دنبال منافع شخصی نباشد.

عضو دیگر شورای اسلامی شهر کردکوی نیز در خصوص انتخاب پنج گزینه نهایی تصدی شهردار کردکوی، اظهار کرد: با وجود اینکه «محسن تربتی‌نژاد» از تجربه و سابقه کمی برخوردار بود برخی اعضای شورای شهر کردکوی اعتقاد داشتند ایشان جزو پنج نفر باشد اما باید گفت مردم بهتر می‌توانند قضاوت کنند.

*مصلحت‌های سیاسی؛ علت قرار دادن یک کاندیدا در لیست نهایی/ شهرداری کردکوی 8 میلیارد تومان بدهی دارد

رسول فیروزیان یکی از ویژگی‌های انتخاب شهردار را برخورداری از حداقل پنج سال سابقه کار اجرایی برشمرد و بیان کرد: بنده به نظر همکاران خود احترام می‌گذارم اما به نظر می‌رسد برخی اعضای شورای شهر کردکوی به‌دلیل مصلحت‌های سیاسی ایشان را جزو گزینه‌های نهایی قرار دادند.

وی با بیان اینکه بنده گزینه‌های پیشنهادی را شخصاً و براساس نظرات کارشناسی تحلیلگران و کارشناسان انتخاب کردم و هیچ لابی و مسأله پشت پرده‌ای در انتخاب آنها وجود نداشت، گفت: با توجه به وضعیت شهر و بدهی 8 میلیارد تومانی و مشکلات شهرداری کردکوی اعضای شورای شهر باید کسی را به‌عنوان شهردار انتخاب کنند که بدون پشتوانه و نفوذ، 70 درصد توانایی کار داشته باشد.

عضو شورای اسلامی شهر کردکوی ادامه داد: شهردار آینده کردکوی نباید کسی باشد که همیشه در انتظار نفوذ و رابطه شخص دیگری باشد؛ بنده در جلسه ارائه برنامه از «محسن تربتی‌نژاد» انتظار داشتم به‌جای استفاده از واژه «نفوذ» و زیرسوال بردن اعتبار چندین ساله پدر می‌گفتند با پیگیری‌های خود به کارها و مسائل پیش‌رو رسیدگی می‌کنم.

فیروزیان با بیان اینکه کسی نمی‌تواند ادعا کند دارای ژن برتر است، متذکر شد: ژن خوب متعلق به کسی است که خوب کار کند.

وی تأکید کرد: زمانی برای آزمون و خطا باقی نمانده است، همانطور که مردم در انتخابات شورای شهر کردکوی به تغییر رأی دادند ما هم باید انتخابی داشته باشیم تا مردم تغییر را احساس کنند.

عضو شورای اسلامی شهر کردکوی در پایان ابراز امیدواری کرد هر پنج عضو شورای شهر کردکوی بدون تنش، لابی‌گری و هیاهوهای سیاسی و ژن خوب یا بد گزینه‌ای توانمند و قوی برای شهرداری کردکوی انتخاب کنند و مطرح کرد: شهردار آینده نباید نسبت به شهرداری کردکوی ناآشنا باشد و باید معضلات، مشکلات، منابع درآمدی، کارکنان و ... را بشناسد تا دوباره شهر عقب نیفتاد.

رئیس شورای اسلامی شهر کردکوی نیز در جلسه ارائه برنامه کاندیدای تصدی شهرداری کردکوی در خصوص ژن خوب و انتخاب یک آقازاده برای تصدی شهرداری کردکوی، «جرج بوش» رئیس جمهور آمریکا را مثال زد و گفته بود دلیل نمی‌شود شخصی به‌دلیل اینکه فرزند یک مسؤول است مسؤولیتی قبول نکند.

امید دانشیار بیان کرد: ژن خوب را کسانی کارشناسی می‌کنند که در این حوزه تخصص ندارند، بنده معتقدم تشخیص ژن خوب بر عهده متخصصان ژنتیک است.

* دفاع برخی اعضای شورای شهر کردکوی از ژن خوب

اما نایب رئیس شورای اسلامی شهر کردکوی که معتقد است ژن خوب چیز بدی نیست و مسؤولیت گرفتن یک آقازاده در صورت توانمندی ایرادی ندارد، درباره انتخاب «محسن تربتی‌نژاد» به‌عنوان گزینه نهایی تصدی شهرداری کردکوی، اظهار کرد: هیچ فشار سیاسی در انتخاب شهردار کردکوی وجود ندارد و اگر مسائل سیاسی در انتخاب شهردار وجود داشت باید «حمید هزارجریبی» هم در لیست گزینه‌های نهایی قرار می‌گرفت.

امیر قاسمی در پاسخ به این سوال که چگونه با وجود انتقادات فراوان به ارائه برنامه «محسن تربتی‌نژاد» و وجود گزینه‌های بومی توانمندتر، وی به‌عنوان گزینه نهایی انتخاب شد، گفت: محسن تربتی‌نژاد انتخاب نهایی بنده نبود در عین حال معتقدم سخن‌ور نبودن ملاک رد یک کاندیدا نیست، گرچه تربتی‌نژاد در ارائه برنامه به‌خوبی ظاهر نشد اما برنامه‌های خوبی داشت!

وی با بیان اینکه ما برنامه کاندیداها، مدارک، سوابق اجرایی و برخورداری از روابط و پشتوانه را در انتخاب شهردار لحاظ کردیم، بیان کرد: بنده اعتقاد دارم لابی معنای بدی ندارد و گاهی اوقات خوب است اما «محسن تربتی‌نژاد» در ارائه برنامه بیش از حد به مسأله نفوذ اشاره کرده بود.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر کردکوی در خصوص نگاه تحقیرآمیز و از بالا به پایین این کاندیدای تصدی شهرداری کردکوی، ابراز کرد: طرح مسائلی همچون ژن خوب موجب شد سخنان ایشان به این سمت هدایت شود به هر حال ایشان جوان بود و با توجه به فضای جلسه ظاهراً از کوره در رفت!

قاسمی در خصوص شایعاتی مبنی بر نشست‌های برخی اعضای شورای شهر با یکی از کاندیداها در خارج از صحن شورا، افزود: همه کاندیداها با ما نشست‌هایی برگزار می‌کنند بنده این مسأله را حق اعضای شورای شهر می‌دانم چراکه کاندیداها باید بتوانند ما را متقاعد کنند، بنده اعلام می‌کنم که با همه کاندیداها خارج از صحن شورای شهر گفت‌وگو و نشست داشتم.

وی اضافه کرد: در پنج گزینه نهایی افرادی با ویژگی‌های مختلف انتخاب شدند که در نهایت از بین آنها شهردار منتخب انتخاب می‌شود.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر کردکوی با بیان اینکه شهردار منتخب امروز (24 مهرماه) انتخاب می‌شود، اذعان کرد: به طور قطع شهردار منتخب کردکوی از بین پنج گزینه نهایی انتخاب خواهد شد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر کردکوی در حالی از یک آقازاده دفاع می‌کند که او در جلسه ارائه برنامه‌اش جز نگاه از بالا به پایین و تکیه بر نفوذ پدر شاخصه مهمی نداشت.

این سخن نایب رئیس شورای شهر کردکوی این سوال را در ذهن تداعی می‌کند که اگر طرح مسأله ژن خوب موجب می‌شود یک کاندیدا از کوره در برود چنین شخصی چگونه می‌تواند در مواجهه با مشکلات و معضلات شهر و شهرداری کردکوی سعه‌صدر داشته باشد و در برابر مطالبات مردم کرامت انسانی را تحقق بخشد؟!

به طور قطع اعضای شورای اسلامی شهر کردکوی می‌دانند که صرفاً آقازاده بودن برای قبول یک مسؤولیت پرتنش شهرداری کافی نیست و باید فرد منتخب را طوری انتخاب کنند که به فرموده مقام معظم رهبری ملاک گزینش آنها، امانت و دیانت و کفایت اشخاص باشد و رفاقت‌هاى شخصى و حزبى و ملاحظات سیاسى به هیچ رو، مجوز گزینش مدیران فاقد ملاک‌هاى اصلى شمرده نشود؛ شهرداری که مورد قبول همه یا اکثریت مردم کردکوی باشد.

البته اگرچه برخی آقازاده‌ها با نادیده گرفتن تقوای الهی در عرصه‌ای گام برمی‌دارند که فاقد تخصص و توانمندی‌اند اما از این نکته هم نباید غافل شد بعضی آقازاده‌ها همانند فرزندان رهبر معظم انقلاب نیز هستند که با وجود معروفیت و شهرت بیشتر اخلاق‌مدارانه زندگی عادی را در پیش گرفتند.

انتهای پیام/ فارس

ارسال نظر

آخرین اخبار