یکی از موضوعات مهم قرن 21 که به قرن ارتباطات لقب گرفته است، "فضای مجازی" است.

تاکتیک‌های جدید ناتو برای مطالعه جنگ سایبری

یکی از موضوعات مهم قرن 21 که به قرن ارتباطات لقب گرفته است، "فضای مجازی" است. "جنگ سایبری" یکی از اقداماتی است که کشورهای قدرتمند در راستای خرابکاری در تأسیسات و سیستم‌های صنعتی دیگر کشورها از آن بهره می‌گیرند. در این راستا کشورهای عضو ناتو که برخی از آن‌ها خود از اولین کسانی هستند که جنگ سایبری را علیه دیگران به کار گرفته‌اند، برای کنترل دیگر کشورها تصمیم گرفته‌اند تا تکنیک‌های جدید را بررسی کنند تا بتواند امنیت لازم را علیه جنگ سایبری ایجاد کنند.

"سازمان کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی" طی روزهای 4 و 5 سپتامبر در "ولز" در کشور انگلیس گرد هم می‌آیند تا به بررسی تاکتیک‌های جنگ سایبری، در کنار دیگر مسائل مهم این نشست بپردازند.

بر اساس داده‌های منتشر شده در روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز"، این اولین بار است که ناتو علیه یکی از کشورهای عضو قرار است متحد شود و علیه آن جنگ سایبری به راه اندازد و مطمئناً اثرات این تقابل اگر بیشتر از تقابل نظامی نباشد، کمتر نیست.

ناتو در روز سه شنبه اول ماه سپتامبر مانوری به نام "Steadfast Javelin II" را در پنج کشور آغاز کرد. به نظر می‌رسد که روسیه هدف اصلی این نشست خواهد بود و تا کنون چندین بار متهم به حمله سایبری شده است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده توسط مقامات ناتو، بیانیه ای در مورد فضای سایبری صادر می‌شود و توسط وزرای دفاع کشورهای عضو در ماه ژوئن سال آتی به تصویب خواهد رسید.

تاکتیک‌های جدید ناتو

بر اساس مقاله ای که تحت عنوان "حمله نظامی به یک کشور عضو ناتو" در میان کشورهای عضو مطرح است و از سوی دیگر با بررسی "امنیت سایبری کشورهای عضو ناتو" همراه شده است، احتمال آن می‌رود که برخی از مقامات در تلاش‌اند تا ابتدا یک حمله سایبری گسترده علیه یه کشوری داشته و پس از آن با یک حمله نظامی به اهداف خود دست یابند.

کشور آمریکا و انگلیس هزاران میلیون دلار را به توسعه سلاح‌های سایبری اختصاص داده‌اند. اگرچه این کشورها اعضاء فعال ناتو هستند اما نمی‌خواهند برنامه‌ها و دستاوردهای خود را با این سازمان به اشتراک بگذارند.

ارسال نظر

آخرین اخبار