رویای رفع تحریم با برجام تا واقعیت؛
برجام در عمر مردم و نظام چه ره آورد دیگری داشت؟
باید یک مورد پیش قدمی طرف مقابل در مذاکرات را دید تا بتوان حسن نیت او را باور کرد و اگر غیر این باشد از لبخند ما هر برداشت دیگری می شود. براستی برجام به جز یک تجربه دیقیمت دیگر در عمر مردم و نظام چه ره آورد دیگری داشت؟
به گزارش گلستان24؛به نقل از قابوس نامه، گفته شد تجربه مشترک مردم و نظام! بله از سویی مردم یکبار دیگر تجربه کردند که امریکا به هیچ وجه قابل اعتماد نیست. اما تجربه ای که نظام را درگیر خود کرد ذوب شدن بیش از اندازه عده ای در توهم دستاورد برجام به عنوان یک راه حل برای مشکلات اقتصادی و برون رفت از تحریم ها بود.
این ذوب شدن بدون توجه به پیشینیه طرف مذاکره ، هزینه سنگینی را بر ایران تحمیل کرد و آن ایجاد و زمینه سازی تحریمهای جدید علیه کشور بود و دلیل این ادعا ورود بدون هیچ ملاحظه و بدئن هزینۀ آمریکا در روند مذاکرات است که در ابتدا با مقداری گرد و خاک پا به عرصه گذاشت ، اروپایی ها را برای مذاکره به واشنگتن برد، و در این میان منافعی بینشان بده بستان شد و بعد هم از برجام بدون توجه به طرف مذاکره خارج شد.
اینکه دولت اندر باب مذاکره چه ها گفت و نگفت؛ از تبلیغات آرمان گرایانه تا رویاهای خیالی از برجام و کیش و مات سابه جنگ از ایران با برجام، تفسیرو تاویلش بماند برای بعد مشکل اینجاست که تنها به این مسائل ختم نشد و در این توافق خوش خیالانه عده ای نیز مامور شدند تا نگذارند مردم لب به انتقاد از برجام بگشایند، این عده ماموریت دارند که بگویند، هیس! اگر چیزی بگویید و بهانه به دست دشمن بدهید ”جنگ“ می شود؛ بله، تعزیه بهم میخورد!
در این دنیای عجیب و غریب ساختۀ ذهن طرف خودی مذاکره، مردم مصداق سربازی شده اند که در بحبوحه جنگ، جی پی اس و جهت یاب خود را گم کرده باشد.
این تبلیغات مسموم به قصد ابهام در تشخیص مختصات سنگر خودی و شناخت دوست و دشمن در رنگ و لعاب های مختلف در بستر جامعه روان می شود و این بار قصد بر این است تا با قرائت جدیدی از دیپلماسی و سوق به سمتی دیگر و نقض شعار استراتژیک "نه شرقی و نه غربی جمهوری اسلامی" حیاتی دوباره به برجام ببخشند.
اما آنچه حجت و چراغ راه این مسیر پرتلاطم است کلام مقام معظم رهبری است که در سالگرد ارتحال معمار کبیر انقلاب اسلامی فرمودند« برخورد امام با دشمنان از روی ضعف و انفعال نبود... به جای متن به حاشیه هایی که برای ما می سازند، معطل نمی شویم ... به دشمن مطلقا اعتماد نمیکنیم ... امروز برخی در کشور درصدد این هستند که یک شکل معیوب از برجام را به کشور تحمیل کنند، عده ای در داخل می گویند این نشود، جنگ می شود، نه آقا این دروغ است، این تبلیغ به نفع دشمن است».
اگر در ادامه مسیر به این چراغ راه که چون مشکاتی فضای پیرامونی فرورفته در تاریکی ابهام را روشن می کند؛ توجه شود، مطالبه به معنای درست و منطبق بر این اندیشه که مذاکره بخشی از جنگ است و از سوی رهبر انقلاب اسلامی به تیم مذاکره کننده و دیپلماسی جمهوری اسلامی تفویض شده است، از خنده چه باک و اگر نه، بر اساس تجربه ، تضمینی بر لبخند در مذاکرات نیست.
به قلم علی صفاری
ارسال نظر