مشابهت های حمله اسراییل به غزه و تجاوز ال سعود به یمن
چرا شکست عربستان قطعی است؟
: موضوع دیگری که در این بین مطرح است، براوردهای بین المللی از شکست قطعی اسراییل در جنگ با یمن است. وضعیت ارتش عربستان، متفاوت بودن مردم یمن با سایر کشورها و نیز تجربه جنگهای سی و سه روزه و حملات اسراییل به غزه از دلایلی هستند که شکست عربستان را قطعی می نمایند.
به گزارش گلستان 24 ، نزدیک به یکماه از آغاز حمله سعودی ها به یمن و تجاوز ائتلاف عربی-غربی به خاک این کشور می گذرد. رهبر معظم انقلاب در دیداری که مدتی پیش با جمعی از مداحان سراسر کشور داشتند به مشابهت های گسترده حمله سعودی ها به یمن و تجاوز صهیونیست ها به غزه اشاره کرده و گفتند: "سعودیها بدعت بدی گذاشتند در این منطقه و البتّه خطا کردند، اشتباه کردند. کاری که امروز دولت سعودی در یمن دارد انجام میدهد، عیناً همان کاری است که صهیونیستها در غزّه انجام دادند. "
این سخنان رهبر معظم انقلاب درحالی بیان شد که شواهد متعددی نیز از همکاری لوجستیکی و تدارکاتی رژیم صهیونیستی با حمله و تجاوز به یمن در روزهای اخیر منتشر گردید. همکاری های گسترده رژیم صهیونیستی با عربستان سعودی از فاش شدن استفاده عربستان از تسلیحات اسراییل است که به نوعی از حضور مستقیم اسراییل در تجاوز به خاک یمن حکایت دارد.
از دلایل دیگری که بر این مشابهت تمام و کمال و انطباق سیاستهای نظامی صحه می گذارد، استفاده آل سعود از دکترین "تحمیل خواسته" است که پیش از این رژیم صهیونیستی آن را چندباری در حمله به غزه مقابله با حماس و جهاد اسلامی و جنگ سی و سه روزه با حزب الله امتحان کرده بود که البته به شکست اسراییل انجامید.
این دکترین نظامی از نظرگاه رهبر انقلاب نیز مشابهت های فراوانی با حمله و تجاوز به غزه دارد. ایشان در بخشی از بیاناتشان در دیدار ذاکران اهل بیت و پیرامون موضوع یمن گفتند: «جنایت است، نسلکشی است، قابل تعقیبِ بینالمللی است، بچّهها را میکشند، خانهها را خراب میکنند، زیربناها را نابود میکنند، ثروتهای ملّی را در یک کشور از بین میبرند؛ خب، این یک جنایت بزرگ است»
سید حسن نصرالله درباره همکاری اسراییل با عربستان می گوید: این که چند کشور عربی بهراحتی و بدون هرگونه دلیل موجه، متجاوزان سعودی را همراهی میکنند، از این نظر تأسفبار است که این کشورها در جریان جنگ 51روزه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و کشتار بیرحمانه مردم بیدفاع و تحت محاصره این منطقه، نه تنها هیچ اقدامی برای توقف این تجاوزات نکردند، بلکه با سکوت و حتی همدستی خود، در ریخته شدن خون کودکان بیگناه فلسطینی مشارکت کردند.
موضوع دیگری که در این بین مطرح است، براوردهای بین المللی از شکست قطعی اسراییل در جنگ با یمن است. وضعیت ارتش عربستان، متفاوت بودن مردم یمن با سایر کشورها و نیز تجربه جنگهای سی و سه روزه و حملات اسراییل به غزه از دلایلی هستند که شکست عربستان را قطعی می نمایند.
سعدالله زارعی کارشناس مسائل منطقه درباره وضعیت ارتش اسراییل می گوید: اینکه انصارالله برای درگیری با عربستان اعلام آمادگی کرده، این در واقع اعلام آمادگی نیروهای انقلاب است، این در حالی است که میدانیم عربستان هرگز توانایی اداره یک جنگ فرسایشی را ندارد. عربستان حتی با کمک دیگران نیز نمیتواند یک درگیری را در یمن مدیریت کند چون علاوه بر اینکه ساختار نظامیاش بسیار ضعیف است اساساً یک ساختار نظامی اجارهای دارد یعنی حدود 100هزار نظامی دارد که 20هزار نفر آن پاکستانی، 10هزار نفر آن افغانی و 10هزار نفر دیگر آن بنگلادشی هستند و هیچ تجربهای در جنگهای چریکی ندارند و ساختار بومی نداشته و اساساً ساختارش اجارهای است و ارتش اجارهای نمیتواند در برابر نیروهای جان بر کف یمنی مقابله کند.
وی همچنین درباره ویژگی های مردم یمن و انگیزه برای مقابله با عربستان معتقد است: یمنیها از نظر سابقه تاریخی و مدنیت خودشان را برتر از عربستان میدانند و معتقد هستند اساساً ریشه عربیت از یمن بوده و اگر قرار است ملتی تابع ملتی دیگر باشد شایسته است ملت عربستان تابع یمن شود نه اینکه یمن تابع عربستان شود، این مسئله بهشدت فضای داخل یمن را علیه عربستان تحریک کرده و جنبشهای اعتراضی علیه عربستان شکل داده و بهموازات آن گروههای وابسته به عربستان نظیر جریان اصلاح و همینطور خاندان الاحمر را بهشدت تضعیف کرده است تا جایی که طی ماههای گذشته انصارالله و گروههای همپیمان انصارالله بر کل یمن حاکمیت پیدا کردند و آخرین ریشهها و رگههای ارتباطی عربستان با یمن قطع شد.
مسئله تطبیق تجاوز عربستان به یمن و حمله اسراییل به غزه و شکست آل سعود از سوی رهبر انقلاب نیز مطرح شد. ایشان در این باره گفتند:«سعودیها در این مسئله خسارت خواهند کرد، ضرر خواهند کرد و بههیچوجه پیروز نخواهند شد. دلیل خیلی واضحی دارد؛ دلیلش این است که تواناییهای نظامی صهیونیستها چندین برابر توانایی نظامی این سعودیهای کذا و کذا [است]؛ چندین و چند برابر اینها، آنها توانایی نظامی داشتند؛ طرف مقابل آنها هم غزّهی یک وجبی بود. اینجا طرف مقابل یک کشور است، یک کشور دهها میلیونی؛ یک ملّت، کشور پهناور و وسیع. اگر آنها توانستند در غزّه پیروز بشوند، اینها هم خواهند توانست در اینجا پیروز بشوند؛ البتّه اگر آنها هم پیروز میشدند، باز پیروزی اینها احتمالش صفر بود؛ الان احتمالش زیر صفر است. اینها قطعاً ضربه خواهند خورد؛ قطعاً بینی سعودیها به خاک مالیده خواهد شد.»
با این همه اما اظهارات گستاخانه رییس جمهور مخلوع و فراری یمن از بعد وحشیانه بودن تجاوز به یمن حکایت دارد. عبد ربه منصورهادی درباره تجاوز آل سعود به خاک کشورش با این حمله و کشتار موافقت می کند و آن را مقدمه ای برای حضور خود می داند.
کمپین یمن تنها نمی ماند/
ارسال نظر