چند ماه از محرم و صفر می‌گذرد اما عشق به اباعبدالله(ع) پایان‌ناپذیر است. مصداق این ادعا، فعالیت بدون وقفه اعضای کمپین جهانی ?who is Hussain در هند، مکزیک و برزیل تا قلب اروپا و آمریکا و کشورهای آفریقایی با هر مذهب و آیینی است.

کمپین‌‌ جهانی‌‌ِ مهربانی؛ با رمز یا حسین

به گزارش گلستان 24 ؛  این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست... این چه شمعی است که جان‌ها همه پروانه اوست ... واژه‌ها چه زیبا در این شعر محتشم کاشانی، کنار هم ردیف شده‌اند. تا دنیا دنیاست فحوای این تک‌بیت در همه عالم جریان دارد و هرسال و هر دهه و هر قرن که می‌گذرد تعبیر آن زیبا و زیباتر می‌شود حتی همین حالا در قرن بیست‌ویک، مصداق این عشق،فعالیت کمپین جهانی «?Who is hussain» است.

13971011000595_Test_NewPhotoFree.jpg

 کمپینی که نه در ایران و کشورهای مسلمان عرب که در ینگه‌دنیا و قلب آمریکا و کشورهای آفریقایی فعال است، اعضای این کمپین نه‌فقط در ایام عزاداری سالار شهیدان که در همه ۳۶۵ روز سال بر طبل عشق به حسین (ع) می‌کوبند. نه‌فقط در هیات های عزاداری و مساجد شهرهای مختلف جهان که حتی همین حالا در سوز سرمای زمستان در خیابان‌های تورنتو و لندن و اسلو و آمستردام و ... در پیش چشم مردم کشورهای مختلف این ارادت را پیشکش می‌کنند آن‌هم با روشی متفاوت. کمپین جهانی حسین (ع) کیست؟ چند سال قبل توسط چند جوان عاشق اهل‌بیت باهدف شناساندن امام حسین (ع) به جهانیان راه‌اندازی شد و حالا فعالیت آن به روشی متفاوت در ۶۴ نقطه دنیا ادامه دارد.

13971011000618_Test_NewPhotoFree.jpg

وقتی هندوها و مسیحی‌ها به کمپین حسین کیست پیوستند

چند ماه بعد از پایان ماه محرم و صفر سراغ اعضای کمپین جهانی حسین کیست می‌رویم تا ببینیم محبان اهل‌بیت در آن‌سوی دنیا برای نشان دادن ارادت آن‌هم با شکل متفاوتی که ادعایش رادارند چه می‌کنند و اصلاً فلسفه راه‌اندازی این کمپین جهانی چیست؟«سوده منصوری» نماینده کمپین جهانی ?who is hussainدر ایران است. او چند سال قبل در لندن به کمپین پیوسته و می‌گوید: «هدف این جنبش، شناساندن امام حسین به همه مردم جهان است. آن‌ها امام حسین (ع) را به‌عنوان یک مصلح اجتماعی و فردی عدالت‌طلب به مردم معرفی می‌کنند. هیچ اصراری هم به تغییر دین و مذهب شنوندگان ندارند؛ اما از دل این رویداد اتفاقات جالبی رقم خورده و آتش عشق به امام خوبی‌ها، چه دل‌هایی را که تسخیر نکرده است! از دل مسیحی‌ها و سنی‌ها و ایزدی‌ها تا هندوها، حتی لائیک‌ها هم با شنیدن قصه امام حسین (ع) سر تعظیم در برابر این‌همه خوبی فرومی‌آورند و جالب‌تر آنکه علاوه بر پیوستن به کمپین، مطالعه در مورد شخصیت ایشان را آغاز می‌کنند و خودشان هم به جمع فعالان و پیام‌آوران کمپین می‌پیوندند. در حال حاضر بسیاری از اعضای فعال این جنبش جهانی مسیحی و هندو هستند اما ارادتشان عجیب است.»

13971011000528_Test_NewPhotoFree.jpg

امام حسین (ع) و عاشقانه‌های چند جوان انگلیسی

سال ۲۰۱۲ بود که چند جوان شیعه انگلیسی در ماه محرم تصمیم گرفتند علاوه بر برگزاری هیات عزاداری در پایتخت انگلیس، دِین خود به امام حسین را به روش دیگری ادا کنند و کمپین who is hussain را در لندن راه‌اندازی کردند. دغدغه‌ها و ایده‌هایشان را جمع‌بندی کردند و به این نتیجه رسیدند سراغ کسانی بروند که تابه‌حال حتی نام امام حسین (ع) را هم نشنیده‌اند. نماینده این کمپین جهانی در ایران از آشنایی‌اش با بانیان آن می‌گوید: «چند سال قبل من به‌واسطه تحصیل در لندن زندگی می‌کردم. یک روز به‌طور کاملاً اتفاقی در مقابل یکی از ایستگاه‌های مترو توجهم به حضور چند جوان انگلیسی که بازوبندی با عبارت ?who is hussainروی دست‌هایشان بود جلب شد. این جوانان در دستانشان آب‌معدنی بود، سراغ رهگذران می‌رفتند و بعد از تعارف کردن آب، بروشوری را به مردم می‌دانند و برای آن‌ها از امام حسین می‌گفتند. جملاتشان کوتاه و مختصر بود و روایت‌هایی از صبر، ایستادگی و مقاومت اباعبدالله در برابر ظلم را توضیح می‌دادند. جلو رفتم و پرسیدم چه می‌کنید؟ از پوشش من متوجه شدند مسلمانم. گفتند ما عاشق امام حسینیم و می‌خواهیم همه مردم جهان ایشان را بشناسند. این اتفاق آن‌قدر مرا شگفت‌زده کرد که از همان روز با آن‌ها همراه شدم و داوطلبانه به کمپین حسین کیست پیوستم. در تمام مدتی که در لندن بودم در فعالیت‌هایشان مشارکت کردم. وقتی به ایران برگشتم به آن‌ها اعلام کردم که می‌خواهم نماینده کمپین جهانی حسین کیست در ایران باشم. تعجب کردند. پرسیدند مگر در کشور شما شیعیان امام حسین (ع) را نمی‌شناسند؟ گفتم هنوز هم خیلی‌ها آن‌طور که باید ایشان را نمی‌شناسند. از آن سال تا امروز با اعضای این کمپین ارتباط تنگاتنگی داریم.»

13971011000603_Test_NewPhotoFree

 پرچم ارادت به اباعبدالله در ۶۴ نقطه دنیا به اهتزاز درآمده است

7 سال از تصمیم چند جوان شیعه انگلیسی برای راه انداختن کمپین جهانی حسین کیست می‌گذرد و حالا صدها نفر از مردم کشورهای اروپایی، آمریکا، کانادا، کشورهای آسیایی، برزیل، آفریقا با آیین‌های مختلف مبهوت شخصیت امام حسین (ع) شدند و داوطلبانه به این کمپین جهانی پیوستند. منصوری می‌گوید: «کمپین حسین کیست در 64 نقطه از دنیا فعال است و نقطه عطف این جنبش جهانی این است که فعالیتشان برای شناساندن امام حسین (ع) با پایان ماه محرم و صفر متوقف نمی‌شود که هیچ، با شدت بیشتری ادامه پیدا می‌کند. اعضای کمپین در ابتدای سال برنامه‌ریزی می‌کنند، این برنامه به‌صورت جهانی اعلام می‌شود و فعالیت کمپین در 64 نقطه دنیا بر اساس همان برنامه مشترک پیش می‌رود.

13971011000547_Test_NewPhotoFree.jpg

برای مثال در ماه اول در روزهای خاصی از هفته حدیث‌های زیبایی از امام حسین را به زبان انگلیسی روی برنوشته‌هایی چاپ می‌کنند و در ایستگاه‌های مترو نصب می‌کنند. این فعالیت به‌صورت مشترک در همه دنیا انجام می‌شود. فقط کافی است چند روز با اعضای کمپین در معابر عمومی شهر تورنتو یا لندن یا آمستردام هلند همراه شوی. وقتی جوانان کمپین حسین کیست دوشادوش هم می‌ایستند و همه عشقشان به اباعبدالله را در کلامشان جاری می‌کنند و از روز عاشورا می‌گویند. جالب آنکه بسیاری از اعضا از جوانان مسیحی یا هندویی هستند که فارغ از مذهب و آیینشان عاشق امام حسین (ع) هستند و احساس می‌کنند باید برای شناساندن امام خوبی‌ها به همه مردم جهان تلاش کنند.»

13971011000559_Test_NewPhotoFree.jpg

 وقتی برزیلی‌ها هم مسحور واقعه عاشورا می‌شوند

می‌گویند شنیدن کی بود مانند دیدن اما این بار شنیدن عاشقانه‌های جوانان مسیحی یا هندو به امام حسین (ع) بندبند دلت را می‌لرزاند حتی اگر تو این سر دنیا باشی و ارادتمندان به اباعبدالله آن‌سوی دنیا. چشم «یاسمن باروتیان» یکی دیگر از اعضای فعال کمپین «حسین (ع) کیست؟» هم پر از است از تماشای این دلدادگی‌ها. او که با اعضای کمپین در کشورهای مختلف در ارتباط است می‌گوید: «نقطه عطف کمپین این است که بانی آن چند جوان انگلیسی هستند که مبهوت شخصیت امام حسین شدند. یک‌بار از آن‌ها پرسیدم که امام حسین (ع) را چطور به یک رهگذری که تابه‌حال حتی نام ایشان را نشنیده است معرفی می‌کنید؟ از کجا شروع می‌کنید؟ چه می‌گویید؟ پاسخ آن‌ها جالب بود وقتی گفتند قبل از شروع دعا می‌کنیم و به امام حسین (ع) متوسل می‌شویم که کمکمان کند. بعد به مخاطبان می‌گوییم می‌خواهیم شمارا با یک مصلح اجتماعی آشنا کنیم. از ایثار و فداکاری امام حسین و ایستادگی‌اش در برابر ظلم و از عدالت‌طلبی‌اش می‌گوییم. آن‌ها می‌گویند برای بسیاری از مردم در کشورهای مختلف روایت عاشورا بسیار جذاب است. وقتی می‌گوییم امام حسین (ع) تنها با یک سپاه ۷۲ نفر در برابر ظلم و ستم ایستاد، شوکه می‌شوند وقتی می‌شنوند در سپاه او عرب و عجم، پیر و جوان، آزاده و برده دوشادوش هم برای حق‌طلبی جنگیدند، تعجب می‌کنند و می‌گویند در دنیای امروز که نابرابری و بی‌عدالتی اجتماعی و نژادپرستی حاکم است حسین که بوده که در یک هزار و ۴۰۰ سال قبل با سپاهی کوچک آن‌هم از نژادهای مختلف این‌طور در برابر ستم سینه سپر کرده است؟ یادم می‌آید یکی از فعالان کمپین وقتی از عکس‌العمل یک برزیلی در برابر شنیدن واقعه عاشورا می‌گفت نتوانست جلوی اشک‌هایش را بگیرد.» باروتیان ادامه می‌دهد: «هرسال به تعداد اعضای کمپین افزوده می‌شود. آمار دقیقی در حال حاضر به دست ما نرسیده است اما بعضی از مردم در کشورهای مختلف بعد از پیوستن به کمپین و مطالعه در مورد شخصیت امام حسین، آن‌قدر تحت تأثیر شخصیت ایشان قرارگرفته‌اند که تغییر مذهب داده و شیعه شده‌اند.»

13971011000562_Test_NewPhotoFree.jpg

مدیر زاده می‌گوید: «ما نماینده کمپین جهانی حسین کیست در ایران هستیم و در بسیاری از برنامه‌ها با اعضای کمپین در کشورهای دیگر همراه می‌شویم. با کمک خیران غذای گرم تهیه می‌کنیم و به مکان‌هایی می‌رویم که اتباع افغانی و پاکستانی فقیر زندگی می‌کنند. برای کودکانشان اسباب‌بازی می‌بریم و می‌گوییم این‌یک هدیه از طرف امام حسین است.»

13971011000607_Test_NewPhotoFree.jpg

 چالش 40 روز 40 کار خوب

چالش 40 روز 40 کار خوب یکی دیگر از فعالیت‌های تحسین‌برانگیز کمپین جهانی حسین کیست است. چالشی متفاوت با فعالیت‌هایی متفاوت که در 64 نقطه از دنیا به‌صورت واحد انجام می‌شود. از ایران و لبنان و تورنتو تا مکزیک و برزیل و آفریقا و آمریکا و کشورهای اروپایی. سوده منصوری می‌گوید: «3 سال قبل چالش 40 روز 40 کار خوب از روز عاشورا تا روز اربعین کلید خورد. پوستر 40 کار خوبی که باید در هرروز انجام می‌شد در پایگاه اطلاع‌رسانی ?who is hussain منتشر و اعضای کمپین می‌دانستند برای مثال از روز اول در روز سوم باید به‌صورت واحد چه فعالیتی انجام دهند.

13971011000596_Test_NewPhotoFree.jpg

شب جمعه یک نذری کوچک به اطرافیان نیازمند می‌دهیم. بخشیدن را از امامم یاد گرفتم، امروز کسی که از او دلخور هستم را می‌بخشم. امروز داوطلب یک کار خیر می‌شوم. امروز در دفترچه یادداشتم 15 نعمت مهمی که خدا به من عطا کرده را می‌نویسم و با خودم مرور می‌کنم و از خدا سپاسگزاری می‌کنم. امروز قوانینی که نظم و آسایش را افزایش می‌دهد بهتر و بیشتر رعایت می‌کنیم. امروز یک گیاه می‌کارم و از آن مراقبت می‌کنم. امروز به دیدار سالمندان فامیل می‌روم و... این چالش در دو سه سال گذشته با استقبال بسیاری همراه بوده است.»

 

انتهای پیام/

ارسال نظر

آخرین اخبار