رحمانی فضلی: به هیچ‌وجه کسی با جایگاه دولتی وارد انتخابات نخواهد شد

حضور چهره های شاخص دولتی در احزاب گوناگون که مخالف صریح نص قانون است، امیدواری این جریانها را برای ساپورت تبلیغاتی برای انتخابات افزایش داده است.

نوبخت: جهانگیری کار حزبی کرد/ تناقض در گفتار و عمل دولتی ها در انتخابات آتی

به گزارش گلستان 24، حمایت دولت از اصلاح طلبان برای سپردن کرسی های مجلس به حامیان خود، یکی از استراتژی هایی است که گویا برخی اعضای کابینه با حضور جدی در جمع های انتخاباتی آن را تایید کرده اند.

اخبار فعالیت های انتخاباتی دولت اگرچه از چندی پیش مطرح شده است و گویا ر روزهای آتی نیز به شکل جدی تری پیش خواهد رفت، اما حضور اعضای کابینه حسن روحانی رییس دولت یازدهم در برخی احزاب از جهانگیری گرفته تا نوبخت باعث شده است، گراهای انتخاباتی برخی اعضای پرحاشیه و غیرخوشنام حزب برای دولت دردسر ساز شود.

اظهارات وزیر کشور درباره عدم دخالت هیچ فردی از دولت در انتخابات درحالی مطرح شد که مهرماه سال ۹۳ اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور و رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران در جمع اعضای این حزب گفت: «من گاهی با طرح این مساله از طرف رئیس‌جمهور مواجه می شوم که چرا دوستان{اصلاح طلبان} به اندازه کافی فعال نیستند»

غلامحسین کرباسچی که در سال 88 ادعای تقلب را علیه نظام مطرح کرد در حالیکه حتی خودش به کاندیدایی که رییس ستادش بود(کروبی) رای نداد، حالا از غیرهمسویی برخی از مدیران دولتی با دولت برای انتخابات انتقاد می کند.

کرباسچی در این باره می گوید: اغلب نیروهای شهرستان‌ها برای انتخابات امسال نگران هستند. مدیران استانی با آنها همراهی نمی‌کنند. به همین خاطر به نظر می‌رسد که انتخابات سخت و جدی‌ای پیش‌ِرو خواهیم داشت.

کرباسچی البته به این مسئله اکتفا نمی کند و خواهان حضور و ورود مستقیم روحانی در جلسات سیاسی و جناحی و انتخاباتی است. وی خطاب به جهانگیری که در جلسه حضور دارد، می گوید: ما از شما می‌خواهیم که وقتی به شهرستان‌ها سفر می‌کنید در حاشیه بازدیدها و نشست‌های خود با احزاب و گروه‌های سیاسی شهرستان‌ها نیز دیدار داشته باشید. سخنان آنها را بشنوید. آنها هیچ خواسته‌ای ندارند، اما همین جلسات آنها را به ادامه مسیر دلگرم می‌کند.                          

اسحاق جهانگیری رییس شورای مرکزی حزب که این جلسه را در سعدآباد تشکیل داده بود، از اهمیت فعالیت کارگزاران در انتخابات آتی گفته است: به نظر می‌رسد کارگزاران امسال باید این نقش را بیش از پیش ایفا کند، زیرا امسال سال انتخابات است، اگر مجلس خوبی شکل نگیرد کار دولت ناتمام خواهد بود.

این رفتار صریح انتخاباتی از سوی معاون اول رییس جمهور در حالی سرمی زند که سخنگوی دولت نیز فعالیت های خود در حزب توسعه را به شکلی جدی ادامه می دهد. نوبخت که به گفته مرعشی فعال کننده ستادهای انتخاباتی حسن روحانی است در جلسات حزبی حضوری جدی دارد.

چندی پیش مرعشی در اظهار نظری گفته بود: "اخیراً  آقای نوبخت از موضع سازمان برنامه به ستادهای آقای روحانی در استان‌ها، به‌عنوان اعضای شورای توسعه ابلاغ کرد".

نوبخت تلویحی این مسئله را تایید کرده و گفت:" به علت مشغله فراوان فرصت برای کار انتخاباتی ندارم. بنا داریم با انتقال تجربه به نسل جوان و آموزش، آن‌ها را برای فعالیت در برنامه‌های سیاسی وآماده کنیم."

پرویز سروری یکی از اعضای شورای شهر تهران با اشاره به صحبتهای نوبخت پس از حضور جهانگیری در جلسه کارگزاران گفته است: اظهارات آقای نوبخت نگران‌‌کننده‌تر از اظهارات آقای جهانگیری است؛ از این نظر که این فعالیت‌های حزبی و انتخاباتی را در حالی که فرد قدرت داشته و در مقام دولتی قرار دارد را یک امر مذموم ندانسته بلکه یک امر ممدوح و لازم می‌دانند.

پیش از این رحمانی فضلی همچنین به عدم ورود دولت در بازی های انتخاباتی تاکید و تصریح کرده بود: «دولت مطلقا وارد انتخابات نمی‌شود و به هیچ‌وجه کسی با جایگاه دولتی وارد انتخابات نخواهد شد»

فعالیت انتخاباتی دولت و تاکید بر ائتلاف با اصلاح طلبان در حالی است که پیش از این برخی از گروههای اصلاح طلب به شدت از فعالیت زودهنگام و مستقیم دولتی ها انتقاد کرده بودند. مدتی قبل در گفتگویی اعلام کرد: اگر دولت بخواهد به صورت مستقل فعالیت انتخاباتی کند، ممکن است اصلاح طلبان رویکرد دیگری را اتخاذ و از دولت آقای روحانی عبور کنند و یا فرد دیگری را مطرح کنند و در این صورت تحقق این امر دولت حمایت اصلاح‌طلبان را از دست می‌دهد. بنابراین اگر فعالیت مستقل انتخاباتی دولت را مشروط قرار دهیم، همیشه احتمال آن وجود دارد که دولت حمایت اصلاح‌طلبان را از دست دهد.

18ماه از فعالیت دولت حسن روحانی می گذرد. بسیاری از حامیان و اصلاح طلبانی که روحانی را مورد حمایت قرار داده بودند، پس از انتخاب وی به انتخابات مجلس نیز رویکرد دیگری اتخاذ کرده اند.

حضور چهره های شاخص دولتی در احزاب گوناگون که مخالف صریح نص قانون است، امیدواری این جریانها را برای ساپورت تبلیغاتی برای انتخابات افزایش داده است.

حضور جدی مسئولان دولتی در احزاب کارگزاران که یک بار در دوره آقای هاشمی به طور جدی مورد انتقاد رهبر معظم انقلاب قرار گرفته بود، حالا تکرار شده است. از طرفی ورود زودهنگام به انتخابات مجلس دهم افراد سیاسی و گروههای سیاسی را نسبت به فعالیت و خدمت به مردم نا امید کرده است. اظهار نظر صریح جهانگیری درباره حذف یارانه ها در این راستا قابل تحلیل است. جهانگیری در جلسه سعدآباد گفته بود: «برخی می‌گویند در سال انتخابات نباید با حذف یارانه‌ها دست به ریسک زد»

در این راستا دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به ورود اصلاح‌طلبان به مسائل انتخابات، دولت را از طرح زودهنگام بحث‌های انتخاباتی برحذر داشت. حبیبی گفته  است: عده‌ای در تلاشند مشکلات تورم و اشتغال و رکود را که مهمترین دغدغه مردم است تحت‌الشعاع موضوعات حاشیه‌ای و دعوا سر صحت و سقم خاطرات منتسب به بیت امام(ره) قرار دهند تا گفتمان انتخاباتی از گفتمان اصلی انقلاب منحرف شود.

برخی نمایندگان مجلس نیز در این رابطه ابراز نگرانی کرده اند؛ آصفری از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس با هشدار در مورد احتمال دخالت دولتی‌ها در انتخابات مجلس می گوید "برخی مسئولان دولتی که مسئول ساماندهی ستادهای انتخابات هستند، با نمایندگان ادوار هم جلساتی داشتند که نمایانگر دخالت دولت در روند انتخابات است و این اقدامات موجب می شود سلامت انتخابات زیر سئوال برود."

حضور اخیر یونسی در استانها و دیدار با فعالین ستادهای انتخاباتی روحانی و جلسه با نمایندگان ادوار مجلس در دوره های هاشمی و خاتمی جهت سروسامان دادن به وضعیت انتخاباتی اصلاح طلبان و کارگزاران قدیمی در این راستا قابل تحلیل است.

از طرفی احزاب جوان اصلاح طلب همچون ندای ایرانیان از فعالیت بیش از حد سن و سال گذشته ها انتقاد کرده اند و گفته اند که برای انتخابات مجلس مصمم هستند.

ارسال نظر

آخرین اخبار