سردار عزیز جعفری در افتتاحیهی اجلاس اصحاب اندیشه:
«جوانان» محوریت بیانیه گام دوم انقلاب هستند
فرمانده قرارگاه بقیه الله الاعظم(عج) در افتتاحیهی نخستین اجلاس ملی اصحاب اندیشه با اشاره به سخنان رهبری در خصوص رسیدن به تحول مدیریت در کشور با محوریت جوانان گفت: عملی کردن این حرکت بزرگ به هدایت متمرکز نیازمند است که برنامهریزی برای این حرکت عظیم بر عهدهی جوانان حلقههای میانی است.
به گزارش گلستان ۲۴؛ سردار عزیز جعفری فرمانده قرارگاه بقیه الله الاعظم(عج) به تشریح حرکت عمومی از دیدگاه رهبر انقلاب پرداخت و گفت: رهبری معتقد هستند که راه رسیدن به تحول مدیریت در کشور با محوریت جوانان صورت خواهد گرفت. عملی کردن این حرکت بزرگ نیازمند هدایت متمرکز است که برنامهریزی برای این حرکت عظیم بر عهدهی جوانان حلقههای میانی است.
وی به تشریح معنای جوانان حلقههای میانی پرداخت و ادامه داد: رسیدن به یک تعریف واحد برای معنای جوانان حلقههای میانی در همین اجلاس اتفاق میافتد و یکی از سوالات اساسی اجلاس که باید به آن برسد تعریف عملیاتی از این حلقههای میانی است. برنامهریزی و یافتن راهکار که منجر به این حرکت بزرگ شود، وظیفهی اصلی این اجلاس است.
نقش مردم در تمامی عرصهها
فرمانده قرارگاه بقیه الله(عج) به نقش مردم در وقوع جریانات مختلف اشاره و بیان کرد: نقش مردم برای حفظ و دفاع از انقلاب بسیار مهم و بیبدیل بوده است. اما باید جزئیتر و کاربردیتر به این قضیه نگاه کرد. نقش مردم در گام اول انقلاب مثل جنگ و مسایل امنیتی و اغتشاشات سالهای گذشته تعیین کننده و سرنوشتساز بوده است.
سردار جعفری تاکید کرد: اگر مردم در دوران جنگ نقشآفرینی نمیکردند و برای نفوذ دشمن در خاک خوزستان و باز پسگیری خرمشهر و شهرهای دیگر از دشمن حضور به موقع پیدا نمیکردند، معلوم نبود چه اتفاقاتی رخ میداد. اگر مردم نبودند بدون تردید خرمشهر در دست حزب بعث بود.
وی با اشاره به اتفاقاتی همچون سیل و نقش مردم در این اتفاقات تصریح کرد: سیل یک بحران طبیعی و نقش مردم در آن بسیار تعیینکننده بود. اگر بتوانیم زمینه نقشآفرینی و حضور مردم را در تمام بحرانها درست فراهم کنیم میتوانیم آن بحران را به خوبی کنترل کنیم. اما این سوال مطرح میشود که آیا توانستهایم زمینه را برای نقشآفرینی مردم و حضور به موقع مردم برای مقابله با جنگ نرم در عرصههای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی فراهم کنیم؟
ضرورت ایجاد حرکت اجتماعی در گام دوم انقلاب
فرمانده قرارگاه بقیه الله(عج) به فعالیتهای انجام شده در قرارگاه خاتم الاوصیا و ستاد مجموعهی اصحاب اندیشه اشاره کرد و ادامه داد: شناسایی موسسات و فعالان فرهنگی در سراسر کشور و ایجاد هماهنگی و همافزایی بین آنها و بعضی اقدامات حمایتی و توانمندی در این رابطه، همان کار بزرگی است که انجام شده و رهبری نیز از آن تجلیل کردند. رهبری در سال 92 بیان کردند که جای خالی این حرکت وجود داشت و بیصبرانه منتظر این حرکت بودند.
سردار محمدعلی جعفری با اشاره به انتظارات رهبری در گام دوم انقلاب تاکید کرد: ما امروز وارد گام دوم شدهایم و انتظار رهبر انقلاب از ما، حرکت بزرگ اجتماعی در راستای خودسازی، جامعهسازی و حرکت به سوی تمدن نوین اسلامی است.
وی ایجاد احساس ضرورت و فوریت را برای به صحنه آوردن مردم مهم دانست و افزود: حس ضرورت برای قیام و حرکت مردم برای مقابله با جنگ نرم در ابعاد فرهنگی، اقتصادی و سیاسی در مردم ایجاد شده است، اما آیا مردم احساس میکنند باید نقش آفرینی کنند؟ متاسفانه مجموعهی نظام با تفکرات لیبرالی بعد از جنگ، مردم را از نقشآفرینی مؤثر کنار گذاشت. امروز مردم احساس نمیکنند مژثر هستند و فکر میکنند همه چیز را نظام و دولت باید حل کند.
فرمانده قرارگاه بقیه الله(عج) تاکید کرد: این احساس ضرورت برای حرکت که رهبری نیز در سالهای گذشته پی در پی با واژههایی همچون آتش به اختیار و کار خودجوش به آن اشاره کردهاند باید ایجاد شود.
نقش و ظرفیت گروه های جهادی در جامعه امروز
سردار عزیز جعفری به نقش گروههای جهادی اشاره کرد و گفت: امروز حدود 10 تا 12 هزار گروه جهادی در سراسر کشور وجود دارد که 15 سال است مشغول به فعالیت هستند. امسال رهبری نیز به گروههای جهادی پیام دادند که کار جهادی به معنای کار برخواسته از ایمان و به کارگیرندهیض÷ هرچه بیشتر ظرفیت وجودی انسان است. این دو هیچ یک نقطه پایانی ندارند. پس کار جهادی شما میتواند دهها و صدها برابر کیفیت، ارتقا و گسترش یابد.
وی با اشاره به سخنان رهبری که تنها حدود 10 درصد کار انجام شده است تصریح کرد: هنوز 90 درصد ظرفیت گروههای جهادی خالی است و این گروهها باید شعار خدمترسانی برای تحقق عدالت و پیشرفت را همگانی کنند.
تحقق 2 مرحله از 5 مرحله انقلاب اسلامی
فرمانده قرارگاه بقیه الله(عج) با توجه به بیانات رهبری که رسیدن به تمدن اسلامی را به 5 مرحله تقسیم کردند تاکید کرد: پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57 و استقرار نظام اسلامی که 40 سال به طول انجامیده است، تنها 2 مرحله از 5 مرحله رسیدن به تمدن اسلامی است. البته در همین دو مرحله نیز مشکلاتی مثل جنگ، مشکلات اقتصادی و تحریمها بر مردم ایران وجود داشته که ایستادگی مردم در مقابل همهی این مشکلات به گفتهی خود تحلیلگران خارجی ستودنی است. این مقاومت باعث استحکام نظام در مرحله دوم انقلاب شده است.
سردار محمد علی جعفری افزود: اما مرحله سوم و چهارم انقلاب که اسلامی شدن دستگاههای نظام و اسلامی شدن جامعه است باید در گام دوم انقلاب آغاز شود. این همان حرکت عمومی است که رهبری نیز به آن اشاره کردهاند. این حرکتهای عمومی که افرادی مثل حسین یکتا بر آن تکیه کردهاند همان حرکتهایی خود جوش مردمی است که نباید متکی و وابسته به مجموعه و سازمان و نهادهای حاکمیتی و پولهای دولتی باشد.
وی به نیاز جامعه به کار جهادی اشاره و تاکید کرد: جامعه امروز به شدت نیاز دارد که تعدادی از نیروهای مردمی با محوریت جوانان دور هم جمع شده و به صدای مردم تبدیل شوند تا این صدا را به گوش مسئولین رسانده و مشکلات مردم را تا برطرف شدن آن پیگیری کنند. این کار را میتوان نه تنها در محله، بلکه در مقیاس شهری و ملی نیز انجام داد.
فرمانده قرارگاه بقیه الله(عج) در پایان به تشریح مدل کار جهادی پرداخت و افزود: این مدل را میتوان در همه موارد از جمله بهداشت، ترافیک، مسکن، اشتغال و غیره که نیاز به مطالبهی مردم دارد انجام داد. تا زمانی که مردم قیام نکرده و مطالبه نکنند، کاری انجام نمیشود و باید بدانیم که جامعه ما نیاز به قسط و عدالت اجتماعی دارد و این چیزی نیست که مردم بنشینند تا به آنها اهدا شود.
/سراج24
ارسال نظر